Behemoth's Lair

502 registered members
Login | Register Your Free Account (Required) | Search | Help | Find Communities!

Page 1 2 3 4
Author
Comment
jOjO dwarf
2001-06-29 12:43:10

Re: Wreszcie w adremie
to my nie w Jaskiniowym?
nie w Krewlodzie?
nie w Antagarich???

qrcze znowu zaspałem na imprezie i nie wiem gdzie jestem?

RATUNKU!!!
grenadier
2001-06-30 01:18:57

Re: Wreszcie w adremie
a TEN świat - ale on został zniszczony - coś długa była ta impreza :)
Behemoth the Barbarian
2001-07-02 10:40:41

Jeszcze nie jest zniszczony...
...dopiero jak pojawi się HoMM4 ;)
vitold
2001-07-02 10:54:29

Re: Jeszcze nie jest zniszczony...
Panie!!! Żyjecie dzięki niech Bogom będą, spocznijcie chwilę przy małym antałku i opowiedźcie co z Jaskinią się dzieje, powiadają że kilka dni temu w tajemniczych okolicznościach zniknęła.
Behemoth the Barbarian
2001-07-02 11:08:00

Nie mam pojęcia co jest z Jaskinią :(
Parę godzin temu wróciłem z egzaminów na studia i nie wiem co się dzieje. Statystyki pokazują, że Valhalla padła w sobotę, a z nią oprócz strony moje dwa konta mailowe. Swoją drogą ciekawe ile wiadomości treści "Żyjesz?" jOjO wysłał tym razem ;)
Sewrey
2001-07-02 11:56:27

Re: Nie mam pojęcia co jest z Jaskinią :(
Mam nadzieję, że valhalla powstanie niczym fenix z popiołow;) (oby jak najprędzej)
Na szczęście jest jeszcze forum i GG
pozdrawiam
grenadier
2001-06-22 00:01:10

Re: System magii
To wyjasniam w cztery oczy, ale nie jestes w moim typie. Karczmareczka juz wie i sie rumieni, dlatego odesłalem Cie do niej. Troche magii gry wstepnej i moze Ci powie ...
jOjO dwarf
2001-06-22 11:25:59

Re: System magii
Drogi Grenadierze!

Jak mogę wyrazić ubolewanie z powodu faktu, że musisz stosować magię (terapeutyczną) dla konia? ;)))

Masz jakieś komplexy czy cóś?

Ja się pytam o System Magii w naszym świecie!!!
A magikoń... czort z nim!

A tak przy okazji:

Może by ktoś objął funkcję Arcymagika?
Mógłby objaśniać wątpliwe kwestie i spisywać nowe księgi zaklęć!
wwalker
2001-04-04 03:24:59

serdeczne dzięki za słowa pochwały i zachęty...
zbieram je skrzętnie - naprawdę stanowią dla mnie wielką motywację do dalszego tworzenia - kiedy wiem, że ktoś czeka na ciąg dalszy to siadam i piszę go.

WWalker
bard tawerny "Pazur Behemota"
jOjO dwarf
2001-04-04 12:23:42

krótka mowa prostego krasnoluda
czy wystarczy raz konkretnie pochwalić, co zaraz uczynię, czy trzeba po każdej opowieści detalicznie?

Tawerna to teraz najmilsze miejsce w tym świecie!
Dzięki Tobie (naj)Bardzie(j)!

tylko jeszcze raz powiem, u nas się mówi prawdę, gorzką czasem ale prawdę, a wszelkie podlizujki, to mogą, z uszanowaniem Was bardzie, co najmniej kuflem zarobić, abo i lepiej ;)))
grenadier
2001-04-10 01:43:51

Krotka mowa grenadiera (sluchajac wytrzezwial)
Vivat acan. Nalac piwa bardowi. Ja grenadier, herbu Radwan, stawiam kolejke! Karczmarzu, dawaj najlepszego wegrzyna ...
Dzieki za zyczenia.
Dopiero teraz przeczytalem opowiesci (zawalenie praca) i jestem pod wrazeniem. Pomyslalem, ze fajnie by bylo, gdyby znalazly sie one jako dodatek do kolejnej czesci HoMM. Te historyjki, ktore otrzymujemy razem z instrukcjami sa takie sobie. Juz wyobrazam sobie, jak razem z plytka z czworka dostajemy opasla ksiege z opowiesciami barda. Eh, marzenia.

PS. Grenadier kiedys ksztalcil sie na historyka. Zamierzal najac sie na sluzbe do jakiegos wladcy, by spisac dla potomnych jego niezwykle wyczyny i przewagi, ale niestety, dopadla go proza zycia. Wladca zmarl, nastepca na jego stolcu wygnal grenadiera kazac go jeszcze wychlostac na droge. Teraz grenadier zalewa smutki w karczmach i najmuje sie do pisywania oglaszanych przez heroldow pism. Zlota z tego jest malo, ale na kolejke wegrzyna starczy.
lopez
2001-04-04 02:46:52

Re: Opowieści z tawerny - komentarze
Cholewka, to naprawdę wciąga!
Te opowieści czyta się jak dobrą książkę.
Trzymaj tak dalej wwalker!
wwalker
2001-04-03 04:09:59

Re: Opowieści spod Pazura Behemota - komentarze
dobra
WWalker
wwalker
2001-04-03 01:08:54

Komentarz komentarzowi nierówny...
pozdrawiam cierpliwych i obiecuję opowiedzieć coś już jutro.

Zamierzałem zamykąć wątek z opowieściami, żeby ktoś go nie pomylił z miejscem na komentarze, które jest TUTAJ...

ale zmieniłem zdanie, kiedy przeczytałem jak dobrze wczuł się w klimat Grenadier (pozdrawiam). Zachęcam wszystkich, którzy czują, że potrafią ubrać swoje komentarze w tawerniany klimat - możecie umieszczać je TAM, współtworząc nastrój, który mam nadzieję będzie niepowtarzalny!

Komu nie chce się używać 'gwary średniowiecza' w swoich wypowiedziach niech nadal umieszcza je TU.

WWalker

Behemoth the Barbarian
2001-04-03 03:32:35

Re: Opowieści spod Pazura Behemota - komentarze
Ja mam tylko jeden komentarz (narazie, po przecytaniu pewnie będę miał więcej ;) - "opowieści spod pazura Behemota" brzmią tak jakbym to ja je napisał, a przecież są spod pazura/pióra WWalkera ;)

Może "Opowieści z Tawerny 'Pazur Behemota'"?
Sewrey
2001-04-02 04:28:29

Re: Komentarze do Opowieści z Tawerny Behemota
Gratulacje!!!
Właśnie przeczytałem pierwszą opowieść, i na prawdę jestem pod wrażeniem - super klimat. Oby tak dalej WWalker...
Myślę, że już niedługo dzieła Barda będą najpoczytniejszym wątkiem forum.
Jeszcze raz wielkie gratulacje dla Wwalkera
grenadier
2001-06-10 02:20:52

Malbork - OK - ale kto tam sie bedzie tarabanil z drugiego konca Polski? Warszawa jest dobra, ale ja na przyklad na turniej sie nie wybieram - brak czasu i zly termin. Lepiej zjazd zaplanowac odlegly w terminie, by kazdy wpisal to w kajet i zarezerwowal date. Warszawa jest OK (dobry dojazd), ale nie musi byc zaraz jej centrum. Moze Modlin (twierdza), moze cytadela moze cos. Z drugiej strony mniej wiecej w srodku Polski lezy tez jura krak - czest - na jakis zamek wystarczy wykonac telefon, zarezerowac termin i nocleg plus sale na obrady (he, he) i gra muzyka. Ale racja - trzeba miec najpierw zadeklarowanych uczestnikow. Ostatnia rzecz - chyba raczej zjazd jaskiniowcow w formie zamknietej, bo moze z tego wyjsc niezly balagan. Przynajmniej niech pierwszy zlot bedzie taki - lepiej najpierw poznac sie w tym gronie, ktore uczestniczy w jskiniowej dyskusji. Potem mozna robic swiatowe konwenty.
jOjO dwarf
2001-06-10 14:33:39

Jeśli można, to proponuję przenieść dyskusje o Konwencie do wątku o... Konwencie ;)

tu pogadajmy o nowych? opowieściach Barda i innych takich

btw:

Karczmareczko! złaź już z pięterka, bo nam Bard ni głosu z siebie wydobyć nie zdoła!!!
wwalker
2001-06-08 23:29:37

Wspólny piknik
Ja jestem z Gdańska i nazywam się Wojciech Krzyżak - z obu tych powodów proponuję na zjazd zamek w Malborku ;)

Dalej wiara - przecież właśnie turniej ogólnopolski będzie dla nas szansą na spotkanie jakiej długo nie mieliśmy i nie będziemy mieć! Nawet dla tych, którzy tam nie zagrają a tylko przyjadą popatrzyć i spotkać się z innymi jaskiniowcami będzie to świetna zabawa warta zachodu. Nie wspominam, że stolica, choć jest jaka jest, leży w centralnym regionie kraju co daje każdemu równe szanse na dojazd - zewsząd jest nie dalej jak 400km podejrzewam.

a tak wogóle to dla współbraci z Jaskini zawsze znajdę weekend i pieniądze na bilet jeśli chodzi o spotkanie w realnym (czy też matrixowo-realnym) świecie.
grenadier
2001-06-08 04:27:12

Fakt - przesadzili troche z tym obrazkiem :(
Pojedynek - zawsze do uslug - a na serio ten ten poscik mial tylko wporowadzic troche zycia do tawerny, w koncju tu sie pije i bije ....
W zwiazku z tym ponawiam pomysl - moze by jakis zjazd Jaskini, he ... bard przygotowal by opowiesci, siedlibysmy przy kuflu zlocisytego trunku - pomarzyc mozna

1 visitor in the last 15 minutes: 0 Members - 1 Guest - 0 Anonymous