Author
|
Comment
|
Rajst
2002-04-12 06:52:37
|
Re: TH4
Zgadzam się z Lopezem, że TH4 powinien być trudny. NT, jak się trochę posiedziało można było wyśrubować wyniki niemalże na max nawet po ukończonej 8 walce. Rastlin uważa, że 432 walki to za dużo, 180 znowu mało, a co powiecie na 288. Można np. tak 12 miast (6 miast x dwie ścieżki rekrutacji wojska), każde z każdym, 2 różne drogi (mag-wojownik) walki co daje nam 288 walk. Walki ułożone by były w taki sposób, że gracz prowadziłby odpowiednio wojska mając do dyspozycji: 1. Herosa maga (duża siła magii) kontra mag 2. Herosa maga kontra wojownik (większa liczba wojsk) 3. Herosa wojownika kontra mag 4. Herosa wojownika kontra wojownik Powyższy przykład ma odpowiednik w ścieżkach „A” i ”B” proponowanych przez Lopeza. Przykład areny: Załóżmy, że walczymy mag kontra mag to na tej arenie prowadząc maga musielibyśmy zmierzyć się z 6 przeciwnikami (magami) – po 1 z każdego zamku itp. Proponowałbym przyznawanie punktów w postaci podobnej do rankingu extra walk w NT tzn. za każdego pokonanego przeciwnika dostawałoby się bonus w postaci określonej liczby punktów np. za pokonanie 1-25pkt., 2-50pkt., 3-100pkt., 4-250pkt., 5-500pkt., 6-1000pkt., plus punkty za wojska jakie nam jeszcze zostały. Wybór przeciwnika, tak jak w extra NT, zależałby od gracza. Pokonanie 6 herosów powinno być naprawdę trudne, niemalże niemożliwe (stąd stopniowanie punktów bonusowych). Do Rastlina – na razie cienko u mnie z czasem, ale możesz się spodziewać nowych zgłoszeń i ode mnie , bo jak mam być szczery to podobnie jak Giatera i mnie H4 nie zwaliło z nóg.
|
Rastlin Arch
2002-04-12 07:19:52
|
Narazie koncentruję się na „Mapie tygodnia” i już dzisiaj będzie opublikowany pierwszy regulamin. Miło mi, że mogę liczyć w NT na dwóch graczy. „Ja za to widzę przeciwwskazania. A dokładnie jedno. Map of the Week na H3Trio ruszy na pewno, tylko nie wiem, kiedy, i gracze angielskojęzyczni zapewne będą grali tam, nie tutaj, wobec czego tłumaczenie zasad jest zbędne i niepotrzebne.” – takie jest twoje zdanie... może, dlatego że jesteś translatorem i ci się nie chce – nad sprawą podyskutujemy kiedyś.
|
Guinea
2002-04-12 21:29:02
|
Takie jest moje zdanie, i to nie dlatego że mi się nie chce, bo w porównaniu z tym z NT ten regulamin jest niewielki ;)) Chodzi mi o to, że nie dość że MotW to ich pomysł, to jeszcze byś chciał spróbować odebrać im graczy. Pomyśl, jak Ty byś się czuł, jakby ktoś skopiował Twój pomysł i przez to straciłbyś część graczy. Reasumując: Polski MotW ok, ale tylko polski.
|
Rastlin Arch
2002-04-13 02:14:06
|
Pomysł wzorowany był na turnieju w h3 z H3Trio- nie ukrywam. Z tym tłumaczeniem to jest mi zupełnie obojętne. Udział graczy z zagranicy w ST który to nie wylądował na H3Trio był znikomy. Myślę że w tym turnieju też nie liczyłbym na wielu graczy z poza pl.
|
Sajmon
2002-04-20 08:47:29
|
Przyznam sie, że jak wchodziłem do tego tematu skrót TH4 rozszyfrowałem następująco :"Tony Hawk 4" lekko sie zdziwiłem co taki temat robi w Jaskini lecz teraz widze, że wszystko w pożadku. Według mnie w Heroes 4 powinno być o wiele trudniej tak by każdy tytuł przychodził z trudem. Myśle, że koncepcja Lopez jest dobra, lecz co za dużo to nie zdrowo. Można by było stworzyć grupe "konstruktorów", którzy zajeli by sie tworzeniem map do Heroes 4 jeśli bym mógł chętnie bym sie zgłosił
|
Ingham
2002-04-21 02:44:34
|
A stworzyłeś już jakąś mapkę? Najpierw musisz pokazać, że się do tego nadajesz. Przyślij mi ją do recenzji.
|
Sajmon
2002-04-21 03:31:37
|
Kończe już na razie poznaje do końca edytor więc myśle, że pierwsza mapa będzie "testowa" dopiero 3 i 4 będą warte gry. Musze sie oswoić do nowych opcjii oraz do możliwości zmiany kształtu terenu, gdyż teraz daje nam możliwość zrobienia mapy "Wyprawa na Mont Everest". Gdy już jakaś powstanie na pewno oddam ją w twoje ręce Ingham'ie
|
Guinea
2002-04-21 09:23:02
|
Inghamie, najpierw maptesting, potem recenzje. Nie można recenzować nietestowanej mapy (no chyba że autor się uprze).
|
Sajmon
2002-04-22 05:34:56
|
Mam takie pytanie... Co sie robi z event'em by znow np. gdy sie przejdzie przez dane pole pojawiała sie "wiadomość' lub atakowały nas potwory ? Mam ang. wersje i troche mi trudno to rozszyfrować. Map testing będzie ale oprzedzam nieoczekujcie cuda. Jeszcze do H3 moge zrobic cudo ale do H4 no coż dopiero poznaje
|
Dreppin
2002-04-22 10:45:32
|
powinna gdzies tam byc opcja, 'cancel after first visit', trzeba ja odhaczyc
|
Sajmon
2002-04-22 12:27:40
|
Bardziej mi chodzi jak zrobic takie event w H4 a nie jakie są opcje. Bo jak robie normalny event to nie idzie
|
Ingham
2002-04-23 10:46:27
|
Guinea, Ty się strasznie lubisz czepiać. Prawie tak, jak ja. Nie ucz ojca... Na razie to tylko moja nieskromna osoba ma prawo do recenzwania mapek na Jaskini. Dokładnie wiem, jakie są moje obowiązki. Nie czepiaj się ludzi, zanim zobaczysz ich w akcji.
|
Dreppin
2002-04-23 11:06:33
|
aa, jak o to Ci chodzi, w ktorejs z grup obiektow po prawej stronie (nie pamietam dokladnie ktorej), mozna wstawic eventa (taka pomaranczowa pigulka), jest nawet wersja o wymiarach 1x2 i 2x1
|
Sajmon
2002-04-23 12:22:38
|
Dokładnie bo tam pisze by ustawic Trigger. Próbuje i próbuje ale nic jeśli ktoś "to" umie bardzo prosze o kontakt przez e-mail lub na forum...
|
jOjO dwarf
2002-04-23 22:49:01
|
Nie będzie TH4
1° aleście se zrobili poradnik mapmakera... zróbcie w trybie natychmiastowym nowy topic, bo tak to tylko kaszana jest...
2° pojawił się w necie programik nie tylko do odczytu zasobów H4, ale i do EDYCJI!!! prośba: niech ktoś co dysponuje czasem ;) wyedytuje kosmiczne parametry (np smoki słabsze? niż chłopi ;) ) zagra cóś i sprawdzi czy są JAKIEKOLWIEK ślady takiej ingerencji na wersji NIEEDYTOWANEJ... no bo jeśli tak, to nie widzę sensu w turniejach w H4 każden sobie może u siebie swoje jednostki podrasować, a sprawdzić to jak?
|
Rajst
2002-04-23 23:39:05
|
Re: Nie będzie TH4
Jeżeli rzeczywiście cosik takiego na rynku się pojawiło, to prawdę powiadasz Hetmanie, że turniej H4 nie ma sensu. Nie jest od razu powiedziane, że ten programik zdaje egzamin. Jest takie znane powiedzenie – na zimne lepiej dmuchać, dlatego powinno się to przetestować – tak jak Radzisz, dlatego jak mi coś takiego wpadnie w ręce to nie omieszkam go przetestować i dla dobra turnieju przekażę moje spostrzeżenia.
|
jOjO dwarf
2002-04-24 02:04:25
|
edytor H4 możesz ściągnąć z Heroes.AG.ru
|
Giater
2002-04-24 02:28:51
|
Hetmanie może jakis adresik do Sępiego Portalu?
|
Rajst
2002-04-24 10:13:47
|
ok link jest ale nieczytelny
|
jOjO dwarf
2002-04-24 12:22:52
|
co do linka
poprawiłem (jedno t za dużo ;( ) dodałem do Sępiego!
|