Behemoth's Lair

502 registered members
Login | Register Your Free Account (Required) | Search | Help | Find Communities!

Page 1 2 3 4
Author
Comment
Rastlin Arch
2001-12-26 16:33:46

Re: $$$
Fajnie- tzn grasz też NecCAS? Grałem już TowRAM - i nie mam zielonego pojęcia jak zozegrać bitwę nr 2. Sejw doszedł:)
Rastlin Arch
2001-12-27 04:49:00

Re: $$$
Pit Klosie to są moje straty po pierwszej bitwie TowTOW bądź, co bądź chyba najtrudniejszej misji w Tow: 2 nagi, 1 genia, 7 magów, i 59 gremlinów – 671ptk, czyli 3ptk procentowe. Straty mogłyby być zmniejszone o całe gremliny… w taki wypadku nie wyrabiam się na Exp Offence. Następna misja to konkretny koszmar;( nie mam jakiegokolwiek pomysłu jak ją rozegrać: biorę całą armię i jeśli komp nie będzie mieć możliwości podejścia Geniami to nie wychodzi w pole; strasznie denerwują mnie wszystkie jednostki. TOW… są takie silne. Zresztą przeciwko Tow nigdy walczyć nie potrafiłem.
Pit Klos
2001-12-27 06:41:11

Tower...
Nie, na razie nie gram Necropolis...W tej chwili robię wszystki mapki Rampartem...
A co TowTow...
Sprawdziłem wynik Gutka...96pkt...
Aby wyrównać rekord, można stracić TYLKO 3576pkt...
Poprzeczka jest zawieszona baaardzo wysoko...
Na pewno save musi być przynajmniej dobry...
No i rozegranie bitew prawie perfekcyjne...
No, ale przecięż to jest wynik samego Wielkiego Mistrza Gutka...To się nie ma co dziwić...
A twoje straty Rastlinie w 1 bitwie nie są takie najgorsze...
Pokombinuj w 2 bitwie żeby komp podszedł i spróbuj się zmieścić się w 2000-2500pkt strat a...:)
I tak jeszcze z innej beczki...
1)Całkiem fajną sprawą byłoby zamieszczenie w rankingu map...
Przy rekordach, "drogi umiejętności", tak żeby wiedzieć jaki save wygenerował mistrz...
2)Albo można by na zasadach honorowych przesyłać do bazy Lopeza savy startowe Najlepszego wyniku na danej mapie...Czyli niech wszyscy rekordziści prześlą swoje savy do Lopeza i Ten np. by mógł zrobić dodatkowy dział...
Ja ze swej strony mogę przesłać 12 savów startowych...
Wszystkie komentarze i sugestie będą mile widziane...
Tylko nie krzyczcie na mnie zby mocno :)

PIT KLOS

gutek9
2001-12-27 09:32:45

therion
Zgadnijcie co sluchalem jak robilem towram (99)... THERIONU.
Uwielbiam Samael, NIghtwish i w ogole te klimaty.
Ostatnio poszedlem za komercja i cos slucham System of Down.
Mam teraz kilka minut, wiec prosba abys dal mojego sava towtow PitKlosowi. Moze go pobije. W kazdym razie jest do pobicia.
2 walka w towram to byla meka. Smoki i pegazy doprowadzaly mnie do "lez". Ciagle uderzaly w tego samego. No ale w koncu cos trzeba bylo z tym zrobic.
Dalem glosniej symfonie, w glowie sie poukladalo i... znalazl sie sposob.
Strat nie pamietam, a niestety nie jestem u siebie.
W kazdym razie wynik jest do pobicia bo nie chcialo moi sie czekac az wszyscy uderza idealnie.
TEraz do Pit Klosa.
Ales mi zabil cwieka jak zobaczylem Twoje wyniki w dungeon.
Sprobowalem w dunram i duncas (108 i 106) i musze powiedziec, ze gdybys wczesniej nie zrobil tych wynikow do glowy by mi nie przyszlo takich robic.
Zrobilem sobie na oko kosztorys strat i wg niego doszedlem do tych wynikow. Brak czasu nie pozwala mi na sleczenie nad walkami ale mysle ze i tak bylo niezle.
A w ogole jestem pod wrazeniem wynikow PIta Klosa i RAstlina.
Tak trzymac.
I niech muzyka nas laczy.
Bedzie mi sie teraz lepiej gralo majac na uwadze ze Ktos, gdzie w Polsce slucha i gra w to samo!
gutek9
2001-12-27 09:40:39

savy
TEraz zobaczylem pomysl Pit Klosa o przysylaniu savow.
Swietny pomysl. Jedyny jaki wygenerowalem ostatnio to towtow (prosba do Rastlina zeby go dal do Lopeza) bo go juz nie mam a na szczescie zdazylem go podeslac Rastlinowi).
Reszta savow to ze strony Lopeza (dunram i duncas).
Pit Klos
2001-12-27 15:27:33

Re Therion...
Tak...Muzyka...Bez niej chyba bym oszalał grając w Herosów...A Therion szczególnie pasuje do walki...Oraz również łagodzi irytacje i frustracje po straconych rekordach ;)
Lecz z drugiej strony czuję się dumny i zaszczycony że pobił mnie sam Wielki Mistrz Gutek...Tylko najgorsza sprawa dla mnie, iż Dungeon traktuje bardzo, hmmm...honorowo i czeka mnie dużo nieprzespanych nocy :)
Niestety w Tow i Nec nie moge z wami powalczyć bo mi pod AB komputer czaruje...Ale postaram się pod SoD...
A teraz pogram sobie Herosów, wlącze Theriona i niech wygra najlepszy...

PIT KLOS
Rastlin Arch
2001-12-28 03:42:28

Re: Re Therion...
Odp. na:
1.        Niestety raczej niewykonalne z powodów technicznych
2.        Pomysł bardzo mi się spodobał… jest tylko mały problem – nie z wszystkimi rekordzistami mamy kontakt. Ja np. mogę podesłać wszystkie sejwy rekordowe, które posiadam.
Co do TowTOW:
3576ptk… to naprawdę niezły rekord Wielkiego Mistrza Gutka. A ja jestem w bardzo niemiłej sytuacji. Będąc w rankingu na pozycji numer 2 nie posiadam ani jednego tytułu Wielkiego Mistrza…
No i moje ostateczne straty w TowRAM bitwa nr1:
1 naga, 3 magów, 23, gargulce, 142 gremliny, 1 genia, – czyli 1161ptk.
W kopalni zostawiłem genie i golemy. Na samym dole ustawiłem nage aby smok mógł podlecieć. U samej góry stanęła jedna genia… gdyby była gdzie indziej pegazy nie wylecą w pole. Magami szczeliłem w pegazy, które dobijał gigant. Smokami zajęła się naga+ gremliny. Gargulce atakowały unikorny następnej rundzie genia służyła mi jako mięso armatnie, w które miały uderzyć centaury. Następnie salwa i atak nagi+ gargulce+ gremliny – gremliny i centaury są legendą… i tu jest największy problem ELFY! Jeśli nie przeżyje chodź jeden centaur to szczelną w gremliny, których zejdzie, co najmniej 100…
Może Pit Klosie spróbujesz zagrać i poprawisz mój tok myślenia w tej bitwie?
Rastlin Arch
2001-12-28 04:54:17

Re: Re Therion... Nei Tow i jeszcze coś...
Komp czaruje jedynie w NEC i TOW…
Sejwa podeśle jeszcze dziś Gutku. Twe wyniki w Dun są rzeczywiście wstrząsające…
Podobnie jak Pit Klos mam też swoją nację, którą traktuje niezwykle honorowo. Jest nią oczywiście Tower. Zresztą każda nacja ( może prócz Cas i For) ma jakiegoś swojego idola;) .

O muzie napiszę więcej dziś wieczorem;) może się powymieniamy – raczej ja wam dam.

Gutku napisz jak rozwinąłeś umiejętności w TowCON?
Colon
2001-09-09 09:36:21

ForDUN czyli artefakt a wynik (i nie tylko)
Zajmowalem się ostatnio rozgrywaniem bitew w ST, w Fortress. I tu, w ForDUN, moglem się naocznie przekonac jak duzy wplyw na caly przebieg rozgrywki ma wybor artefaktu. Była już o tym mowa i dyskusja w Radach Mistrzow, gdzie dosc powszechnie zgodzono się, ze najlepszym artefaktem jest naszyjnik przyspieszenia. Oczywiście wiedzialem, ze tak jest, ale nie spodziewalem się, ze az w takim stopniu.

Otoz wśród wygenerowanych sejwow wybralem poczatkowo ten z toporem centaura (+2 atak, ze wszystkimi waznymi umiejetnosciami), spodziewajac się ze dzieki temu wynik będzie lepszy niz z naszyjnikiem (w którym uzyskiwalem tylko armorer i tactics). Rozegralem go, ale wynik był kiepski i szybkosci brakowalo, nawet nie tyle w drugiej, co w czwartej bitwie. Po pewnym czasie zagralem w ForDUN z naszyjnikiem i zdziwilem się niepomiernie. Mimo gorszych umiejetnosci i tylko basic tactics po pierwszej bitwie wynik koncowy był az o 12 pkt lepszy.

Ale to nie wszystko. Otoz taktyka rozgrywki kompa była zupelnie inna, mimo ze ani moje ustawienie, ani strategia niemal się nie zmienily (tzn. tylko o tyle, ile mozliwosci dawal mi wiekszy zasieg). W wersji z toporem komp, niezaleznie od tego co robilem, koncentrowal cala swoja uwage w pierwszej bitwie na gnollach (ignorujac zupelnie moich strzelcow, których miał okazje zablokowac i zaatakowac), a w drugiej dobijal gnolle i wybijal dragon flies a nastepnie bral się za bazyliszki. Hydry po prostu ignorowal (choc w innych scenariuszach z serii Fortress był to zawsze ulubiony cel). Natomiast w wersji z naszyjnikiem atakowal w pierwszej bitwie hydry i oslizgi, a gnollami zajmowal się mimochodem. Hydry i gnolle były tez glownym obiektem zainteresowania w drugiej bitwie, ale tu już zdolalem zainteresowac kompa gorgonami.

No wlasnie, czy ktos sprawdzal może jakie sa algorytmy AI w bitwie - jaka jest lista priorytetow i kiedy realizowany jest taki priorytet, a kiedy inny?
Rastlin Arch
2001-09-10 12:53:00

StrSTR
Hi!!!
Walka StrSTR ( AB – niekompatybilne z SOD i ROE )
I Bitwa
W kopalni zostają ogry
1 tura
Ustawienia: (od góry ) roki, goblin1 1 ), behemot, gobliny, psy, cyklopy, orki
Orki walą w orki, cyklopy w roki, gobli1 wychodzi tak aby uderzyły w niego psy ( pomiędzy dwa kamienie) reszta czeka, behemot wali z dołu w behemota , gobliny w roki ( muszą zginąc) , psy atakują psy ( najlepiej żeby ich zostało bardzo mało) , rokami dobijasz pieski.
2 tura
rokami atakujesz cyklopów , beh. wali w beh. , pieski zabijają orków, lucznicy w gobliny
i w ten sposób kończysz pierwszą bitwę J
straty: 1goblin 9 psów 18 orków
II Bitwa
W kopalni zostaja nasze wspaniałe behemoty
Ustawienie : fortyfikuje się w dolnej części planszy od dołu: ogry które osłaniają orki, jedno pole w górę cyklopy a osłniaja je roki następnie psy a na samej górze dwa gobliny jeden to oczywiście samobójca
1 tura
roki uderzają w naszego samobójcę , behemot podchodzi pod ogry , no to czas na nasze ruchy J gobliny walą behemota( najlepiej jeżeli zginie 2 ) , ogry robia to samo i zostaje 1 behemot,
cyklopi w roki, orki w psy( jeśli zadają kiepskie obrażenia to super ) , psy w psy i fajnie jeżeli chodź jeden zostanie , roki w roki.
2 tura i koncówka
roki czekaja , psy jeżeli przeciwnikowi nie zgineły wszystkie pieski muszą się wycofać, no i walimy w gobiny i ogry.
Ale można też tak:
Jeżeli w pierwszej rundzie gobliny i ogry zakatują behemoty z góry ( ta sama linia na której stoją cyklopi i roki) to ogry przeciwnika walna bloodlust na pieski.
Trzeba w tedy walnać orkami i cyklopami w gobliny i dokończyć sprawę rokami, gobliny dobiją jednego behemota, potem już tylko zbic ogry( lub je wyminąć) i sprzątnąć orki

Trzeba pamiętać że komp nie zawsze jedzie tak samo
Trzecia i czwarta jest banalna więc jej nie opisuję bo po co?
Ded in de liwing! Aj ju rili łant of dy dark łans?
To stary opis ale może ktoś zrobi sobie 100p.
Da może ktoś taki opis do StrNEC? Byłbym naprawdę rad!!!
NT
Używa ktoś może Berserek w walce z Gelu?
gutek9
2001-09-11 07:07:00

Re: StrSTR
Wrocilem, a raczej tylko odwiedzilem
Coz, skonczyly sie dni beztroski, zaczalem prace, a internetu w domu nie mam.
Stad ma cisza.
Z checia bym Wam opisal walki, ale po prostu nie pamietam.
Cisza ogromna jest w tawenie i arenie, wiec opisze Wam chociaz wszystkie moje 3 i 4 walki Towerem.
Wiec musialem miec 10 tytanow po 2 walce. Dawalem ich oraz po 1 dzinie na pozostale sloty. Faszerowalem tytki czarami a pozniej huzia na wroga.
Straty: 12 dzinow, od 2 (str) do 7 (cas) tytkow. Co Wy na to?
Co do priorytetow: Pw zalezy od speeda. Komp sobie liczy dwie kolejki w przod. Zreszta to opisalem w radach mistrza.
jOjO dwarf
2001-11-16 14:45:20

to może jeszcze parę rad...
czy może zamknąć ten topic???
Rastlin Super Nowa
2001-11-16 15:30:38

Re: to może jeszcze parę rad...
zamykaj- i tak nikt nie pisze!
morgraf
2001-11-17 15:42:12

zamknąć
ObywatelEracji
2001-11-16 15:14:04

Stesknilem sie za tym zamykaniem topikow ; )
Pit Klos
2001-12-28 14:52:18

Re: Druzgocace Uderzenie
Do Rastlina:
1) W najbliższym czasie postaram się trochę powojować w TowRam...I czy mógłbyś opisać swoją ścieżkę umiejętności...
2) Mam pytanko, czy u Ciebie również grając przeciwko Tow i Nec komp rzuca czary...Pod AB...
3) Dzięki za sava'a :)
4) Czekam na ciekawą debatę o muzie ;)
5) Mam drugie pytanko...Jak to jest z tym Wielkim Mistrzem...Jak zdobyć ten tytuł...Gdzieś o tym czytałem, tylko teraz nie mogę odszukać...
Rastlin Arch
2001-12-28 16:15:22

Odp.:
1) Pośle ci sejwa z opisem.
2) niemiłosiernie… zastanawiam się czy zagrać pod Sod – ale Gutek gra pod AB…
3) nie ma, za co.
4) jest już
5) Jeśli jesteś najlepszy na jakiejś arenie masz tytuł Wielkiego Mistrza. Chodzi po prostu o to, że W.M to ktoś, kto ma najwięcej pkt. w danym zamku. Ty jesteś obecnie Wielkim Mistrzem w Dun.
jOjO dwarf
2001-12-28 20:43:15

Aleście się Giganci rozgadali ;)

kwilę mię nie było i ho! ho!

co do sejwów startowych, to w zasadzie (po akceptacji dla oficjalnej strony fanów!) nie widzę przeszkód, aby automatycznie słać do Lopeza sejwy startowe!

Pod warunkiem, oczywiście, wyrażenia zgody przez danego Turniejowicza!

Tylko musielibyście ze słówko opisu dodawać ;)
lopez
2001-12-29 02:22:37

Dostałem dziś od Rastlina 4 sejwy z Tower, ale pojawią sie w bazie dopiero w przyszłym tygodniu (niestety ostatnio mam sporo pracy).
Co do wyróżniania sejwów z najlepszymi wynikami, to najłatwiej mi bedzie wyróżniać je innym kolorem albo kursywą. Musicie mi tylko wskazywać, które to sejwy. Nie wiem tylko co zrobić jak sejw przestanie już być najlepszym, bo pobije go inny sejw, czy mam przyznawać tytuł ex-mistrza, he he (nie to był żart). Jakoś to rozwiążę. Może nalpepszy będzie czerwony, a dawny najlepszy pomarańczowy? Zobaczymy jeszcze.
gutek9
2002-01-07 05:57:13

cos tam dopowiem
1. Grajac w nec i tower tez dostawalem baty od czarownikow.
2. Zaczynam widziec ze w SOD sie swietnie gra. I mocna sie zastanawiam czy nie zaczac grac w SOD.
KOmp jest glupszy!!! ... tylko ta walka do konca
U Ciebie Pit Klosie komp sie poddaje? Bo u mnie nawet 1 pikinier mnie zaatakowal
3. Teraz slucham Type o Negative. To moj No.1. Bylem na ich koncercie i nigdy nie bylem pod takim wrazeniem.
4. Szkoda Rastlinie ze traktujesz Tower prestizowo bo ja tez. W mysl mojej zasady nie poprawiam wynikow, ale ...
5. Ale widze ze Stronghold jest Twoj... Szczeka mi opadla;) )). Gratulacje

1 visitor in the last 15 minutes: 0 Members - 1 Guest - 0 Anonymous