Behemoth's Lair

502 registered members
Login | Register Your Free Account (Required) | Search | Help | Find Communities!

Page 1 2 3
Author
Comment
jOjO dwarf
2001-06-22 05:04:29

ZP <> Konwent
może coś zamieszałem, ale niechcący

ZP to NIE jest Konwent

tzn. na ZP chcemy pewne rzeczy przygotować, obgadać i poćwiczyć

idea jest taka, że łatwiej się spotkać osobom, które mieszkają blisko ;) siebie

jeśli by Jaskiniowcy uznali za stosowne ujawnić miejsce swojego zamieszkania (np mailem ku mnie! tajna sprawa)
to można zszykować mapę, z której łatwo będzie zauważyć jakieś naturalne, lokalne skupiska Jaskiniowców

a o Konwencie jakoś przycichło! ;(((

ani terminów, ani lokalizacji jakoś nie proponujecie ;(
Behemoth the Barbarian
2001-06-22 05:10:51

Re: ZP <> Konwent
Ja mam Jaskinię pod Warszawą. Nie, nie w Sękocinie ;)))
misza
2001-06-22 16:13:16

A tez pod Warszawa, ale z drugiej strony Wisly niz Behemot.
Behemoth the Barbarian
2001-06-23 04:48:56

A skąd wiesz, z której strony Wisły ja mam Jaskinię? :) Powiedziałem tylko, gdzie jej nie mam.
misza
2001-06-25 22:51:44

Sugerowalem sie pewnym banerem umieszczonym przez Ciebie w Jaskini, ale oczywiscie moge sie mylic.
Behemoth the Barbarian
2001-06-26 01:46:07

Hehehe...
No tak, zapomniałem o tym bannerze ;)
jOjO dwarf
2001-07-04 13:05:43

No i co...
jesteście zainteresowani Konwentem?

czy nie?
misza
2001-07-04 22:40:49

Re: No i co...
Oczywiscie, a o co chodzi?
jOjO dwarf
2001-07-05 00:01:19

aqrat, Tyś w porządku, ale coś mało wgole reakcji na zapodany temat!

i o to chodzi, żeby wiedzieć, czy np na ZP wogle sprawę szykować, czy już nikt więcej się nie wybierze ;(
misza
2001-07-05 05:16:04

Z sady wynika ze 6 osob chcialo jechac, wiec prozba do Grenadiera aby rozeznal sie w cenniku jezeli oczywiscie ma to byc zamek w Golubiu, nastepnie termin no i jazda.
jOjO dwarf
2001-07-05 12:25:44

well, wiele wskazuje na to, że ZP jednak będzie miejscem, gdzie te sprawy dogadamy!

wszak już ponad 6 osób wstępnie potwierdziło swoje przybycie!

zatem, może właśnie tam - na ZP - w real reality - ustalimy ramy Konwentu!

Myślcie zatem zlotowicze!
a pozostałych zachęcam do wyrażania w tym topicu swoich propozycji!!!
Sewrey
2001-07-05 13:07:32

Jak już wcześniej pisałem ja 20-21 lipca niestety nie mogę więc ZP mnie ominie, ale jeśli miejsce i data jaskiniowego zlotu będą ustalone - postaram się przyjechać...(mam nadzieję, że termin nie zdubluje się z moimi innymi wyjazdami :p ) )
Myślę że spotkanie się w real life jest bardzo dobrym pomysłem... dyskusje na forum na pewno dużo zyskają
jOjO dwarf
2001-07-05 14:13:12

no i zamiast choć z grubsza określić kiedy NIE możesz...

znowu zostawiasz nas z domysłami ;(
Sewrey
2001-07-06 03:06:42

Sorry już się poprawiam
Nie mogę:
13lipca-7sierpnia
Później jestem wolny (na 70%)
jOjO dwarf
2001-07-06 08:07:13

no to konkretna sugestia co do terminu:
po 15. VIII.
pasuje?

a jeszcze zapytam, czy to musi być sierpień? czy można też rozważać jesienne miesiące? (bo będzie po sezonie i może być taniej, łatwiej coś umówić!)
Behemoth the Barbarian
2001-07-06 08:25:42

Wyjeżdżam 15 - 22.VIII ;) Mi pasuje wrzesień.
Blazifigus
2001-06-13 12:39:56

Koszulki ;)
Może koszulkę z nadrukiem z obu stron?. Z przodu nick jaskiniowca, a z tyłu logo Jaskini. Koszty chyba tak znacznie nie wzrosną?.

Zresztą, ja na taką nie żałowałbym i 12zł. Przecież to rzecz prawie unikatowa! ;)

I swoją drogą byłby to znak rozpoznawczy podczas konwentów i zlotów ;)
wwalker
2001-06-13 13:24:37

Re: Koszulki ;)
dokładnie!

z przodu nick (choć wiem, że to znacznie zwiększy cenę, bo nakład=1)
i wybrany proporzec mistrza (jeden ze zdobytych) - nie ma co dawać wszystkich swoich tytułów, bo to się zmienia i prędzej czy później i tak stałoby się nieaktualne

z tyłu ogólne obrazkowe logo Jaskini i oczywiście jej URL!

No i żadne jednokolorowe!

Co tam jOjO na takie wymogi? 20zł? :)

Jeszcze zapytaj w tej drukarni w jakiej rozdzielczości musi być obrazek, żeby ładnie wyglądał, bo na przykład reklamówki drukuje się w 250-300 dpi (pikseli na cal) więc może się okazać że ze 120 pikseli (flaga) będziemy musieli zrobić np 1200 (10cm w 300dpi), żeby uzyskać 10cm nadruk - nie wiem, czy Beh albo ja będziemy w stanie dokonać takiego (10-krotnego) powiększenia grafiki bez utraty jakości :(
jOjO dwarf
2001-06-13 13:55:40

1° Popytajcie i Wy, Jaskiniowcy u siebie! Każda firma graficzna robi takie rzeczy, a tu chodzi o JAKOŚĆ (jak rozumiem, cena jest tu sprawą drugą w stosunku do prestiżu! noblesse oblige!)

2° Niezbędne jest określenie parametrów:
- materiał i kolor koszulki (bo zamówi się hurtem w firmie odzieżowej!)
- wielkość nicka! w cm + sprawa koloru
- wielkość proporca (a co z tymi co nie mają, albo mieć nie mogą ;) )
- wielkość logo na plecach! + adres

to są podstawowe informacje przy takim zamawianiu!
są dwie techniki robienia tego, zatem tył mógłby być sitodrukiem (przy sporym nakładzie!) a dla chętnych przodek! indywidualny termicznie!

z tego widać, że na przodku też musi być element wspólny!

krótko, kto ma zdolności plastyczne niech wrzuca projekty!!!
wybierzemy i zrobimy

(do kosztów trza uwzględnić przesyłkę do odbiorcy! poczta za darmo tego nie zrobi, no chyba, że uroczyste wręczenie przez Behemotha na Konwencie!)
wwalker
2001-06-16 07:33:50

... materiał i kolor koszulki
=> jestem za bawełną, w kolorze jasnym, żeby dobrze było widać proporce i baner jaskini

... wielkość proporca
=> dziesięciocentymetrowy proporzec full-kolor
jako BARD dbający o STYL wszystkiego co z Jaskinią związane przemyślałem napisy na porporcach:
dla zespołu Jaskini proponuję, żeby Beh dorobił proporce z napisami
"Imperator" (emperor), "Bard" i "Sędzia"
dla forumowiczów nie biorących udziału w turnieju z napisem "Głos forum"
dla kadetów nie mających jeszcze tytułu mistrza z napisem "Miecz turnieju"
mistrzowie wybierają jeden ze zdobytych proporców mistrzowskich
- jak dla mnie wszystkie napisy pasują do klimatu fantasy ("Arbiter" mi nie pasował - zmieniłem na "Sędzia"), ale oczywiście wszystkie pozostawiam jeszcze negocjacji

... wielkość nicka i sprawa koloru
=> nick - czarną, pogrubioną czcionką Verdana, o stałej dla każdego wielkości 32
Dlaczego?
- Cały nick nie powinien być dłuższy niż 10 cm, bo inaczej wylezie na drugą połówkę koszulki, a z drugiej strony im większy nick tym czytelniejszy.
- Przy tym doborze najdłuższy nick ma te same 10cm co proporzec (obecnie nicki forumowiczów i turniejowiczów mają od 4 do 15 liter)
- Ta sama wielkość liter nie wyróżnia nikogo w grupie (stała długość napisu wyróżniałaby krótkie nicki)
Wyjątkiem jest Beh, który musi zdecydować czy dać samo Behemoth (wtedy nie ma problemu) czy chce mieć "Behemoth the Barbarian" - wtedy mógłby po prostu umieścić to w dwóch linijkach

... wielkość logo na plecach i adres
=> jako logo oczywiście baner Jaskini powiększony tak aby zajmował całą szerokość pleców 20-25 cm
=> pod spodem adres www Jaskini: czarna, pogrubiona Verdana, 60 (zajmuje około 21cm)

... element wspólny z przodu
=> przy założeniu dorobienia osobnych proporców dla "poszkodowanych niemistrzów" nie wydaje się takowy potrzebny - wspólne będą kształty i rozmiary wszystkich proporców, oraz kształty i rozmiary nicków

Pytałem w jednym z gdańskich punktów (żaden wybrany, pierwszy z brzegu)
koszt ZINDYWIDUALIZOWANEJ koszulki FULL-KOLOR wynosił tam 25zł
jest to maksimum, z którego można ewentualnie schodzić zmniejszając wymagania

Wszystkie grafiki robił Beh więc on ma narzędzia źródłowe i wie, czy można osiągnąć niezbędne powiększenie proporców i banera. Ja mam kiluletni staż w grafice więc mogę przyłączyć się do sporządzenia wzorcowych plików.

Dalej czekam na odpowiedź: z jaką rozdzielczością robi się nadruki na koszulkach?

1 visitor in the last 15 minutes: 0 Members - 1 Guest - 0 Anonymous