Author
|
Comment
|
Don Ash
2001-09-30 08:00:11
|
Re: skanowane komiksy
Wwalkerze mam do Ciebie prosbę: czy mógłbys mi przysłać Thorgale. Czytałem ostatnio kilka starszych numerów i spodobało mi się. Chcę więcej
|
wwalker
2001-09-30 23:49:41
|
Thorgale
1. Faktycznie - program to Direct Connect serwer Polish Drop Zone 195.205.133.33 wyszukiwanie: piszecie Thorgal i tyle
2. Czekam na płytkę z Thorgalami, którą brat ma mi podrzucić - jak zobaczę ile tego jest dam znać czy wysyłka mailem jest sensowna. strzelając na oko: 30 komiksów x 48 stron X 100kB = 144 MB... (ale nie wiem ile naprawdę stron ma jeden Thorgal)
3. 5 komiksów o wiedźminie też jest w DirectConect - ale brat nie może ściągnąć, bo obie strony siedzą za firewallem - to niedozwolona kombinacja (w takim przypadku nie udaje się połączyć)
|
ObywatelEracji
2001-10-01 03:10:31
|
Re: Thorgale
Wpisalem podany przez Ciebie adres i otrzymalem odpowiedz - your IP is banned! ; ))) Ja z Direct Connect ani nigdy niczego nie sciagalem, ani z nikim tam nie rozmawialem, wiec moze w jakis sposob wstep na ten "hub" jest zastrzezony (dla zarejestrowanych moze, czy jakos tak). Znalazlem pare innych polskich lokacji (warzonek, drop zone 2), ale w jednym wymaga sie 4 Gb danych do podzialu (nie smieci, konkretnych plikow), a drugi jest dla zarejestrowanej "elyty". Pomyslalem, ze zobacze jak to dziala w innych - "zagranicznych" miejscach, ale tam juz w ogole wymagania maja astronomiczne, w jednym szwedzkim towarzystwie zadaja dostepu do 16 Gb plikow, oczywiscie nie byle jakich plikow. Wybredny narod, niech ich diabli ; ) Poszukam jeszcze Thorgala w innych programach z serii "connect yourselves", na KaZaA i WinMX juz sprawdzalem - zero trafien...
|
Sezerp
2001-10-01 03:39:22
|
O ile dobrze pamietam, to pod podanym w moim poprzednim poscie adresem (czyli: ftp.t15.ds.pwr.wroc.pl ) mozna znalezc takze Thorgala. I nic nie trzeba uploadowac.
|
wwalker
2001-10-01 05:55:36
|
Sezerp: sprawdzałem wielokrotnie ten link i dostaję tylko "Connection refused" - nie chcą tam widać wpuszczać i nie zależy to chyba od nasilenia ruchu...
|
Sezerp
2001-10-01 06:29:24
|
Hmmm.... Rzeczywiście coś jest nie tak Czyżby zmienili zasady? Jeszcze niedawno ściągałem stamtąd najnowszą "Armadę"... W takim razie sorry za zawracanie głowy.
|
ObywatelEracji
2001-10-01 09:31:30
|
No to musze Wam powiedziec, ze ja tam jakoms cudem wszedlem i sciagnalem juz Thorgale, a w tej chwili sciagam Kajke i Kokosza (mam do nich wielka slabosc ; )). Jestem na gg w godzina ch wieczornych, jezeli ktos z Was chce przesylam od razu... Do Sezerpa ! Nie zauwazylem wczesniej zamieszczonego przez Ciebie linku ftp, to u mnie normalka ; ) Bardzo dziekuje !
|
lopez
2001-10-01 21:32:13
|
Jeśli ktoś lubi Kajko i Kokosza to 16 komiksów jest tutaj: www.kajko.hg.pl/index.html
|
misza
2001-10-02 12:44:10
|
Dalem do zeskanowania wiedzmina szwagrowi, ale on jest nieobliczalny: jedna strona w jpgu wazy bagatela 1,2MB!! a ja mu mowilem 100k maksymalnie
|
ObywatelEracji
2001-10-02 14:58:19
|
Pod adresem podanym przez Sezerpa jest 6 czesci Wiedzmina, sciagaly sie u mnie 3-4 min kazda. Zreszta, ja znalazlem tam dla siebie cala mase innych, od lat wielu nie ogladanych na oczy, pisemek i komiksow. Dorwalem sie niczym ogar do rannej kaczki ; ) i sciagnalem przy okazji wspomnianego Thorgala, Kajke i Kokosza, Tytusy, Zaginiony swiat, Rozbitkowie czasu, Klosa, Zbika i Pancernych ; ) Wiem jak to wyglada, ale nie moglem sie powstrzymac, o niektorych juz nawet zapomnialem...
|
misza
2001-10-02 16:36:04
|
Udalo sie! Wlazlem na tego ftpa i sciagam co sie da. To istna kopalnia wspanialych rzeczy. Wwalker jak nie mozesz sie tam dostac to moge podeslac Ci mailem wiedzmina, szwagra sobie daruje
|
lopez
2001-10-08 03:09:47
|
Uff.., długi już ten wątek. Mam pytanie: czym i jak, najłatwiej i najszybciej ściągać te komiksy z ftp? Mam Go!zille i NetVampira ale ani jednym ani drugim nie idzie to sprawnie. W dodatku często przychodzą pliki wielkośći 323 bajtów zamiast dużych (około 100 kb).
|
misza
2001-10-08 09:34:15
|
Ja sciagalem normalnie pod Internet Explorer, klikajac prawym i "kopiuj do katalogu". Nie bylo zadnych problemow. No tylko w pracy polaczenie z netem nie jest przez modem
|
Sewrey
2001-10-08 11:53:26
|
Ja ściągałem Windows Comanderem i poszło całkiem sprawnie (i to przez modem )
|
ObywatelEracji
2001-10-08 13:10:28
|
Ja sciagalem dokladnie tak samo jak Misza. Z Go!zilla mialem kiedys rozne drobne przechery, wiec go w koncu odinstalowalem. Nie wiem jak u Was, ale u mnie trzeba bylo miec "reke na pulsie", poniewaz od czasu do czasu tracilem kontakt i trzeba bylo wznawiac polaczenie. Poza tym szlo szybko, Relaxy sa obszerne (srednio 500-600 kb/strone) wiec szly troche wolniej (do 15 min odcinek). Jezeli chcesz Lopezie mozemy sprobowac transportu za pomoca gg lub innego komunikatora, byc moze pojdzie sprawniej niz z ftp.
|
lopez
2001-10-08 21:32:14
|
Windows Commander pany! To jest właśnie to, dzięki, ściągnięcie jednego komiksu trwa około minuty, nieźle. A wszystkie te amerykanskie programy są funta kłaków nie warte. Dlaczego? Go!zilla v.3.5 nie chce obsługiwać nazw ze spacją w środku, w Go!zilla v.4.0 nie chce w ogóle działać leeching z ftp (tylko z http),a na Net Vampire nie ma leeching wcale i trzeba plik po pliku zaznaczać, a przy ilościach powyżej 40 szt. to jest uciążliwe. A w WC wszystko łatwo i szybko. Jeszcze raz dzięki.
|
Rastlin Arch
2001-10-10 12:59:28
|
Najlepszym ,,ściągaczem” jest Dawnload Accelerator! Najszybciej ściąga FlashGet. Ale i tak najlepszy jest DA. Jest bardzo wygodny i prosty. Wiedzimina sobie kupiłem w Empiku. Papier ma zapach..... a monitor jest szpetny.
|
morgraf
2001-09-15 13:29:59
|
Re: Tolkien i inni
Z fantastyki naukowej poza Lemem którego zawsze mi się przyjemnie czytało sięgam czasami po Herberta. Właściwie nic więcej. Bo z S-F podobnie jak z fantazy niejest najlepiej. KOmercja się szerzy i to w sposób zatrważający. Zresztą w dzisiejszych czasach każda niemal dziedzina literatury jest skażona przez komercję. Nikt już niepisze dla ideii
|
Dreppin
2001-09-20 08:44:30
|
Mnie zawsze Lem zwyczajnie nudzil.. nie wiem dlaczego, ale ostatnio mielismy sesje oparta na jego ksiazce pod tytulem 'Sledztwo', kiedy MG o tym powiedzial nie moglem uwierzyc, ze to ksiazka Lema.. chyba przeczytam te ksiazke...
|
Sajmon
2001-09-20 09:22:08
|
Ja tam lubie "Gęsią skrórke" R.L. Stine "Szkoła przy smentarzu" Tom B. Stone i "Przygody trzech detektywów" Alfred Hitchcock No i Tolkiena oczywiście
|