Behemoth's Lair

502 registered members
Login | Register Your Free Account (Required) | Search | Help | Find Communities!

Page 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Author
Comment
Ratboyy
2002-05-13 06:33:04

Smetna atmosfera
To wszystko przez to ze Herosi zawiedli. Od dwuch tygodni nawet nie wlaczylem Herosow i wcale mi z tym niespeszno. Nie zaluje ze kupilem wersje piracka na spolke z kolega, ta gra nie jest warta 100 zlotych, nie jest warta nawet 50-ciu.
Wsumie to w Herosow gralem moze z miesiac az wkoncu mi sie znudzila, a takie Diablo 2 o ktorym wiekszosc pisala ze kmiot ze dno kompletne i wogule krok w tyl od poprzednika, kosztowalo 150 zlotych a cieszylem sie nim chyba z pol roku.
Blizzard jeszcze nie wydal zadnej slabej gry natomiast z 3DO jest coraz gorzej.
jOjO dwarf
2002-05-13 10:21:38

Re: Smetna atmosfera
well, mam wrażenie, że w paru miejscach o tem pisałem:
Jaskinia to nie to samo co HoMM, to coś więcej!

looknijcie po starych wątkach i niech każdy coś dorzuci, a znów z Jaskini wyjdzie Magia i Moc ;)

ja zapowiadam już dziś nowe, ciekawe rzeczy wespół z Miszą i Giaterem ;)

a fto coś jeszcze?
Behemoth the Barbarian
2002-05-13 12:37:15

Mnie też nie wciągnęło Heroes IV, a fakt, że nie mam teraz czasu grać potęguje mój dystans do gry. To, z kolei, nie daje mi motywacji do aktualizacji serwisu o Heroes IV, stąd ten rozwija się tak mozolnie. A że zbiegło się to akurat z brakiem czasu (sesja za pasem), coraz łatwiej mi znaleźć wymówkę, żeby np. danego dnia darować sobie aktualizację (chociaż na razie jeszcze chyba nie jest tak źle :). Dodatkowo szlag mnie trafia na to, co wyprawia 3DO. Najpierw zwalniają ponad 2/3 pracowników NWC - ludzi, którzy nad grą pracowali od lat, a dzisiaj czytam, że planują 2 expansion packi. Pytanie tylko KTO je zrobi i ILE będą warte? Podstawowa gra jest pełna bugów i niedociągnięć. Mimo długiej pracy odnosi się wrażenie, że gra i tak została wydana "na szybko". To zniechęca mnie do 3DO i ogólnie do Heroes IV. Możliwe, że moja postawa się zmieni. Grałem trochę i nie mogę powiedzieć, że gra jest kompletnie do bani. Nie ma starego klimatu, to jest pewne, ale może ma nowy, który dopiero odkryję. Jeśli jednak tak nie będzie, to rozważam koncepcję skoncentrowania się na H3 i wcześniejszych częściach z ewentualnym przekazaniem komuś chętnemu (i BARDZO kompetentnemu) działu Heroes IV. Jednego jednak jestem pewien: cokolwiek by się nie działo, będę robił wszystko, aby Jaskinia pozostała tym czym jest dzisiaj, a, jak jOjO słusznie stwierdził, jest czymś znacznie większym niż stroną o Heroes. Dla mnie Jaskinia stała się społecznością i chcę, aby tej społeczności (miejmy nadzieję powiększającej się) służyła.

No i to by było na tyle. Miało być kilka słów, a wyszedł swego rodzaju manifest :)
RomAug
2002-05-13 13:26:06

Na moje oko H4 nie jest tak udaną grą jak H3 - no i ten pośpiech we wdrażaniu... Ale trzeba oddać sprawiedliwość: gra się mi przyjemnie i jest co robić. Czasu co prawda też nie mam wiele - ale się staram wykroić na drobne przyjemności :)
Sewrey
2002-05-13 14:55:26

Mnie też czwórka nie zachwyciła, a i z wolnym czasem nie zaciekawie (między innymi z podobnych powodów co u Imperatora ;) ) Narazie jeśli gram to głównie w mapki turniejowe, ale cały czas mam nadzieję, że wraz z wydaniem patchy wzrośnie przyjemność z giercowania w czwórkę...
no ale poczekamy zobaczymy... a wracając do tego co powiedział Beh i jOjO, to zgadzam się z Nimi w 100% - Jaskinia to "coś więcej" niż HOMM! a niepowtarzalny klimat tego miejsca tworzą jej bywalcy więc tylko od nich zależy jak będzie wyglądać NASZE tawerniane życie...
(poradziliśmy sobie z valhallą więc przetrwamy i małą stagnację na forum ;) )
grenadier
2002-05-13 18:49:59

Wiecie co - tyle razu już o tym była mowa, że nie chce mi się nawet gadac o Jaskini. To i tak niczego nie zmienia. Popatrzcie krytycznie panowie o czym w ostatnich tygodniach rozmawiamy. O jakiś drobiazgach. Tak, coś się złego dzieje z Jaskinią ostatnio i to nie jest wcale wina miłościwie panującego. Nie zdradzę tajemnicy, jeśli powiem, że nawet Radzie Starszych nie chce się gadać - łatwo to sprawdzić po ilości postów i dacie ostatniego. Nie trzeba nawet mieć uprawnień do wejścia.
Zobaczcie do wyroczni - nawet hasło pomysłów do H5 padło na jałowy grunt. Nuda, że aż strach. Zajrzyjcie do Tawerny - pod stolikami nawet pijani juz nie leżą nie mówiąc nic o dyskusji. Zapał po zlocie mazowiekim wypalił się szybciej niż zapałka.
Kiedyś zaglądałem tu codziennie. Teraz wystarczy mi co kilka dni. I tak wiem, że wiele się nie będzie dziać. Coś w tym jest, że najbardziej aktywny jest dział toastów ...
jOjO dwarf
2002-05-14 04:32:04

well, Drogi Grenadierze!

a coś Ty zrobił dla Jaskini? - kciałoby się zakrzyknąć?
(i nie bierz tego nazbyt osobiście, boś jeno sprowokował mię do zadania tego pytania wszem i wobec!)

kłopot polega na tym, że ilość osób, które rzeczywiście coś zrobiły dla Jaskini jest niewielka!

a większy kłopot polega na tym, że nie zawsze osoby, które kcą coś robić mają zielone światło
(i mam tu na myśli konkretne osoby, i konkretnych zwrotnicowych ;( )

a wracając do samej społeczności, jestem tu już jakiś czas (Ty także!) widzę zatem, że aktywność Forum rządzi się swoimi, innymi niż w reallife prawami!
taka specyfika!

pisałem o tem wiele razy, powtórzę raz jeszcze:
gdyby każdy z jaskiniowców, zechciał prócz gadania coś jeszcze zrobić (mój apel o chętnych do współpracy nadal jest aktualny!) to wszystko wyglądałoby inaczej...

to jest nasza Jaskinia od nas zależy jak się tu czujemy...
grenadier
2002-05-15 03:39:51

heh, Hetmanie, mój post miał być prowokacją, ale przez dwa dni odezwał się tylko ten, którego odpowiedzi nie chciałem, tzn. Ty.
Cóż taki nie real lajf ...
Guinea
2002-05-15 04:09:18

Zauważ Grenadierze, że to tylko potwierdziło to co powiedziałeś. Jaskiniowcy (siebie też mam na myśli ;) ) robią się tak leniwi, że nikomu się nawet nie chce dać się sprowokować. Jednym słowem totalna beznadzieja.
misza
2002-05-15 10:01:01

Czyli wychodzi na to, że Sajmon był swego rodzaju motorem. Pisząc byle co i byle gdzie, powodował że część forumowiczów odpisywała mu i interes się kręcił :)
jOjO dwarf
2002-05-15 10:51:51

kcesz się załapać na motór? :)))
Guinea
2002-05-15 19:59:33

Ale nawet Sajmon musi mieć na co odpowiadać. A jak widać nie za bardzo jest na co.
grenadier
2002-05-16 02:11:19

Nie chce mi się nawet odpowiadać ;)
Giater
2002-05-16 23:34:26

Nie przesadzacie troszkę panowie? Czasem wolnego czasu jest więcej czasem pracy. Ja teraz mam okres nasilonej pracy. Już nie pamiętam kiedy ostatni raz grałem w Herosów (od ładnych kilku dni/tygodni czekam na aktualizację NT – wiecie kolejny proporczyk i nic). Do jaskini zaglądam w miarę możliwości co 2, 3 dni. I widzę, że owszem są jakieś nowe pomysły, nie zawsze do końca przemyślane (pisze tu również o sobie), ale zamiast dyskusji otrzymują krytykę – to trudno je rozwijać.
Władza to rzecz pociągająca, ale w teorii zarządzania jest takie problem jak rozwój organizacji, w którym w pewnym momencie przychodzi tzw. „kryzys władzy”. Niestety by organizacja mogła dalej się rozwijać trzeba przez to przejść. Wiąże się to oczywiście z koniecznością decentralizacji tejże władzy, a co za tym idzie utraty w pewnym stopniu kontroli nad sprawami bieżącymi.
Ale należy też pamiętać, że kto stoi w miejscu ten się cofa!

Ale jak szukać motywacji skoro sam Behemot pisze, że jej nie ma?

Samo Forum to sterta bałaganu. Niby wszystko poukładane a jednak przypomina mi moje biurko w pracy! Topiki i posty mieszają się. Często jestem zaskoczony wypowiedziami w miejscu, w którym najmniej można się było tego spodziewać. Mam tu wrażenie ogólnego chaosu. Są sprawy i tematy, które „wybuchają” na moment i się wypalają a dym po nich zostaje cały czas.

Może za mocno? A co tam. Będzie motor. Ha ha ha.
Rastlin Arch
2002-05-17 01:04:11

Za mocno to nie było;)
Aktualizacja NT będzie może nawet w tym tygodniu.
Jak ma ktoś jakieś pomysły to może je wykona?- bo gadać można wiele...skomplikowanie pomysłów może być ogromne ale co z tego że wykonać się tego nie da;(- a to jest naprawdę przerażające. Oczywistą sprawą jest fakt potrzeby zmian. Ciekawi mnie z jaki to odzew będzie na inicjatywę jOjO?
A tak właściwie to czas już skończyć narzekać
Guinea
2002-05-17 07:09:03

Dobra Rastlin kończ narzekać. Teraz moja kolej ;)
A tak serio to najpóźniej w przyszły weekend zakończę pracę nad działem Heroes 1. Wiele nowego to nie wprowadzi, ale przynajmniej będziecie mieli na kim się powyżywać na Forum ;)
misza
2002-05-18 08:07:03

Ja na motor??? Potrzebował bym chyba niezłego rozrusznika :)
wersalus
2002-06-06 08:42:35

czesc
Jak widac to moj pierwszy post na tym forum, w zasadzie wole czytac niz pisac, no ale czasami........

czytajac ostatnie posty naszlo mnie dziwne wrazenie, ze ten ostatni zastuj aktywnosci jest zwiazany z naszym rozczarowaniem zwiazanym z IV
"pamietam gdy znalazlem kiedys demo HoMM III (w 1 i 2 nie gralem) kilka dni pozniej brat przyniosl mi angielskiego pirata malo nie poplakalem sie z radosci, wlaczylem i ....... zniklem na 22 godz. pozniej kupilem orginal pl i na od nowa ja odkrylem (english my is not good) pozniej dodatki a godziny lecialy"
czekajac na IV czesto zagladalem na www o herosach, pzescigano sie w domyslach, kazdy scren, nowosc byly przedyskutowane z roznym skutkiem, jednak cos sie dzialo.
no i przyszla premiera (gralem tylko kilka godz, nie ze wzgledu na brak czasu)po pierwszych komenarzach najczesciej zlych, po wygraniu kilku gier wielu sie zniechecilo, inni znalezli wymowki typu praca, szkola. nie ma sie co oszukiwac, jakby nie zachwalal, trzeba przyznac jest to gorszy produkt niz oczekiwalismy. duzo osob powie ze patche to naprawia, multiplayer podniesie grywalnosc, ja w to watpie. gra musi cos w sobie miec, III miala a multi w niej byl przyjemnym dodatkiem dla posiadaczy netu

ps. nie myslcie ze nie lubie heroskow, uwielbiam wrecz, gram praktycznie codziennie ile sie da, ale nie zmienia to prawdy o grze.
Ingham
2002-06-07 02:54:53

Witamy nowego gościa Tawerny "Pazur Behemota" z najlepszym piwem w całym Krewlod (właśnie - można by otworzyć jakąś filię w Axeoth;) )! Miejmy nadzieję, że zagościsz tu na długo i chęć do pisania zwiększy się po kilku kolejkach znamienitego złocistego trunku. Piwa karczmarzu!

A ja cały czas jestem zdania, że Hopmm4 też jest świetne. My sobie po prostu za dużo wyobrażaliśmy! Na szybszych kompach gra się świetnie. Nowe rozwiązania, nowe możliwości. Jest po prostu inna od poprzedniczek.
No i może ciężko nam się odnaleźć, starym prykom, w nowym świecie pod skrzydłami królowej Emilii Nightheaven.
grenadier
2002-06-07 02:59:02

Mi przypadł zaszczyt powitania waści, więc pięknie witam w Jaskini. Nie przejmuj się przeciągami i rykami dochodzącymi czasem z dalszych części (to komisyjne niszczenie wroga, którego leje się w pysk ;) ).
Zachęcam do większej aktywności - debiut był udany, zapewniam.
Ale do rzeczy - masz rację w 100, a nawet więcej procentach. Czwórka nie ma tego czegoś, co powodowało i nadal powoduje niesamowitą grywalność trójki. Sam "odkryłem" H3 dosyc późno i też wsiąkłem na długie godziny co mi się nie zdarzyło od bardzo dawna, by jakaś gra tak mi się spodobała. H4 przy poprzedniczce wypada blado, a rozwiązań fajnych jest zbyt mało, by okrzyknąć H4 przebojem. Nie jest to zła gra, ale brakuje jej ducha poprzedniczki.

1 visitor in the last 15 minutes: 0 Members - 1 Guest - 0 Anonymous