Author
|
Comment
|
Sewrey
2001-11-06 14:56:10
|
Re: Wiedźmin - Premiera
Dobrze że kupiłeś sobie bilecik wcześniej bo ja trochę zaspałem a w naszym lubelskim Kosmosie biletów na premierę już nie ma :P
BTW: Ja cały czas jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że skopali tylko troszkę...
|
lopez
2001-11-06 23:34:18
|
Pokaz dla prasy już się odbył. W komentarzach radiowych słyszałem, że raczej film skopali. Kto nie zna Sapkowskiego filmu raczej nie zrozumie, a dla znawców pisarza film nie dorównuje książce. I w ten sposób nikt nie jest zadowolony...
|
Dreppin
2001-11-07 02:51:46
|
"w naszym lubelskim Kosmosie" - czyźbyś Sewrey'u takze mieszkal w Lublinie?
|
Ingham
2001-11-07 05:15:44
|
A ja mam ochotę wybrać się 13.11 (we wtorek) na oficjalną premierę do Sali Kongresowej. Będą aktorzy i cała kupa innych ludzi. Bilety po 50, 40 i 30 zł. Czy ktoś z Warszawy ma ochotę?
|
Don Ash
2001-11-07 08:10:00
|
Do kroćset! ten gród warszawski sierdzić mię zaczyna! Gdy widzę jak nasze ex-stołeczne miasto Krakoff omijają przeróżne uroczystosci i okolicznosci, serce mie się w piersi rozdziera na dwoje...
|
Sewrey
2001-11-07 08:37:41
|
Tak Dreppinie mieszkam w Lublinie...
|
Dreppin
2001-11-07 11:55:07
|
No to wypijmy za wspolne korzenie ;)
|
Sewrey
2001-11-07 12:05:28
|
Z przyjemnością za to wypiję
Karczmareczko przynieś no jakiś przedni trunek i coś do jedzenia dla mnie i pana Dreppina ...
|
Dreppin
2001-11-08 07:42:16
|
Nastepna kolejka na moj koszt, zebys nie pomyslal sobie zem jakis sknera i tylko czekam okazji zeby sie za cudze napic ;)
A tak wogole to cos nam sie chyba ostatnio zawezilo dawne grono jaskiniowcow.. jOjO gdzies wyparowal, bywali tu kiedys takze Gutek i Goomiack, a i ostatnio cos rzadko widujemy E1iasa, WWalkera i Beha oraz Sajmona, ktory przeciez odtrabil swoj powrot..
|
lopez
2001-11-08 23:18:26
|
Gutek drzewiej bywał częściej ale teraz zaczął pracę... Zresztą on i gOOmiAcK zaangażowani byli bardzo w turniej, a odkąd jOjO wyparował mało kto z turniejowiczów tu zagląda. Wwalker jak wiadomo ma zapiernicz w pracy, Beh zaczął studia, a obaj razem ponoć ruszą ostro jak ruszy nowy adres. E1ias jest; z tego co widzę to odwiedza wiele różnych miejsc w sieci, wiele forum i serwisów z grami. Ja mieszkam w Jaśle, Gutek w Rzeszowie, gOOmiAcK chyba Lubaczów, E1ias wiem ale nie powiem (E1lias lubi być tajemniczy, jOjO zresztą też).
|
wwalker
2001-11-09 00:38:32
|
Co do wiedźmina:
W Gdańsku aktorzy i reżyser (a może i sam AS?) podpisywali się w EMPiKu.
We wtorek był przedpremierowy seans z ich udziałem a bilety były po 16 zł - na szczęście to nie Warszawa ))
Ja nie byłem, bo przewidywałem że połową uczestników będą zakochane w Żebrowskim panienki a nie fani Geralta i jego towarzyszy (miałem podstawy)
Dziś przed oficjalną premierą (która o 20tej w kinie Neptun) przed kinem odbędą się pokazy walk na miecze (o 18tej) - podejrzewam, że zaproszone zostały jakieś szkółki rycerskie - parę ich u nas jest (widuję gości z mieczami na przystankach autobusowych
Także nie tylko Warszawa jest atrakcyjna (a Kraków kocham tak jak Gdańsk) !
co do serwisu - vide Lopez. Jak NASK zrobi co do niego należy to ruszymy znowu jako zintegrowany portal z ładniejszymi niż wcześniej adresami i zapewniam, że zabierzemy się do pracy. Nie wykluczam przyjęcia kogoś do pomocy, na przykład do redakcji tekstów.
Na razie!
|
Dreppin
2001-11-09 13:20:56
|
Re: Wiedźmin - Premiera - pierwsze wrażenia
Pare godzin temu wrocilem z seansu. Co ciekawe kino nie bylo zapelnione nawet w polowie (co mnie dziwi, zwlaszcza ze Sewrey mowil, ze nie ma juz biletow) Ogolnie sadze, ze film jest skaszaniony. Jednak nie jest to w zadnej mierze wina aktorow! Sadze ze aktorzy (z Zamachowskim na czele) zaprezentowali sie bardzo dobrze. Jednak bardzo zawalony byl scenariusz. Na palcach jednej reki mozna policzyc sceny zywcem wziete z opowiodan. Cala fabula zostala totalnie przeksztalcona i przeinaczona do tego stopnia, ze nawet sceny pochodzace z ksiazek maja w ujeciu fabuly filmu calkowice inny sens! Poza tym bylo pare niedorobek logocznych w kwestiach postaci. Zauwazylem tez, ze szrama Geralta nieco roznila sie w roznych scenach. Najbardziej rozbroila mnie scena, w której Geralt przyjezdza do Calanthe i zadza od niej wydania dziecka - niespodzianki. Pamietamy te scene z ksiazki.. Calanthe wladzym glosem opieprza wiedzmina za zuchwalosc, a w filmie.. Calanthe *na kolanach* blaga Geralta, zeby nie zabieral dziecka!!! W pale sie nie miesci. Sadze, ze gdyby nie zmieniac fabuly, aktorzy tez poradziliby sobie z rolami. Niestety fabula zostala niesamowicie znieksztalcona i splycona...
|
misza
2001-11-08 18:51:43
|
Miejsce zamieszkania
Nowa Iwiczna tak jak Beh na poludnie od Warszawy, tylko znacznie blizej i po drugiej stronie Wisly Juz gdzies o tym pisalem.
|
Ingham
2001-11-08 04:54:13
|
A może by tak zrobić mapę rozmiesczenia Jaskiniowców po Polsce? Do tej pory mogę to podsumować tak: Dreppin i Sewrey - Lublin Don Ash - Kraków Moja (nie)skromna osoba - Ciechanów (studia w Warszawie) Hollow Tigre - Warszawa Wwalker - Gdańsk jOjO - Bochnia (aj gess) Behemoth - (gdzieś chyba na południu) studia w Warszawie (nie sądzisz Beh, że można by się napić jakiegoś materialnego piwa, a nie tylko tego wirtualnego w Tawernie) Guinea - Golub-Dobrzyń (albo mi się coś pomyliło)
Więcej grzechów już nie pamiętam... Może byście się tak wpisali na tą listę (lub potwierdzili powyższe informacje):
|
Hollow Tigre
2001-11-08 05:31:52
|
Hollow Tigre- Warszawa
i z tego co wiem: Beh owszem południe, ale niedaleko od W-wy (nie jestem upoważniony żeby się wypowiadać w Jego imieniu). Tak na oko (smocze) jest to nie więcej niż 50 km od W- wy... Czyli rzut beretem albo dobry strzał Sharpshooter'a.
Podpowiedź: kiedyś był link do rodzinnej miejscowości Behemoth'a....
|
Ingham
2001-11-08 05:38:50
|
Re: Hollow Tigre- Warszawa
Jak iedyś był jakiś link to już go tam na pewno nie ma Więc podpowiedź słaba. Ciebie też to piwo się tyczyło
|