Author
|
Comment
|
E1ias
2002-05-31 01:20:15
|
Re: Rasa tygodnia.
Ujednolicilyby poza scisla czolowka. Byloby wtedy warto powalczyc chociaz o to 3 miejsce, zeby sie wyroznic z tlumu. A punkty z gry dalbym moze do ustalania pozycji graczy z taka sama iloscia punktow pucharowych. I przy rownej ilosci punktow pucharowych to punkty z gry decydowalyby o miejscu w rankingu.
|
OlenkasLover
2002-05-30 04:05:45
|
Kości zostały rzucone.
Bez wybierania nacji. Ale przez kogo przez nas, czy MapMastera ? Spoks Giatier. Ja nie jestem wcale taki dobry. Gram ForFun Jedną mapę grałem najwyżej dwa razy a większość raz... Pierwszy raz mnie mnie tak pięknie ktoś nazwał w naszym ojczystym języku Thanx ^^
|
Rastlin Arch
2002-05-30 05:24:58
|
Re: Kości zostały rzucone.
Raczej przez „MapMastera” Do zmian wprowadzę również takowe coś jak: Mapa Miesiąca – głównie dla tych, co lubią postukać długo w jedną mapkę chodź oczywiście nie tylko
|
Giater
2002-05-30 22:29:20
|
Mała prośba
jeśli będzie mapa miesiąca to niech to będą XL odośnie map tygodniowych, wnoszę prośbę by były to mniejsze mapki - niektórzy mają obowiązki (żona, dzieci, praca itp.) i nieststy nie mogą pograc tyle ile by chcieli. albo, nie tydzię tylko 2?
|
OlenkasLover
2002-05-31 13:23:40
|
Turniej
Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus.
Moim skromnym zdaniem, gdy zostanie wprowadzona punktacja, nie dająca graczom z dalszej części tabeli praktycznych szans na dogonienie czołówki, turniej szybko zacznie obumierać. I kontynuować go będzie go tylko pierwsza 10tka albo jeszcze mniej. Dlatego trzeba to naprawdę dobrze przemyśleć. Myślę, że powinno się punktować wszystkie miejsca i to bez wielkich różnic. Nie tak, że np za 1,2 czy 3 miejsce duzo a pozniej minimalnie co 1 punkt albo wogole. Ja jestem za punktowanie rankingu poszczególnej mapy do pucharu z równym odstępem i to zależnie od liczby uczestników na danej mapie. Ja bym zrobił tak, że za przedostatnie miejsce np. 5 pkt i potem za każde następne 10, 15 itd co 5. Tak, że np za 1 miejsce na mapie, którą zagrało 10 graczy, dostanie się 45 pkt. a na mapie, na której zagrało 3 graczy 10 pkt. Z tym, że trzeba ustalić pewne minimum mapy i sprawdzać czy nie ma podobnych savow, by uniknac sytuacji, że ktoś kto ma pierwsze miejsce w rankingu wysyła savy by mu się powiększał dorobek punktowy. A wogóle byłbym za jednorazowym podsumowaniem mapy, co rozwiązałoby wiecej problemów. Przedstawiony system jest też dobry ze względu na równomierny i ostałym odstępie rozkład punktacji, co da trochę remisów i wtedy będzie też użytek z punktów wszystkich zdobytych w grach na mapach.
Z Panem Bogiem.
|
LEVY
2002-05-31 13:48:26
|
Re: Mapa tygodnia - regulamin
moze to nie o regulaminie, ale na pewno o turnieju, udalo sie komus wyslac save do Rastina wczoraj lub dzis? caly czas dostaje poczte zwrotna.
|