Behemoth's Lair

502 registered members
Login | Register Your Free Account (Required) | Search | Help | Find Communities!

Page 1 2 3 4
Author
Comment
Sajmon
2001-10-28 00:58:55

Re: @
Ja wam powiem tak :
Nie bądźmy jak Bin Laden i nie zaczynajmy z lepszymi bo co nam z tego Vanhalla nas nie chce pójdźmy do konkurencji !!!
Jeśli ktoś mi poda e-mail'a do Vanhalli to chętnie sobie pogadam z ich szefem - to raz
Dwa - nie bądźmy prostakami bo większość z nas to ludzie bardzo inteligentni i najpierw obmyślmy wspólnie plan albo:
a) Jak odzyskać Vanhalle
b) Jak sie zemścić 0]

Wszyscy z nas to stratedzy wykorzystajmy tą zdolność i w życiu......

Jeśli ktoś ma uwagi niech pisze Blake@inetia.pl

Pozdrawiam
ObywatelEracji
2001-10-28 03:36:38

Oj Sajmonie, jako zes ostatnio miedzy nami nie bywal, winienes kilku rzeczy sie dowiedziec. Otoz, primo: valhalle piszemy z malej litery ! Regula jeszcze nie pisana, ale wkrotce trafi i do literatury, mysle. Po drugie: o zadnym odzyskiwaniu nie ma mowy, aktualna jest jedynie opcja nr 2. Po trzecie i n-te: strategie wykorzystamy - na polu bitwy - wiec wkladaj lepiej zbroje, miast w dyplomate sie zabawiac, bo nie jest wykluczone, ze po przejsciu zgliszczami valhalli, trzeba bedzie takze niejakiego Naska (jeszcze z duzej) podbic.
Sajmon
2001-10-28 05:18:26

Raczej odradzam co byś czuł wtedy na miejscu ziemi ???
Hańbe i wstyd ze vanhalla (z małej :) ) jest "zrownana" z Nią jak zresztą to rzekłeś no ale co tam trzeba kupic bakterie wąglika wysłać do vanhalli w podzienkowaniu...
Zresztą vanhalla jest słaba ja jako władca Behemotów wyśle ich z jakies 10, 20 tys. jak zresztą to już mówiłem
vanhalla może oddalić_sie_w_niewiadomym_kierunku bo jak dla mnie jest to po prostu kiebieta_lekkich_obyczajów, która niedługo może Nas pocałować w tylna_częśc_ciała bo tam ją właśnie mam !

P.s. Czy gra ktoś w Q3 ???
Colon
2001-10-28 08:22:14

Dziwne przypadki Jaskinii
Behemocie, czy moze w nasku (zupelnie przypadkowo, ma sie rozumiec;) ) nie dzialaja na drugim etacie ludzie zwiazani z valchała ? Cos od paru miesiecy mamy ciagle pod gore...

Zaraz, zaraz czy to przypadkiem nie w tym samym czasie dolaczyl do nas Sajmon ;) ?

<bez urazy, ale nie mow juz wiecej o q3>
Sajmon
2001-10-28 10:27:43

Re: Dziwne przypadki Jaskinii
Okey zdemaskowali mnie ;) Jestem brytyjskim szpiegiem od valhalli szkolił mnie sam James Bond mam licencje na zabijanie ale tylko siekierą ;) Za bardzo Was lubie wiec postanowiłem powiedzieć szefowi że jesteście do bani :)

<Czemu nie mam mówić o ..... . ?>
Don Ash
2001-10-28 12:30:09

Chyba nie możemy walczyć ze wszystkimi :o Przecież potrzebujemy jakiegos sojusznika, choćby jakis podrzędny serwer... chlip :((((
Behemoth the Barbarian
2001-10-28 10:24:46

Taaa... różne myśli mi już przychodziły do głowy, jakby wszystko sprzysięgło się przeciwko Jaskini.
Dreppin
2001-10-28 03:19:37

Sajmonie:

po pierwsze: nie porywamy sie na lepszych
po drugie: gadki do szefa nic nie dadza..
po trzecie: nie jestesmy prostakami, to mozna powiedziec sprawa honorowa
po czwarte: odzyskac valhalle.. a po co nam ona? zgnoic wystarczy... ;)
po piate: oni sie sami na sobie zemscili.. usuwajac wiekszosc tzw. stron hobbistycznych stracili jak przypuszczam rzesze uzytkownikow...
Behemoth the Barbarian
2001-10-27 13:22:33

Mały update sytuacji Jaskini
cut'n'paste z listu WWalkera do nasku:

TO JEST SKANDAL proszę Państwa!

Przefaksowaliśmy wszystkie dokumenty, systematycznie wysyłaliśmy maile z zapytaniami czy to już wszystko i czy czegoś przypadkiem nie brakuje, nie otrzymaliśmy ani słowa odpowiedzi z Państwa strony chociaż maile dochodziły (automatyczna odpowiedź serwera docierała do nas za każdym razem).

Dziś natomiast bez słowa wyjaśnienia widzę, że domena o którą się staramy została wycofana z kolejki rejestracyjnej!

Żądam szczegółowych wyjaśnień dotyczących:
a) nie odpowiadania na maile
b) nie informowania o ew. nieprawidłowościach w procesie rejestracyjnym
c) nie dotrzymania terminu rejestracji
d) wycofania wniosku z kolejki

Poniżej zamieszczam dotychczasową korespondencję z mojej strony (reprezentanta). Otrzymywali Państwo również korespondencję od strony wnioskodawcy.

-------------

Podziwiam WWalkera za zwroty: proszę Państwa. Ja bym się na coś takiego nie zdobył... w środę jadę do nasku i mam nadzieję, że uda mi się powstrzymać od zrobienia im awantury.
Don Ash
2001-10-24 23:43:27

Pytanko
Behemocie, mam pytanie: czemu Frum , podczas logowania, łączy się z adresem heroes.vALHALLA.com.pl ?! Czyżbu Jaskinię cos jeszcze łączyło z tymi dupkami?!
Don Ash
2001-10-23 12:27:24

Heh
Czyżby wszystkie serwisy sprzysięgły się przeciw Jaskini?! Jesli tak to WOJNA!!! *tu usmiecha się z charakterystyczną dla piwożłopa obojętnoscią na wszystko co się dzieje wkoło niego* mi tam ona nie przeszkadza: powalczę, popiję wina, nabiorę zdobyczy, piesń jakowąs na chwałe Jaskini ułożę i wrócę do dawnego lenistwa i pyfka ;) Karczmareczko! To co zwykle dla wszystkich jesli łaska!
Behemoth the Barbarian
2001-10-23 12:49:39

Re: Heh
Szczerze powiedziawszy to mam ostatnio takie wrażenie. Tak czy tak, w tym tygodniu osobiście zjawię się w siedzibie NASK, jeśli nie uruchomią domeny.
Guinea
2001-10-23 19:19:34

Może trochę na to za wcześnie, ale...

NASK=

Niezwykle
Aktywna
Siatka
Kretynów
lopez
2001-10-23 21:37:56

Niedawno w sieci pojawił się wywiad z szefem valhalli, gdzie gościu tłumaczy m.in. dlaczego wyrzucili serwisy takie jak Jaskinia. A niech im, na pohybel...
www.wr.pl/gry/index.php?g...ewsid=2677
Dreppin
2001-10-23 22:10:40

Oto fragmencik z w/w rozmowy:
"W ciągu ostatnich 3 miesięcy ruch na serwisie wzrósł drastycznie, co spowodowało problemy techniczne z obsługą wszystkich czytelników, a w szczególności tych, którzy próbowali ściągać pliki. Na „dramat” całej sytuacji złożył się także sukces pozostałych naszych serwisów, tzn. futbol.pl i PC.com.pl, które korzystają z tego samego zaplecza technicznego. W związku z powyższymi wydarzeniami, podjęliśmy decyzje o obcięciu pasma łącza na serwery FTP oraz rezygnację z hostowania hobbistycznych stron. Szczególnie ubolewam nad tym w świetle serwisów, które udało nam się zaprosić na platformę Valhalla.pl, ze względu na naprawdę wysoki poziom merytoryczno-estetyczny.
Decyzje oczywiście były wyjątkowo trudne, ale niestety konieczne. Należy również pamiętać, że naszym zdecydowanym priorytetem są serwisy informacyjne."

WHAT??? ja sie pytam...
Hollow Tigre
2001-10-24 04:01:29

Przynajmniej coś wiem...
Wiem jakich serwisów unikać: futbol.pl i PC.com.pl;

Wytłumaczenie nowego naczelnego jest nienajlepsze- skoro zależy mu na 'oglądalności' to nie powinien odłączać tych stron, które są popularne; Od popularności serwisów zależy przecież ilu klientów może przyciągnąć. Z jednej strony przyznaje, że coś było robione świetnie, z drugiej- informuje, że chce się tego pozbyć. Wynika z tego, że jest typem szefa, który wywala pracowników, bo byli za dobrzy.

Mam tylko nadzieję, że przeprowadzka zakończy się pomyślnie (i to nie tylko do Axeoth, ale i na nowy serwer).

BTW: zdaje się że znałem byłego naczelnego v-halli Kamila Ruszkowskiego. Grałem z Nim w reprezentacji mojego liceum w kosza.... Dopiero teraz się dowiedziałem, że działał w vhalli...
Sezerp
2001-10-23 23:35:47

Swoja droga to, ze o fakcie zdjecia serwisu jego tworca musi dowiadywac sie w ten sposob, to mowiac delikatnie skandal i hucpa. Sa, k...urcze, jakies zasady. Na przyklad takie, ze nalezaloby dac czas na przeniesienie serwisu i uprzedzenie jego czytelnikow o tym fakcie. Nikt mi nie wmowi, ze problemy z duzym ruchem na valhalli pojawily sie tak sobie, z dnia na dzien.
ObywatelEracji
2001-10-24 03:27:17

Zgadzam sie, zwykle czcze wymowki po czasie. Calkowity brak szacunku dla ludzi i rzeczy im drogich.
...poza tym uwazam, ze valhalle powinno sie zrownac z ziemia... (OE - Kato)
Behemoth the Barbarian
2001-10-25 08:56:52

OE - Kato?
Czy Kato = Adam Kozłowski, pierwszy (zdaje się) admin Valhalli (tym razem z dużej ;), za którego czasów była ona jeszcze porządnym serwisem?

Co do odwołań do tego przeklętego serwera, to dzieje się tak dlatego, że niektórzy użytkownicy do niedawna mieli portrety tam hostowane.

A co do wypowiedzi adama jesionkiewicza, to mógłby mieć na tyle "jaj" żeby napisać mi w mailu, że "dziękują" za współpracę. Kiedyś Valhalla była porządnym serwisem o grach - robionym przez graczy dla graczy. Stworzyły ją właśnie serwisy hobbistyczne, takie jak ś.p. Gildia Strategów (która, szczerze mówiąc, nie wiem kiedy zniknęła z valhalli). W każdym razie serwis pozbywa się tego, co go stworzyło i mam nadzieję, że prorokuje to ich rychły koniec.
ObywatelEracji
2001-10-25 17:37:41

Kato
Nie mam pojecia zielonego kim jest Adam Kozlowski ; ))) To znaczy teraz juz mam, porzadny i rzetelny gosc z tego co piszesz.
Mnie zas chodzi o tego rzymskiego Kato, zwanego rowniez Katonem, co to zawsze konczyl posiedzenie senatu slowami w stylu: "...poza tym uwazam, ze Kartagine powinno sie zrownac z ziemia".

1 visitor in the last 15 minutes: 0 Members - 1 Guest - 0 Anonymous