Author
|
Comment
|
grenadier
2002-06-24 02:13:52
|
Re: Mundial
Moim zdaniem najlepszy trener to lord Haart, ale nie wiem skąd go wezmą. ostatnio włóczył się z nekromantami w SoD i nieźle ich wyćwiczył. Tylko czy polscy zawodnicy będa dla niego dobrym materiałem...
|
Rajst
2002-06-29 07:13:34
|
Ja oczywiście kibicowałem naszej reprezentacji, ale wyszło jak tak wyszło – grali słabo i odpadli. Bardzo natomiast mi szkoda Hiszpanii i Anglii. Hiszpanie naprawdę zasłużyli na grę w finale, ale mieli pecha bo trafili na koreę, której kibicowali sędziowie no i znowu odpadli. Anglicy natomiast mieli bardzo silnych rywali w grupie, jednak temu wyzwaniu sprostali mieli jednak pecha trafiając Brazylię, którą to możemy zaliczyć do grona tych najsilniejszych. To szkoda, że tak dobre dwie reprezentacje musiały odpaść i nie mieli szansy na powalczenie o te najwyższe tytuły.
|
Rajst
2002-06-30 05:55:45
|
NO I STAŁO SIĘ BRAZYLIA JEST NUMEREM 1 NA ŚWIECIE. SZKODA TYLKO ŻE TEN FINAŁ NIE BYŁ KONFRONTACJĄ HISZPANII I BRAZYLII :(
|
morgraf
2002-07-03 14:19:08
|
Po kilku dniach wewnętrznej nieprzytomności wreszcie się wyciszyłem, nie myślę już o futbolu (dopóki nie włącze CM), nie myśle o wylanych łzach i okrzykach radości, nie myśle o sukcesach i porażkach. Kiedy wreszcie ucichła samba, zrozumiałem... jak bardzo nienawidzę brazyli, brazylijskiej piłki, ba nie pijam nawet kawy. Ocknąłem się z szoku. Wiem żę już za cztery lata To Niemcy wzniosą w górę puchar, będę czekał na ten dzień. Vivat Germania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Coltain
2002-07-04 02:22:18
|
Morgraf na pocieszenie pozostaje ci nagroda Khana bo naprawdę sobie zasłużył. Mimo potknięcia w finale.
|
Zonek
2002-07-05 04:19:55
|
"Morgraf na pocieszenie pozostaje ci nagroda Khana bo naprawdę sobie zasłużył."
Mimowolnie, poprzez tzw literowke, naprowadziles mnie na skojarzenie Khana z Dzingis Khanem. Jezeli slynny mongol, biorac pod uwage morfologie ,wygladal podobnie do Oliviera KAHNA, to nie dziwie sie, ze udalo mu sie podbic Azje i kawalek Europy
Cale szczescie, ze te mistrzostwa dobiegly konca. Byly nudne jak flaki z olejem. Przemeczone i znudzone gwiazdy bez ambicji; przekupni sedziowie, koreanscy i japonscy kibicie nie majacy pojecia o kibicowaniu, na jedna modle powtarzajacy repertuar skladajacy sie z 3 piosenek; final marzen - brazylijskich aktorow za 3 grosze z tepo grajacymi Niemcami.
A najgorsze to to, ze Polacy wygrali w ostatnim meczu. Znowu pojawily sie komentarze, ze jest nadzieja na przyszlosc, mozna budowac druzyne na mistrzostwa Europy. Przez ten "wypadek przy pracy" znowu obejdzie sie bez konstruktywnej analizy polskiej pilki noznej, znowu paru ludziom sie upiecze.
|
Rastlin Arch
2002-07-05 12:23:19
|
masz racje;( Mundial był nudny
|
morgraf
2002-07-05 13:37:38
|
mało bramek, dużo sensacji słabe mecze, słabe sędziowanie nawet godziny rozgrywania spotkań do bani ale są oczywiście plusy: Niemcy znów na pudle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! widzę żę McDudekus docenia niemiecką piłkę... może tępo ale skutecznie, zresztą tępa taktyczna gra zawsze mi odpowiadała (dlatego lubie też włoskie piłkarstwo, acz samego narodu nie lubie). Za cztery lata będzie "piękny" mundial , akurat, to dopiero będą szachy, ale mi to nie przeszkadza.
A Polska albo puknie się w czoło i zacznie myśleć, albo skończy z Bońkiem jako trenerem
|
Sewrey
2002-07-07 12:17:27
|
... i stało się - skończyliśmy z Bońkiem jako trenerem :P
|
Coltain
2002-07-07 12:19:05
|
I stało się najgorsze. Boniek selekcjonerem. Naszą piłkę poprowadzi człowiek który jako trener wyróżnił się regularnością z jaką doprowadzał drużyny do spadków. Zatem mistrzostwa europy poraz kolejny bez Polski.
|
jOjO dwarf
2002-08-22 14:36:18
|
Jerzy Engel skarzy sie zlotej rybce: - Gdy mowilem ze chcialbym aby Polska na Mistrzostwach Swiata zagrala jak Francja i Argentyna...TO Q***, CO INNEGO MIALEM NA MYSLI!!!
|
Ingham
2002-08-23 06:00:03
|
Przed Mundialem FIFA zorganizowala zebranie wszystkich trenerow reprezentacji bioracych udzial w imprezie. Przed zebranymi stanal Sepp Blater i zaczal pokazywac palcem wybranych trenerow.
- Ty, ty, ty... (pokazuje kolejno trenerow Argentyny, Francji, Portugalii...) - I jeszcze ja! Jeszcze ja! - z kata sali wychyla sie niesmialo Jerzy Engel - Dobra, i Ty. Wypie...c z Mundialu!
|