Author
|
Comment
|
Behemoth the Barbarian
2001-09-11 12:38:02
|
Re: Tolkien i inni
No dzięki... właśnie miałem zabrać się za czytanie Wiedźmina. Naprawdę fantastycznie się czyta znając koniec.
|
Don Ash
2001-09-12 04:21:02
|
Eeeee... no wiesz... sorx... nie wiedziłem ... następnym razem już nie będę opowiadał zakończeń
|
morgraf
2001-09-12 11:53:26
|
No nawet wiara w ludzi mi się odbudowała. Widzę że Profesor ma jeszcze zwolenników na tym świecie. Tak trzymać! A swoją drogą fajna nazwa na "Lord ..." - biblia. Coś w tym jest, choć chyba Silmrilion ma bliżej do biblii.
|
Behemoth the Barbarian
2001-09-12 11:59:04
|
To może teraz z innej beczki: czy ktoś z Was czyta science-fiction?
|
misza
2001-09-13 13:00:28
|
Literature science-fiction zaczynalem od Lema, ale nie bardzo mi szlo czytanie, zwlaszcza ze wtedy ukazaly sie pierwsze tomiki o Conanie. Wrocilem do s-f za posrednictwem pani Ursuli Le Guine (chyba jakos tak sie to pisalo). Na pierwszy ogien poszedl oczywiscie "Czarnoksieznik z Archipelagu", to oczywiscie basn, ale potem "Slowo las znaczy swiat", "Jestesmy snem" i kilka innych. Jednak jesli mam wybierac miedzy fantastyka basniowa, a science-fiction to wygrywa ta pierwsza. Do Don Asha: jezeli spotkam Cie gdzies przypadkiem, to urwe Ci male co nieco Zakonczen ksiazek sie NIE PODAJE !!!
|
RomAug
2001-09-12 14:10:38
|
A i owszem. Moim bożyszczem jest Lem. Z względnie nowej prozy polecam Neala Stephensona "Zamieć", "Diamentowy wiek" i książki Dana Simmonsa o Hyperionie. Czy są tu jacyś wielbiciele Gene Wolfe?
|
Behemoth the Barbarian
2001-09-12 14:35:59
|
Pytam, bo dwa dni temu skończyłem czytać fenomenalną książkę C.S. Friedman - "Obcy Brzeg (This Alien Shore)". Ta autorka wcześniej napisała "Trylogię Zimnego Ognia" (fantasy) i dzięki temu sięgnąłem po science-fiction, do którego wcześniej nie miałem przekonania.
|
Colon
2001-09-13 11:26:19
|
A nazwisko Orson Scott Card cos wam mowi? Znany jest glownie z "Gry Endera" i jej kontynuacji (teraz juz piec tomow). "Gra Endera" zdobyla nagrody Hugo i Nebula, a to juz cos znaczy. O ile pierwszy tom czyta sie dosc szybko (naprawde ciekawy), o tyle nastepny jest juz znacznie glebszy, ma glebokie podloze filozoficzno-psychologiczno-moralne i naprawde sklania do refleksji.
|
Rastlin Arch
2001-09-27 12:18:59
|
Guinea w H3Trio?
Guineo czy ty przypadkiem uczestniczysz może w turnieju H3Trio? Jest tam gracz o takiej samej ksywce.
|
Guinea
2001-09-27 21:46:23
|
Tak, to ja
grałem tam kiedyś. Ale ostatnio coś się tam cicho zrobiło, rzadko aktualizują i ich Forum jakby trochę opustoszałe.
|
wwalker
2001-09-27 22:53:08
|
skanowane komiksy
Misza: Thorgale miały po 100kB na stronę (zapisane w jpgu)
|
misza
2001-09-28 02:05:23
|
Re: skanowane komiksy
Rozdzielczosci zapewne nie pamietasz, ale zakladam, ze jakosc byla zadowalajaca. Na razie i tak nic nie poradze, nie mam pieniedzy na skaner, a moje dojscie do tego urzadzenia jest dosyc niewygodne. Jak cos wymysle to dam znac.
|
Hollow Tigre
2001-09-28 04:51:34
|
Ja też nie mam pieniędzy na skaner, ale mam dosyć wygodne dojście do skanera... Stoi u mnie na biurku w pracy....
|
wwalker
2001-09-28 05:39:47
|
ja mam skaner w domu - tylko droga typu wysyłanie pocztą, skanowanie i odsyłanie wydawała mi się ostatecznością
Muszę się rozejrzeć, bo po prostu nie widziałem tych komiksów w Gdańsku, ale może gdzieś je można dostać...
|
misza
2001-09-28 08:52:53
|
Komiksy wydane byly kilka jak nie kilkanascie lat temu, wiec jezeli juz to poszukaj w antykwariatach.
|
RomAug
2001-09-28 13:22:24
|
Do wwalkera - czy mógłbyś podać adres tych Thorgali? Z tego co wiem, u nas wielu nie wydano, bardzo pragnę to zobaczyć.
|
wwalker
2001-09-28 14:19:45
|
podpytam brata - ściągał to jakimś programem typu "udostępniacze wszystkich krajów łączcie się"
Każdy kto udostępniał conajmniej ileś-tam-GB mógł włączyć się do sieci udostępniaczy i w ten sposób powstały terabajty filmów, muzyki, komiksów i innych zasobów do ściągania dla każdego.
Nie miałem jeszcze czasu się przyjrzeć temu programikowi ale zapytam. Zapytam też ile on tego razem ma - może będę mógł to jakoś przesłać czy udostępnić.
|
ObywatelEracji
2001-09-29 10:03:50
|
Opisywany przez Ciebie program, WWalkerze, to chyba Direct Connect, ale tam szukac to jak igly w stogu siana, veni vidi... Gdyby Twoj brat mogl podac jakis blizszy namiar, byloby super, poniewaz ja takze z "palcem pod budke" jesli chodzi o przygody syna burzy. Ladnych pare lat juz bedzie, jak ostatnio czytalem Thorgala. Bez zwiazku z tematem: znow u mnie Jaskinia wyprawia jakies ceregiele, od 27.09 wejscie jest niemozliwe, a dzis udalo mi sie wejsc przez Tawerne -> forum Tawerny. To wszystko co moge, reszta nie dziala ; (
|
Ingham
2001-09-29 13:49:00
|
Jeśli chcesz wejść na Forum to nie możesz wpisać pub9.ezboard.com/bthebehemothslair ? A tak na marginesie to rzeczywiści, Jaskinia już przestaje działać... smutne A i znikają już ikonki i twarze... To tak, jabyśmy powoli umierali... To tak, jak na Titanicu... Wiedzą, że umrą, ale jeszcze zachowują odrobinę godności i próbują ze sobą rozmawiać... ...smutne...
|
ObywatelEracji
2001-09-29 16:18:54
|
Ano wielkie Ci dzieki za ten magiczny link, Inghamie. Tak zagladam sobie wlasnie, co tez sie u mnie kryje pod tym zakichanym favorites, a jest to adres www.heroes.valhalla.com.pl/menu.htm Zaraz go zmienie na ten przez Ciebie podany, bo chyba on mniej zawodny ; )
|