Author
|
Comment
|
ObywatelEracji
2001-06-12 03:21:43
|
Re: Ilu nas jest?
Jaka ja gehenne z tym "czekiem" mialem ! Przez prawie 2 miesiace nie moglem grac w nowego heroesa ! (a kumpel gral i w heroesa i na moich nerwach ) Pisalem w tej sprawie do 3do supportu i zalecali, abym zrobil jak mowisz - niestety na prozno. Po zainstalowaniu gra nie uruchamiala testu i blokowala sie. W koncu po wielu kombinacjach "zredagowalem", czyli uszkodzilem te przekleta dll-ke w Wordzie, usuwajac z niej linijke "check CPU speed"...
|
jOjO dwarf
2001-06-12 16:53:27
|
well, wreszcie kwila spokoju, to może coś o sobie
zaczęło się dawno (bo choć jak na krasnoluda jestem jeszcze smarkacz, to ludzką miarą swoje lata mam ;) )
od fascynacji Lemem (Niezwyciężony!) poprzez niemal odchorowaną sagę Tolkiena aż do ostatnich czasów z Sapkowskim itp (to tłumaczy moją słabość do klimatów z HoMM i Tawerny!)
z grania to pierwszy był planszowy Książe (w realiach włoskich - makiawelizm!) nocka z gufki jak nic! a ileż radochy z takiej turówki, gdzie dyplomacja była podstawą!
na kompie to od spectrusia się zaczęło, różnie, ale turówki to podstawa (w międzyczasie - bo o HoMM to nawet autorzy jeszcze nie wiedzieli! - planszowe wojenne jak Bzura, Tannenberg, Wiedeń, etc oraz z Encore'u właściwie wszystkie!)
wielka fascynacja (i do dziś sentyment) do Panzer General I (kolejnym czegosik brakowało ;( )
no i od początku kolejne wersje HoMM, do rana, do świtu, kosztem wszystkiego ;)))
głównie granie (bo edytory były takie sobie, a i satysfakcja z mapy dla siebie wątpliwa)
wreszcie dostęp do netu i objawienie w postaci Jaskini alem się zdziwił, gdy na propozycję zrobienia Turnieju (z pewną nieśmiałością złożoną) Beh odpisał krótko - to rób ;)
w tych dniach mija rok od TEJ wersji Turnieju, a wstępne rozmowy zaczęły się końcem 1999 roku!
o rodzinie (bardzo mocno kochanej) jak na krasnoluda przystało nie opowiadam ;)
jednak ludzkim zwyczajem: pozdrowienia dla Was od nas
|
Behemoth the Barbarian
2001-06-24 12:31:12
|
Ja z kolei grałem w demo Fantasy General. Świetna gierka, tylko nie mogę jej nigdzie znaleźć. :(
|
misza
2001-06-26 01:34:06
|
Behemocie FG kiedys sciagnalem sobie z netu, jak znajde to podam adres, albo moge osobiscie Ci przekazac plytke.
|
Behemoth the Barbarian
2001-06-26 02:03:29
|
Super! Myślałem, że nigdy nie znajdę tej gierki.
|
jOjO dwarf
2001-06-26 06:02:32
|
a to ktoś ma?
over the reich albo jeszcze achtung! spitifire
kiedyś mię to strasnie zauroczyło!
|
misza
2001-06-26 06:42:18
|
Re: a to ktoś ma?
Polecam Wam ciekawe strony dotyczace starych gierek: klasyka.do.pl www.abandongames.com www.theunderdogs.org www.classic-trash.com www.trojansoft.com oraz tamtejsze dzialy linkow Mam nadzieje ze Behemot nie pogoni mie za ta reklame, ale to w koncu zadna konkurencja.
|
Behemoth the Barbarian
2001-06-26 09:17:02
|
Ok, zacząłem ściągać z underdogz. Zabawne, ktoś polecił mi tą stronę parę dni temu ;)
Zastanawia mnie tylko czemu plik ma tylko 10MB. Wydawało mi się, że demo miało więcej. No ale grałem dość dawno i mogło mi się coś pochrzanić ;)
|
Behemoth the Barbarian
2001-06-26 10:36:44
|
Ok, ściągnąłem i po 10 minutach prób otwarcia winrarem zauważyłem że nie mam arj.exe ;) Zaraz powinienem go dostać mailem ;)
|
misza
2001-06-26 22:44:56
|
Niektore gry sa tylko demami, ale jak troche poszukasz napewno znajdziesz pelne wersje. Tak wlasnie mialem jak szukalem Herosow 1 i 2. Nie jestem pewien ale wydaje mi sie ze FG powinien miec cos ok 30Mb. Wczoraj nie mialem kiedy sprawdzic u siebie w domu.
|
jOjO dwarf
2001-06-30 16:13:58
|
Misza!
dzięki za te linki!!!
zassało! (a nie mam na razie czasu na testy, czy gra!)
THX jeszcze raz
|
misza
2001-07-01 18:59:57
|
FG ma ok 11Mb, a 30 to ma Star General. Ciesze sie ze moglem pomoc i polecam sie na przyszlosc.
|
jOjO dwarf
2001-07-13 14:17:27
|
again: Ilu nas jest?
jakoś dziwnie się dzieje!?!
na liczniku Forumowiczów dwie setki przekroczone, a tu nikogo nowego (w sensie wpisu!) nie widać ;(
|
misza
2001-07-13 22:25:11
|
Re: again: Ilu nas jest?
No coz, wydaje mi sie ze nie kazdy ma cos z ekshibicjonisty Brak sklonnosci do obnazania sie? Panowie (a moze i panie) wiecej luzu, toc tu sami swoi pokazcie co tam macie ciekawego
|
jOjO dwarf
2001-07-14 05:37:28
|
raczej do minimalnego przedstawienia się! (nic wspólnego z tym czymś na E)
no ale może niektórzy barzdziej liczą na Tawernę?!?
|
vitold
2001-07-16 05:27:31
|
Czas się przedstawić Jam jest vitold wielki książe Liczów niepokonany.... tak naprawdę to Michał Witek. Czytam prawie wszystko czasami tez staram się sklecić jakieś dwa słowa. Cieszę się że takowe forum istnieje w języku polskim nie żebym nie znał angielskiego (jakoś trzeba się w tym internecie poruszać) ale polskiego poczucia humoru nie zastąpi żadne inne a takowego tu w wielu postach doświadczyłem dużo Tak jak Obywatel i Misza boleję że damskiego towarzystwa tu tyle co na lekarstwo ale jest jeszcze karczmareczka ah ta to potrafi kuflem zakręcić i nie tylko kuflem
Pozdrawiam wszystkich
|
ObywatelEracji
2001-07-14 06:32:11
|
...wypilem kilka piw i robie tu dzis za dwoch ; ) ...Misza, to jest to o czym ostatnio myslalem, przeciez tak wiele kobiet grywa, dlaczego nie ma wsrod nas choc jednej czlonkini ? Jestem przekonany, ze obecnosc wizerunkow Rissy, Lorelei czy Caitlin w duzym stopniu uprzyjemnilaby konwersacje
|
ObywatelEracji
2001-07-14 06:36:42
|
...i tak oto zamiast nosic rzucam , niezamierzone
|
misza
2001-07-14 21:20:51
|
Kobitki
Jakis czas temu przewijalo sie tu pewne dziewcze pt. Fiona (jak sie nie myle). Moze Behemot wie czemu zamilkla? Swoja droga to fakt brakuje tu kobiecego glosu, no bo ilez mozna przygladac sie tylko tej jednej karczmareczce
|
Ratboy666
2001-07-16 06:09:59
|
Re: Kobitki
Witam. Na wstępie chciałbym zaznaczyć że niestety ale nie zaskocze was mile a przynajmniej nie Miszę i Vitolda bo jak się okazało... nie jestem kobietą. Więcej nawet, niedość że nie jestem kobietą to jestem facetem . Ot kolejny chętny do rozmów i dyskusji dosiada się do stołu. Coś o mnie: Jestem rówieśnikiem Sevrey'a i Ingham'a - wszyscy trzej zdawaliśmy w tym roku matrukę. Mam nadzieję że zdali równie pomyślnie. Forum jaskini odwiedzam od jakichś dwóch lat, jednak dopiero teraz gdy pozbyłem się modemu i nie jestem zobligowany do jak najszybszego wyłanczania netu (ach kochana tepesa) mogę spokojnie usiąść przy stole i zając się dyskusjami.
Pójdę śladem Vitolda i pozdrowie wszystkich.
|