Behemoth's Lair

502 registered members
Login | Register Your Free Account (Required) | Search | Help | Find Communities!

Page 1 2 3 4 5 6 7
Author
Comment
Mr Pool
2002-04-25 11:25:36

Re: Mapa tygodnia - regulamin moje zastrzezenia
Drogi Sajmonie skoro wiesz jak można oszukać to ujawń to a wówczas będziemy wiedzieć na co zwracać najbardziej uwagę :)

Ja nie wiem bo jeszcze nie miałem okazji zainstalować H4 :P
Pozdrawiam ;)

Rastlin Arch
2002-04-27 13:03:59

TURNIEJ STAŁ SIĘ FAKTEM:)
Sajmon
2002-04-27 23:05:49

Mam pytanie Rastlin - Czy mapy do TH4 muszą być duże ? Tzn. czy będą też mapy np. rozmiaru S ?
Rastlin Arch
2002-04-28 00:37:31

Dobre mapy! Tylko tyle.
Jeśli znacie takowe to dajcie namiary lub podeślijcie bezpośrednio na rastlin@heroes.net.pl
Sajmon
2002-04-28 01:12:52

W tym tygodniu dostanies z jedną ode mnie. Była ona robiona jako zwykła mapka, ale może będzie sie podobać ;)
E1ias
2002-04-28 22:57:40

Strona z sejwami
Jako ze turniej ten organizowany jest przez 2 serwisy, zainteresowalem sie jak wyglada to u konkurencji. Jesli chodzi o wyglad strony z sejwami startowymi, to niestety Jaskinia pozostaje daleko w tyle.
Na plus: w Jaskinii sa ladniejsze ikonki, ale poza tym:
sejwy nie sa opisane ani nazwa mapy, ani jej wielkoscia, nie wiadomo dlaczego sa az 4 zestawy i czym sie wlasciwie od siebie roznia, nie wiadomo ile KB ma kazdy z sejwow dopoki sie go nie zacznie sciagac.
A brak nazwy mapy jest tym dziwny, ze w regulaminie jest wymog opisywania wysylanych sejwow koncowych nazwa mapy.
Mr Pool
2002-04-29 15:37:26

Re: Strona z sejwami
Nie do końca zgodzę się z E1ias-em gdyż jaskinia już od dawna posługuje sie tylko ikonkami domyślnymi i z czasem będą się one bardziej kojarzyły z daną nacją. Trzeba zauwarzyć że klimat jaskiniowy został jednak zachowany w TH4 map - a to jak sie domyślacie jest najważniejsze ;)

(Tym właśnie postem załapałem sie na 2000 i jest to niebagatelny wynik :) ;) ) jutro wypiję za to w tawernie

Pozdrawiam wszystkich potencjalnych Rywali i wszystkich Forumowiczów.
E1ias
2002-04-29 22:28:52

Re: Strona z sejwami
Akurat co do ikonek zastrzezen nie mialem. Znaczenie ich oczywisite i przydatne sa zwlaszcza dla analfabetow :-)
Ale oprocz ikonek przydaloby sie jeszcze troche tekstu opisujacego co tez w kazdym zestawie siedzi.
Raj The Lisz
2002-04-30 13:41:02

Re: Moze Tytuly
Mam pomysl na tytuly
Do wyboru jest kazda rasa mozliwa na mapie.
Bylo by szesc tytulow, tyle ile ras, np. ktos w miesiacu przyslal by 4 mapki ktore przeszedl academia i mialby najwiecey punktuw w rankingu academi to mial by tytul mistrza academi.
Sewrey
2002-05-01 13:43:10

A co, jeśli ktoś przesłałby 4 mapki, każda grana inną rasą i miałby najlepszy wynik "ogółem"?
Jaki wtedy tytuł?
Raj The Lisz
2002-05-01 14:32:09

Punkty liczyly by sie zwszystkich mapek, jakie uczestnicy by przyslali wcalym turnieju.

E1ias
2002-05-03 00:04:00

Uwagi drobne i nie
Nie zebym bym jakims szczegolnym malkontentem (no moze troche), ale:

1. Powinno byc KrainabezKrola (na heroex.xcom.pl takie sa nazwy sejwow), a nie tak jak jest teraz. Bledy ortograficzne w nazwie mapy?
Dobrze, ze nie trzeba podawac w sejwie pelnej nazwy, bo dopiero bylby problem, jak ktos przeslalby poprawiona nazwe.

2. Skonczylem na razie jedna mape (XL) i nie wiem, czy to wynikalo z faktu, ze mapa byla robiona edytorem z wersji angielskiej czy tez sejw byl zrobiony pod wersja angielska, ale nazwy artefaktow i niektorych obiektow byly czasem po angielsku, czasem po polsku. Zdarzalo sie, ze mialem 2 egzemplarze artefaktu, jeden z opisem polskim, drugi z angielskim. Troche to zmylajace. Sejwy powinny byc jednak robione polska wersja H4 (jesli nie byly), bo wiekszosc posiada jednak wersje polska (ja mam polska i angielska, ale raczej jestem wyjatkiem).

3. Kto ustalil poziom trudnosci gry na taki niski?
To ma byc turniej H4 czy gra w kolko i krzyzyk?
Dopiero po skonczeniu mapy dowiedzialem sie dlaczego komp byl taki latwy do ogrania. Na poziomie Advanced nie ma zadnego wyzwania.
Jesli to ma byc prawdziwy turniej, to niech to bedzie wyzwanie dla graczy. Poziom powinine byc ustawiony na czempion, co najwyzej dla niektorych map (zwlaszcza S), ktore moglyby byc na tym poziomie nie do przejscia, mozna dac zamiast tego Expert. Ewentualnie do wyboru poziomy czempion i expert.
Rastlin Arch
2002-05-03 00:31:02

Re: Uwagi drobne i nie
Odp1- KrainaBezKula- wiem-, ale to wynikało z braku pl. literek. Tak czy inaczej i tu błąd i tu! Krol to jest już zupełnie inne słowo;) „Powinno byc KrainabezKrola”- może i powinno- KrainabezKróla???
Sejwy z Mauzoleum są identyczne, co te z Jaskini- może Drog zmienił ich nazwę?
Odp2- Teraz będą już robione pod wersję pl.
Odp3- Rastlin.
Cztery pierwsze mapki miały służyć jako wstęp do późniejszej rozgrywki. W tym tygodniu nie będzie już czterech mapek a tylko jedna za to z wyborem poziomu trudności. Oczywiście nie będzie możliwości gry na łatwym lub normalnym- tylko trzy najwyższe. Myślę Eliasie, że taki układ będzie satysfakcjonujący.
Dzięki za krytykę;)
ps. gdzie dobre?
E1ias
2002-05-04 04:18:10

To jeszcze taki drobiazg (nie jest zle, skoro moge sie przyczepic tylko do drobiazgow :-). W regulaminie jest:

Save należy nazywać w schemacie: pierwszy człon nazwy mapy + miasto + ksywa.

a w opisie mapy Niebezpieczny Las, jest:

Nazwy sejwów wg schematu: LasXGracz.zip

Czyli jakby troche inny schemat. Poza tym pojawilo sie rozszerzenie zip, o ktorym nie ma slowa w regulaminie.
Raj The Lisz
2002-05-06 06:03:52

Mam pomysł może mapy dostępne na miesiąc, będą tylko na 2 tygodnie?
Rastlin Arch
2002-05-06 12:35:04

Raj czy ty się czasami czytasz?;)
E1ias
2002-05-06 22:36:15

Jak zwykle bede marudzil. O ile pamietam (w tej chwili nie mam pod reka gry), to poziomy trudnosci sa w kolejnosci: ..., Zaawansowany, Expert, Czempion, a sejwy sa na stronie w innej kolejnosci, wiec nie wiem czy to pomylka w nazwach poziomow czy zostaly tak przestawione. Moze by dolozyc do tego ikonke z gry z poziomem mapy, co by dawalo pewnosc, ktory zestaw jest ktory.
Rastlin Arch
2002-05-09 12:11:51

poziomy nie są pomylone
ikonki poziomów już dodano
E1ias
2002-05-09 22:59:32

Teraz juz nie sa :-) Poprzednio byly co prawda dobrze nazwane, ale w zlej kolejnosci (expert, czempion, zaawansowany).
Jeszcze jedna propozycja, skoro juz jestesmy przy ikonkach:
Dolozyc do rankingu ikonke z miastem, ktorym byl zrobiony wynik.
Bedzie widac popularnosc roznych miast i jakie miasto jest najlepsze (przynajmniej najlepsze dla tych map).
Rastlin Arch
2002-05-12 12:40:31

CZY W MAPIE TYGODNIA MOŻNA PRZYSYŁAC PONOWNI RAZ ZGŁOSZONY JUŻ WYNIK? Tzn. czy można wykonywać działania na wzór tego z czym spotkaliście się w ST czy też NT czyli po prostu –poprawki. Jak myślicie? Ja jestem za ale... liczę na sugestie.

1 visitor in the last 15 minutes: 0 Members - 1 Guest - 0 Anonymous