Behemoth's Lair

502 registered members
Login | Register Your Free Account (Required) | Search | Help | Find Communities!

Page 1 2 3 4
Author
Comment
E1ias
2001-07-06 03:21:44

Re: ßKalkulator NT
Masz Wasc racje, szybkosc nalezy docenic. Zmienilem wzor pare postow wyzej. Dla cechy bardzo istotnych (te wymienilem) dalem wieksza premie - 20, srednich - 10, a czasem uzytecznych - 5 (tzreba bedzie jeszcze podzielic te cechy na grupy).
Tym razem cerbery rulez - maja az dwie bardzo wazne cechy, chyba tylko hydry sie jeszcze zalapia na takie cos.
lopez
2001-07-06 04:02:15

Widzę, że kalkulator dopracowaliśmy, ale czy spodoba się to naszemu jOjO?

I jeszcze jedno: Oświeć mnie bo nie pamiętam: ostatecznie wielkość naszej armi stanęła na 4 czy 5 tygodni + start?
E1ias
2001-07-06 04:06:23

Niech no tylko mu sie nie spodoba, to sie policzymy na ubitej ziemi ;)

Stanelo w koncu na 5+start (wczesniej bylo 6+start), a przeciwnik ma 3+start.

lopez
2001-07-06 04:25:10

I jeszcze jedno:
Proponuję aby zrobić tak, żeby (jak ktoś chce) można było odkryć miejce po przecinku w ostatecznym wyniku. Dla mnie jest to ważne, bo jak mam np. 49,45 to rozegram ostatnią walkę raz jeszcze i dobiję do 50, a jak nie widzę cyfry po przecinku to nie wiem czy to nie jest np. 48,55.
Próbowałem sam to sobie poprawić, ale jakoś mi nie idzie.
jOjO dwarf
2001-07-07 15:22:32

Po kolei:

* ochrona ;( niestety, albo albo
albo chronię zawartość komórek ALE nie ma wtedy możliwości wybierania, jak z listy, kto z kim walczy
albo stosując hasłowe zabezpieczenie tylko-do-odczytu, daję minimum ochrony kalkulatorowi (ależ każdy będzie miał tego zipka!)

* ilość jednostek - moja kulpa ;), zostawiłem w arkuszu stare dane, nie sprawdziłem ufając pamięci, poprawię ;)))

* Wasza propozycja
well, jeśli byście Panowie, przygotowali xlsa z proponowanymi cechami! o to wtedy tak (bo niestety ja nie wyrabiam z czasem ;( ), wezmę to na tapetę i przygotuję kolejną wersję Kalkulatora!

* ułamki - no problem, dorobię!

* dziękuję za wyczerpujące uwagi!
Dreppin
2001-07-08 02:58:49

co do dwóch cech u cerberów i hydr (atak na wiele jesdostek i brak kontrataku) to chciałbym zauważyc, że te umiejętno¶ci s± ze sob± bardzo bezpo¶rednio powi±zane, bo gdyby była możliwo¶ć kontrataku, to hydrze mogloby oddac naraz 6 jednostek, co czyniloby ja wrecz bezuzyteczna, wiec sadze, ze te wlasciwosci mozna policzyc za jedna

1 visitor in the last 15 minutes: 0 Members - 1 Guest - 0 Anonymous