Behemoth's Lair

502 registered members
Login | Register Your Free Account (Required) | Search | Help | Find Communities!

Page 1 2 3
Author
Comment
Colon
2001-09-22 06:42:31

Re: Moim zdaniem...
To w ogole macie jak za darmo. Ja place w przeliczeniu 4 zl za godzine i to w korzystnym czasie taryfowym (od 20 do 8 rano oraz cale;) soboty niedziele i swieta). Normalnie to byloby 10 zl za godzine...
Natomiast lacze typu ADSL (szybkie) to w Belgii abonament rzedu 150 zl + okolo 600-700 za instalacje. We Francji jest jeszcze drozej (okolo 200 zl), ale np w Niemczech oferty zaczynaja sie juz od 60 zl.
Rastlin Arch
2001-09-22 14:04:53

Re: Moim zdaniem...
Opłata ryczałtowa za 30h w TPSA wynosi zaledwie 60zł – płakać?
3,50 za 1h po 18.
Czy to wyzysk? Nie!!! To jest terroryzm.
jOjO dwarf
2001-04-21 04:26:02

Re: Forum w Polsce?
uau

znowu będę mógł forumować!!!
wwalker
2001-04-19 03:17:59

każdego kto jest zainteresowany jak mogłoby wyglądać i ściągać się nowe forum z Polski zapraszam pod linki:

strony2.wp.pl/wp/wwalker/forumscreen.gif
strony2.wp.pl/wp/wwalker/forum.htm

Tam na swoim kawałku podłogi w Wirtualnej Polsce umieściłem 2 to samo tylko w różnej postaci:
- gifa, który jest screenshotem z mojej dotychczasowej dłubaniny
- "wyplutą" przez mój program stronę HTML
Wszystkie nazwy, daty i liczby, które się tam pojawiają ładowane są automatycznie z bazy danych (na razie działa to sobie na moim komputerze z serwerem IIS)

gif ma 200kB
a strona wraz z grafikami Behemotha 240kB (w tym animowany behemocik 150kB)
ale za to ciągnie się to z Polski, a dokładniej z Gdańska - mi śmiga!

oczywiście można pomysleć o mocnej optymalizacji tej grafiki - zachęcam chętnych do zgłoszenia się do Beha na pomocników w tym zakresie - sam miałem się tym zająć ale naprawdę nie mam już czasu...

Uwaga! Żadne linki z tej strony nie zadziałają prawidłowo, bo jest ona odcięta od macierzy, że się tak wyrażę.

Będziecie mieć uwagi -piszcie!
Behemoth the Barbarian
2001-04-19 03:50:27

Zamierzam kupić CSC w wersji Gold, dlatego jestem przeciwny przeniesieniu forum.
E1ias
2001-04-19 04:00:16

No dobrze. Kupisz. Nie bedzie reklam. Ale nadal bedzie z Polski chodzilo jak slimak. Zeby nie bylo reklam wystarczy uzyc Webwashera, ale na szybkosc laczenia sie z ezboard reklamy nie maja wielkiego wplywu.
Behemoth the Barbarian
2001-04-19 04:14:03

No tak, ale mi nie o to chodzi. Chodzi o to, że jak wydam te 30$ to raczej nie będzie mi się widziało przenoszenie forum.
E1ias
2001-04-19 05:07:43

Jesli wydanie tych 30$ spowoduje jedynie niewyswietlanie reklam, a nie bedzie mialo znaczacego wplywu na przyspieszenie wyswietlania stron forum (co jest raczej watpliwe, chyba ze faktycznie jest tak, ze te sposrod forum, ktore maja oplacone sa wyswietlane poza kolejnoscia) to jest to oczywiste wyrzucanie pieniedzy w bloto. Bo taki sam efekt mozna osiagnac innymi metodami, sa dostepne darmowe programy, ktore umozliwiaja przegladanie stron bez koniecznosci ogladania bannerow, popup window i roznych reklamowych smieci. Dla przykladu wspomniany juz przeze mnie WebWasher ( www.webwasher.com ).
Uzywajac go podczas ogladania forum nie ma zadnych popup window, zadnych bannerow, mozna nawet zablokowac wyswietlanie graficznego naglowka czy tych animowanych behemotkow (sa troche wkurzajace, kiedy bez przerwy sie tak kreca). Ale nie pomaga to na szybkosc sciagania stron, ta nadal bywa czasem strasznie wolna.

Behemoth the Barbarian
2001-04-19 09:35:35

To jest jeszcze trochę bardziej skomplikowane. Otóż Ezboard dotychczas było darmowe, ale z powodu dużego 'rozrostu' forów dyskusyjnych pieniądze z reklam nie wystarczają Ezboard na pokrycie kosztów utrzymania serwisów (a przynajmniej tak mówią) i tak powstało CSC. W przyszłości fora dyskusyjne, które nie będą objęte CSC (czyli te, które pozostaną darmowe) mogą zostać usunięte właśnie ze względu na brak funduszy. Ja nie mam zamiaru dopuścić do usunięcia tego forum nie tylko ze względu na polską część, ale przede wszystkim na angielską, która też zawiera sporo postów. Dlatego na pewno wykupię CSC.
lopez
2001-04-19 21:14:38

Rozumiem twoje argumenty, ale dlaczego nie można przenieść do Polski polskiej części forum? Angielska niech sobie zostanie.
Wtedy ty sensownie wydasz te 30$, my będziemy zadowoleni bo wreszcie będziemy mogli przez CAŁY dzień (nie tylko rano, gdy Ameryka śpi) AKTYWNIE uczestniczyć w forum, a forum zyska nowych uczestników (tych z wolniejszym transferem danych).
A teraz apel:
Nie zachowuj się jak przedszkolak, któremu dzieci chcą zabrać zabawki do innej piaskownicy. Zrób coś, by nie kupiły nowych i nie poszły bawić się gdzie indziej, bez ciebie.
Behemoth the Barbarian
2001-04-20 00:03:43

OK, jestem w stanie się zgodzić jeśli polskie forum będzie miało przede wszystkim wszystkie posty stąd, ten sam wygląd i sposób obsługi.
wwalker
2001-04-18 22:25:58

króciutko o serwerze Windowsowym:
- bardzo dużo średnich firm właśnie na nich stoi nie rozwodząc się nad powodami, gdyż jest ich dużo

- większość portali dzierżawiących miejsce, charakteryzujących się bardzo dużym obciążeniem stoi jednak na UNIX'ach także nie rozwodząc sie nad powodami, bo tych też jest sporo

Powiem tylko (unikając dyskusji Windowsowców z UNIXowcami), że jak dla mnie mało prawdopodobne są próby "wywalania" naszego forum przez hackerów.

PS: Pewnie mógłbym zrobić to samo w CGI (Perl, csh) ale potrwałoby to kilkakrotnie dłużej, bo:
PRIMO: już dawno nie uzywałem tych języków
SECUNDO: z bazami SQL'owymi na UNIX'ach niestety wogóle nie mam doświadczenia
(a taka baza to podstawa każdego automatycznie generującego strony serwisu)

1 visitor in the last 15 minutes: 0 Members - 1 Guest - 0 Anonymous