Author
|
Comment
|
OlenkasLover
2002-06-10 10:19:24
|
Re: Mundial
Jeszcze mamy szanse. Badzmy optymistami. W meczu Korea - Portugalia zawodnicy i całe ekipy się pobiją będą ranni i obie ekipy zostaną wykluczone z Mistrzostw. A my razem z USA awansujemy
|
misza
2002-06-11 17:05:52
|
A ja jeszcze po meczu liczyłem, że może u Portugalczyków znajdą środki dopingowe...
|
grenadier
2002-06-12 01:55:32
|
No i znaleźli - mózg, kondycja, wytrzymałość, technika, nie popadanie w samozachwyt ...
|
Rastlin Arch
2002-06-13 11:52:26
|
Ja to mam nosa I Argentyna i Francja....
|
Sezerp
2002-06-14 03:42:21
|
Alleluja
Sorry, jesli to ewentualnie dubel...
Jak na razie 2:0 dla Polski !! Ale to dopiero poczatek meczu....
3 minuta Olisadebe 5 Kryszalowicz
Czyzbym nareszcie mial czego zalowac , ze nie moge ogladac meczy Polakow na zywo?
|
lopez
2002-06-14 04:09:38
|
Re: Alleluja
Myslałem że to bedzie trzecia odsłona tragedii narodowej, ale zaczęło się b. dobrze.
|
grenadier
2002-06-14 06:03:16
|
Portugalia do dooooooomu
|
Sewrey
2002-06-15 15:13:28
|
No i proszę jednak potrafimy wygrywać, szkoda tylko że tak późno... :P
|
Guinea
2002-06-16 07:25:27
|
Senegal mistrzem świata!
|
misza
2002-06-16 20:52:44
|
Chyba bym się nie zdziwił.
|
lopez
2002-06-16 22:01:40
|
W ćwierćfinale Senegal zagra ze zwycięzcą meczu Japonia-Turcja, więc któraś z tych niedocenianych drużyn bedzie miała co najmniej 4 miejsce... Może Senegal...
|
Blazifigus
2002-06-21 14:50:24
|
Następca
No i zwolnili "naszego" Jerzego... osobiście byłem przeciwny tej decyzji. Wykonał kawał dobrej roboty i na pewno zrobiłby jeszcze sporo dobrego dla naszej piłki, a tak, musimy na siłe szukać następcy (z zagranicy?).
Ja stawiam ma Franciszka Smudę - już poprzednim razem mógł zostać selekcjonerem, teraz dadzą mu szansę (tylko musi... podszkolić się z języka polskiego ;) ).
Kogo Wy typujecie?
|
OlenkasLover
2002-06-22 03:18:04
|
Ja myślę, że wybiorą jakiegoś zudzoziemca, który nie będzie im się mieszał w sprawy zarządu. Im nie zależy na sukcesach polskiej reprezentacji tylko na swoich stanowiskach i dochodach. Jedna mafia i nic więcej :P
|
Giater
2002-06-22 05:30:23
|
Taaaaaa. Spiskowa teoria dziejów, prawda? Chodzi tylko o stołki i kasę a piłka to taki tylko dodatek, co? A Engela skrzywdzili, tak?
Nonsens Panowie.
1.PZPN jest w rękach m. in. byłego sędziego, światowej klasy piłkarza i nie najgorszego polskiego szkoleniowca – czyli ludzi, którzy cokolwiek na tej piłce się wyznają.
2.Engel wywalczył awans i chwała mu za to – stosowne podziękowania otrzymał. Ale czy z tego powodu ma być nietykalny?! I czy to go upoważnia do robienia błędów?
3.Plan minimum, który trener przyjął na Mistrzostwa nie został wykonany i jako laureat nagrody „dżentelmena roku” sam natychmiast powinien złożyć rezygnację. Tak jak trener drużyny portugalskiej, francuskiej i rosyjskiej! Ale nasz „dżentelmen roku” tu nie zachował się jak należy! I tu można postawić pytanie TO KOMU TAK NAPRAWDĘ ZALEŻY NA STOŁKU ?!! „Posypanie głowy popiołem”, o którym p. Engel mówił nastąpiło tylko w słowach! Już czyny za tym żadne nie poszły. Nie, nie chodzi o to by Engela opluwać, bo zrobił kawał dobrej roboty (i jak pisałem wcześniej chwała mu za to), ale chodzi o pewne konsekwencje swych czynów. Zagrał i przegrał. teraz czas na konsekwencje.
4.Życzę p. Egnelowi w dalszej pracy samych tylko sukcesów. I mam nadzieję, że dla dobra polskiej piłki nożnej. Np. niech wprowadzi jakąś drużynę klubową do Ligi Mistrzów.
5.Cudzoziemiec czy też nie, powinien skupić się na reprezentacji. Nie na kierowaniu PZPN, czy też reklamach! A co do cudzoziemca – może to wcale nie taki zły pomysł!
|
Guinea
2002-06-22 08:03:32
|
Ja sądze że najlepszym szkoleniowcem będzie Smuda.
Senegal odpadł :( chlip :(
|
Sewrey
2002-06-22 10:46:52
|
Moim zdaniem podstawowa przyczyna porażki polskich piłkarzy to ich złe podejście psychiczne do meczów. Odniosłem wrażenie, że najważniejsze było dla Nich zarobienie jak największej kasy z reklam a sam udział w mistrzostwach spadł na drugi plan... Po porażkach Koreą i Portugalią jeden z graczy (nie pamiętam który) powiedział, że grali słabo bo nie potrafili sprostać presji występu w koszulkach z orzełkami... Myślę, że Engel powinien lepiej zmotywować swoich zawodników, tak by od pierwszego meczu grali bez respektu dla klasy rywali, jak się okazało w ostatnim meczu z USA taka motywacja była możliwa... Jeśli chodzi o zwolnienie pana Engela to w tej chwili trudno powiedzieć czy ta decyzja była słuszna czy nie, zobaczymy jak spisze się jego następca....
A teraz coś z trochę innej beczki: Co sądzicie o poziomie sędziowania i "szczęściu" Korei?
|
Rastlin Arch
2002-06-22 12:12:04
|
sędziowanie jest straszne... FIFA musi coś zrobić!
|
RomAug
2002-06-22 14:11:27
|
Po prostu nieszczęście. Nie pamiętam tak słabego turnieju pod względem sędziowania. Wprowadzić sędziego telewizyjnego!
|
Ingham
2002-06-22 14:12:36
|
No właśnie zrobiła - daje Korei wygrywać!
Smuda będzie dobry, bo to Polak i cudzoziemiec w jednej osobie Ale i tak wytrzasną kogoś bardzo mało znanego, tak jak to było z Jurkiem. To będzie jakiś Rusek
|
Giater
2002-06-23 23:40:15
|
takie sędziowanie było możliwe do przewidzenia. pamiętacie olimpiadę w Seulu ?!
jako osobnik, który ma epizod biegania z chorągiewką w ręku po boiskach niższych klas powiem tyle: ... albo nic nie powiem bo szkoda gadać
|