Author
|
Comment
|
Sajmon
2001-10-28 00:58:55
|
Re: @
Ja wam powiem tak : Nie bądźmy jak Bin Laden i nie zaczynajmy z lepszymi bo co nam z tego Vanhalla nas nie chce pójdźmy do konkurencji !!! Jeśli ktoś mi poda e-mail'a do Vanhalli to chętnie sobie pogadam z ich szefem - to raz Dwa - nie bądźmy prostakami bo większość z nas to ludzie bardzo inteligentni i najpierw obmyślmy wspólnie plan albo: a) Jak odzyskać Vanhalle b) Jak sie zemścić
Wszyscy z nas to stratedzy wykorzystajmy tą zdolność i w życiu......
Jeśli ktoś ma uwagi niech pisze Blake@inetia.pl
Pozdrawiam
|
ObywatelEracji
2001-10-28 03:36:38
|
Oj Sajmonie, jako zes ostatnio miedzy nami nie bywal, winienes kilku rzeczy sie dowiedziec. Otoz, primo: valhalle piszemy z malej litery ! Regula jeszcze nie pisana, ale wkrotce trafi i do literatury, mysle. Po drugie: o zadnym odzyskiwaniu nie ma mowy, aktualna jest jedynie opcja nr 2. Po trzecie i n-te: strategie wykorzystamy - na polu bitwy - wiec wkladaj lepiej zbroje, miast w dyplomate sie zabawiac, bo nie jest wykluczone, ze po przejsciu zgliszczami valhalli, trzeba bedzie takze niejakiego Naska (jeszcze z duzej) podbic.
|
Sajmon
2001-10-28 05:18:26
|
Raczej odradzam co byś czuł wtedy na miejscu ziemi ??? Hańbe i wstyd ze vanhalla (z małej ) jest "zrownana" z Nią jak zresztą to rzekłeś no ale co tam trzeba kupic bakterie wąglika wysłać do vanhalli w podzienkowaniu... Zresztą vanhalla jest słaba ja jako władca Behemotów wyśle ich z jakies 10, 20 tys. jak zresztą to już mówiłem vanhalla może oddalić_sie_w_niewiadomym_kierunku bo jak dla mnie jest to po prostu kiebieta_lekkich_obyczajów, która niedługo może Nas pocałować w tylna_częśc_ciała bo tam ją właśnie mam !
P.s. Czy gra ktoś w Q3 ???
|
Colon
2001-10-28 08:22:14
|
Dziwne przypadki Jaskinii
Behemocie, czy moze w nasku (zupelnie przypadkowo, ma sie rozumiec ) nie dzialaja na drugim etacie ludzie zwiazani z valchała ? Cos od paru miesiecy mamy ciagle pod gore...
Zaraz, zaraz czy to przypadkiem nie w tym samym czasie dolaczyl do nas Sajmon ?
<bez urazy, ale nie mow juz wiecej o q3>
|
Sajmon
2001-10-28 10:27:43
|
Re: Dziwne przypadki Jaskinii
Okey zdemaskowali mnie Jestem brytyjskim szpiegiem od valhalli szkolił mnie sam James Bond mam licencje na zabijanie ale tylko siekierą Za bardzo Was lubie wiec postanowiłem powiedzieć szefowi że jesteście do bani
<Czemu nie mam mówić o ..... . ?>
|
Don Ash
2001-10-28 12:30:09
|
Chyba nie możemy walczyć ze wszystkimi :o Przecież potrzebujemy jakiegos sojusznika, choćby jakis podrzędny serwer... chlip :((((
|
Behemoth the Barbarian
2001-10-28 10:24:46
|
Taaa... różne myśli mi już przychodziły do głowy, jakby wszystko sprzysięgło się przeciwko Jaskini.
|
Dreppin
2001-10-28 03:19:37
|
Sajmonie:
po pierwsze: nie porywamy sie na lepszych po drugie: gadki do szefa nic nie dadza.. po trzecie: nie jestesmy prostakami, to mozna powiedziec sprawa honorowa po czwarte: odzyskac valhalle.. a po co nam ona? zgnoic wystarczy... ;) po piate: oni sie sami na sobie zemscili.. usuwajac wiekszosc tzw. stron hobbistycznych stracili jak przypuszczam rzesze uzytkownikow...
|
Behemoth the Barbarian
2001-10-27 13:22:33
|
Mały update sytuacji Jaskini
cut'n'paste z listu WWalkera do nasku:
TO JEST SKANDAL proszę Państwa!
Przefaksowaliśmy wszystkie dokumenty, systematycznie wysyłaliśmy maile z zapytaniami czy to już wszystko i czy czegoś przypadkiem nie brakuje, nie otrzymaliśmy ani słowa odpowiedzi z Państwa strony chociaż maile dochodziły (automatyczna odpowiedź serwera docierała do nas za każdym razem).
Dziś natomiast bez słowa wyjaśnienia widzę, że domena o którą się staramy została wycofana z kolejki rejestracyjnej!
Żądam szczegółowych wyjaśnień dotyczących: a) nie odpowiadania na maile b) nie informowania o ew. nieprawidłowościach w procesie rejestracyjnym c) nie dotrzymania terminu rejestracji d) wycofania wniosku z kolejki
Poniżej zamieszczam dotychczasową korespondencję z mojej strony (reprezentanta). Otrzymywali Państwo również korespondencję od strony wnioskodawcy.
-------------
Podziwiam WWalkera za zwroty: proszę Państwa. Ja bym się na coś takiego nie zdobył... w środę jadę do nasku i mam nadzieję, że uda mi się powstrzymać od zrobienia im awantury.
|
Don Ash
2001-10-24 23:43:27
|
Pytanko
Behemocie, mam pytanie: czemu Frum , podczas logowania, łączy się z adresem heroes.vALHALLA.com.pl ?! Czyżbu Jaskinię cos jeszcze łączyło z tymi dupkami?!
|
Don Ash
2001-10-23 12:27:24
|
Heh
Czyżby wszystkie serwisy sprzysięgły się przeciw Jaskini?! Jesli tak to WOJNA!!! *tu usmiecha się z charakterystyczną dla piwożłopa obojętnoscią na wszystko co się dzieje wkoło niego* mi tam ona nie przeszkadza: powalczę, popiję wina, nabiorę zdobyczy, piesń jakowąs na chwałe Jaskini ułożę i wrócę do dawnego lenistwa i pyfka Karczmareczko! To co zwykle dla wszystkich jesli łaska!
|
Behemoth the Barbarian
2001-10-23 12:49:39
|
Re: Heh
Szczerze powiedziawszy to mam ostatnio takie wrażenie. Tak czy tak, w tym tygodniu osobiście zjawię się w siedzibie NASK, jeśli nie uruchomią domeny.
|
Guinea
2001-10-23 19:19:34
|
Może trochę na to za wcześnie, ale...
NASK=
Niezwykle Aktywna Siatka Kretynów
|
lopez
2001-10-23 21:37:56
|
Niedawno w sieci pojawił się wywiad z szefem valhalli, gdzie gościu tłumaczy m.in. dlaczego wyrzucili serwisy takie jak Jaskinia. A niech im, na pohybel... www.wr.pl/gry/index.php?g...ewsid=2677
|
Dreppin
2001-10-23 22:10:40
|
Oto fragmencik z w/w rozmowy: "W ciągu ostatnich 3 miesięcy ruch na serwisie wzrósł drastycznie, co spowodowało problemy techniczne z obsługą wszystkich czytelników, a w szczególności tych, którzy próbowali ściągać pliki. Na „dramat” całej sytuacji złożył się także sukces pozostałych naszych serwisów, tzn. futbol.pl i PC.com.pl, które korzystają z tego samego zaplecza technicznego. W związku z powyższymi wydarzeniami, podjęliśmy decyzje o obcięciu pasma łącza na serwery FTP oraz rezygnację z hostowania hobbistycznych stron. Szczególnie ubolewam nad tym w świetle serwisów, które udało nam się zaprosić na platformę Valhalla.pl, ze względu na naprawdę wysoki poziom merytoryczno-estetyczny. Decyzje oczywiście były wyjątkowo trudne, ale niestety konieczne. Należy również pamiętać, że naszym zdecydowanym priorytetem są serwisy informacyjne."
WHAT??? ja sie pytam...
|
Hollow Tigre
2001-10-24 04:01:29
|
Przynajmniej coś wiem...
Wiem jakich serwisów unikać: futbol.pl i PC.com.pl;
Wytłumaczenie nowego naczelnego jest nienajlepsze- skoro zależy mu na 'oglądalności' to nie powinien odłączać tych stron, które są popularne; Od popularności serwisów zależy przecież ilu klientów może przyciągnąć. Z jednej strony przyznaje, że coś było robione świetnie, z drugiej- informuje, że chce się tego pozbyć. Wynika z tego, że jest typem szefa, który wywala pracowników, bo byli za dobrzy.
Mam tylko nadzieję, że przeprowadzka zakończy się pomyślnie (i to nie tylko do Axeoth, ale i na nowy serwer).
BTW: zdaje się że znałem byłego naczelnego v-halli Kamila Ruszkowskiego. Grałem z Nim w reprezentacji mojego liceum w kosza.... Dopiero teraz się dowiedziałem, że działał w vhalli...
|
Sezerp
2001-10-23 23:35:47
|
Swoja droga to, ze o fakcie zdjecia serwisu jego tworca musi dowiadywac sie w ten sposob, to mowiac delikatnie skandal i hucpa. Sa, k...urcze, jakies zasady. Na przyklad takie, ze nalezaloby dac czas na przeniesienie serwisu i uprzedzenie jego czytelnikow o tym fakcie. Nikt mi nie wmowi, ze problemy z duzym ruchem na valhalli pojawily sie tak sobie, z dnia na dzien.
|
ObywatelEracji
2001-10-24 03:27:17
|
Zgadzam sie, zwykle czcze wymowki po czasie. Calkowity brak szacunku dla ludzi i rzeczy im drogich. ...poza tym uwazam, ze valhalle powinno sie zrownac z ziemia... (OE - Kato)
|
Behemoth the Barbarian
2001-10-25 08:56:52
|
OE - Kato?
Czy Kato = Adam Kozłowski, pierwszy (zdaje się) admin Valhalli (tym razem z dużej ;), za którego czasów była ona jeszcze porządnym serwisem?
Co do odwołań do tego przeklętego serwera, to dzieje się tak dlatego, że niektórzy użytkownicy do niedawna mieli portrety tam hostowane.
A co do wypowiedzi adama jesionkiewicza, to mógłby mieć na tyle "jaj" żeby napisać mi w mailu, że "dziękują" za współpracę. Kiedyś Valhalla była porządnym serwisem o grach - robionym przez graczy dla graczy. Stworzyły ją właśnie serwisy hobbistyczne, takie jak ś.p. Gildia Strategów (która, szczerze mówiąc, nie wiem kiedy zniknęła z valhalli). W każdym razie serwis pozbywa się tego, co go stworzyło i mam nadzieję, że prorokuje to ich rychły koniec.
|
ObywatelEracji
2001-10-25 17:37:41
|
Kato
Nie mam pojecia zielonego kim jest Adam Kozlowski ; ))) To znaczy teraz juz mam, porzadny i rzetelny gosc z tego co piszesz. Mnie zas chodzi o tego rzymskiego Kato, zwanego rowniez Katonem, co to zawsze konczyl posiedzenie senatu slowami w stylu: "...poza tym uwazam, ze Kartagine powinno sie zrownac z ziemia".
|