Author
|
Comment
|
grenadier
2002-01-10 05:45:56
|
Re: Portal...
idea wyrażona przez Hetmana jest ze wszech miar słuszna i godna zainteresowania. Jaskinia (a mam na myśli nas wszystkich) osiagnęła już dużo i chyba nie będę w błędzie, jeśli powiem, że w polskim necie jest czymś wyjątkowym właśnie ze względu na forum i poziom, oraz co b. ważne, styl prowadzonej na nim wymiany poglądów czy zwykłych pogaduszek. To jest jakiś fenomen socjologiczny (może ktoś napisze o nas pracę?), że ludzie, z których większość w zyciu nie widziała się na oczy, rozmawiają w sposób sympatyczny, qlturalny itp., że nawiązują się sympatie, a ja przynajmniej nie pamiętam, by pojawił się tutaj jakiś ordynus. Co do rozwoju J. Ankieta to dobry pomysł, bo do pehistorii należy już epoka tworzenia stron internetowych przez jednego zapaleńca, a strona to zbiorek informacji i ew. obrazków. Cieszy, że J. jest tworem dynamicznym, bo to przyciąga odwiedzających (gdy pisałęm te słowa na liczniku było 199 976) i zachęca do dopisania jej do ulubionych bądź startowych stron. Kto się nie rozwija ten się cafa więc pożądane jest zebranie coraz wiekszej grupy osób, które będą współtwórcami J. Zwłaszcza, że zbliża się premiera H4 i ruch w necie będzie większy. Ze swej strony już wysłałem Hetmanowi odpowiedź na próbną ankietę z deklaracją pomocy w konkretnych dziedzinach. Zachęcam innych, a J. będzie rosła w siłę.
|
Dreppin
2002-01-10 14:02:45
|
Lopezie.. moglbys dorzucic moj numer gg: 1986067, wprawdzie korzystam z tlena, ale lacze sie tez z servem gg, wiec...
|
Guinea
2002-01-10 23:56:43
|
A mnie dopisz Tlen: guinea
|
misza
2002-01-13 13:13:44
|
Chcesz pochwaly drogi Lopezie? No to ja Cie chwale. Bardzo naprawde bardzo podoba mi sie ten pomysl. Moze dlatego, ze lubie wszelkie statystyki. Mam oczywiscie kilka uwag. Jezeli robisz tabelke w exclu proponuje aby mozna bylo ja sobie sciagnac. Albo wprowadzic mozliwosc odpowiedniego pozadkowania jej np. pod wzgledem ilosci postow.
|
lopez
2002-01-14 01:18:00
|
OK, w najbliższym czasie wrzuce arkusik na jakąś stronę...
|
lopez
2002-01-16 01:45:11
|
WIELKA ANKIETA FORUMOWICZÓW
Tutaj jest przygotowana dla Was ankieta, o której była wcześniej mowa. Ponieważ nie mam do wszystkich adresów, proszę tych, którzy nie znajdą jej w swojej skrzynce o pobranie ankiety z w/w linka, wypełnienie i odesłanie na mój adres.
Natomiast tutaj jest arkusik z danymi do tabeli rankingowej, który obiecałem udostępnić.
|
lopez
2002-01-17 01:14:11
|
Re: WIELKA ANKIETA FORUMOWICZÓW
Wczoraj rozesłałem ankietę do 29 osób, których adresy znałem. Więc kto nie dostał jest proszony o ściągnięcie jej z w/w linka.
Dwie osoby już odpowiedziały na ankietę. Gratuluję zrozumienia tematu i odwagi cywilnej ;)
Jeszcze raz chcę podkreślić, że dane z ankiety są TYLKO i wyłącznie do wiadomości Zaufanego, a udostępniane innym mogą być tylko za wyraźną zgodą autora ankiety.
I jeszcze uwaga techniczna: Proszę nie zmieniać wyglądu ankiety (usuwać fragmentów, wycinać, itd), odpowiedzi wpisywać obok pytań, a jeśli są dłuższe to pod pytaniem. Ankietę odesłać w formie .txt jako załącznik do e-maila. Najlepiej w nazwie pliku dodać swoją ksywkę (np. Ankieta_v1-Lopez.txt. Po prostu ułatwia mi to czytanie i orientację.
Porada dla tych, którzy ankietę ściągają z w/w linka: najlepiej kliknąć prawym przyciskiem myszy na linku i dać "zapisz cel jako...", potem wypełnić i odesłać jako załącznik do mnie.
18 styczeń
(dopisuję tu, żeby sobie postów nie nabijać ;)
Spłynęło do mnie już 5 ankiet, czekam na więcej...
21 styczeń
Dostałem już 9 ankiet, zachęcam do wypełniania i czekam...
|
jOjO dwarf
2002-01-21 03:41:51
|
Re: WIELKA ANKIETA FORUMOWICZÓW
to (jeśli można) pisz jeszcze ile odpowiedzi na Twoje emile, a ile z "własnej" inicjatywy! ;) ankiet spływa!
|
lopez
2002-01-22 00:49:47
|
Ach te problemy...
Niestety okazało się, że technika znowu zawiodła, a dokładnie poczta.fm rozesłała ankietę tylko do części osób. W związku z tym dzisiaj ponownie wysłałem ankiety do tych, którzy jeszcze nie odpowiedzieli (tym razem z tlen.pl), mam nadzieję, że teraz dojdą. Dlatego też nie jestem w stanie precyzyjnie odpowiedzieć na pytanie: ile osób przysłało ankiety z własnej inicjatywy. Obecnie mam 11 ankiet, z czego 2 to na pewno odpowiedzi na e-maile, reszta - chyba z inicjatywy własnej. Tym bardziej dziękuję tym osobom i cały czas zachęcam kolejne.
23 stycznia
Po zamieszaniu z ponownym rozsyłaniem ankiet dzisiaj otrzymałem dwie kolejne i mam juz w sumie 13. Przepraszam tych, którzy omyłkowo dostali ponownie formularz, mimo że już ankiety odesłali.
24 stycznia
Kolejne 2 ankiety spłynęły (czyli mam 15), biorąc pod uwagę, że wysłałem formularze do ok. 30 osób - to już całkiem nieźle. Jedna osoba przysłała ankietę całkowicie z własnej inicjatywy.
28 stycznia
Chyba strumień nowych ankiet się wyczerpuje, przez weekend nic nowego nie przyszło, a tylko w piątek po południu - jedna. Czyli stoi na 16 ankietach. Najbardziej ubolewam nad tym, że nie odpowiedziało jeszcze kilka osób z pośród najbardziej aktywnych na forum.
30 stycznia
Jedna nowa ankieta dziś, tym razem od kogoś z tych aktywnych... ;)
|
jOjO dwarf
2002-01-31 05:53:52
|
Re: Ach te problemy...
nadal trapią Zaufanego...
jak mię poinformował, z przyczyn technicznych, będzie cokolwiek online dopiero w poniedziałek
zatem bez nerw, ale z cierpliwością ;)))
|
lopez
2002-02-01 04:18:14
|
Re: Ach te problemy...
Hej Już jestem ;) Wczoraj niemiałem czasu ale dzis pół dnia i ponownie zainstalowałem windows i resztę ;)
W środę wieczorem dostałem kolejną ankietę, mam już 18.
|
Michal Aniol
2002-05-04 04:53:18
|
Pytanie!!
Czy komus udalo sie sciagnąć patcha do herosow 4??
|
jOjO dwarf
2002-05-09 13:15:20
|
też pytanie...
kiedy jest szansa na nowy ranking forumowy?
Drogi Lopezie?!?
|
lopez
2002-05-10 01:39:46
|
Rankingi
Prawde mówiąc - sam nie wiem. Wstyd się przyznać, ale opadł ze mnie forumowy zapał i do herosów mi coraz dalej. Dlaczego? Po pierwsze już od dobrych paru miesięcy siedzę po uszy w Red Dragonie i nie mam na nic czasu (podsumowanie ankiet też czeka). Po drugie mój sprzęt nie nadaje się do grania H4 więc dyskusje tu prowadzone coraz mniej mnie interesują z tego powodu.
|
jOjO dwarf
2002-05-10 07:39:48
|
Re: Rankingi
patrz, a mię się zdawało, że granie w HoMM, a jaskiniowe towarzystwo, to dwie nietożsame sprawy ;)
wiesz, że i ja nie mam tyle czasu na granie, co może kciałbym mieć, ale atmosfera Jaskini daje mi swoistą rekompensatę...
tak czy siak: może warto przekazać komuś chętnemu sposoby na przyrządzanie forumowych rankingów? szkoda, aby Twoja praca uleciała bezpowrotnie...
|
lopez
2002-05-11 00:59:27
|
Jakby był ktoś chętny...
|
Rastlin Arch
2002-05-11 04:03:53
|
Jaskinoiwcy wymiererają smutne ale prawdziwe
|
Guinea
2002-05-11 04:41:19
|
Nie przesadzaj, paru jeszcze zostało. Ja też pogrywam w RD ale nie zamierzam z tego powodu zaniedbywać Jaskinii ani zaprzestać gry w Heroes'a. Ostatnio rzeczywiście trochę pustawo, ale może po prostu wszyscy grają w H4 i nie mają czasu na nic innego ;) Jak im braknie map to wrócą ;)
|
RomAug
2002-05-11 12:41:46
|
grają, grają
|
morgraf
2002-05-11 13:22:12
|
żeby to grali, ale wcale niekoniecznie jest na to ochota... gra nie wciąga, a przymusać się nie będę (za to skończyłem sobie stare Incubation - to mnie wciągnęło). ech...
|