Behemoth's Lair

502 registered members
Login | Register Your Free Account (Required) | Search | Help | Find Communities!

Page 1 2 3
Author
Comment
E1ias
2001-07-06 05:14:00

Re: Dalsze zagadki
Zagadka byla o wiekszej grupie aniolow, a takiej grupy raczej nie ubijemy jednym czy dwoma armageddonem zanim dopadna obu efrytow, w tym wypadku jest inna metoda, ktory zapewni wygrana (o ile nam many nie zbraknie). I mozna wymienic efrytow na srebrne pegazy albo dragon fly (ale potrwa to dluzej) i tez zadziala.
E1ias
2001-07-06 00:55:26

Dorzucilbym do tego jeszcze wskrzeszanie demonow przez pit lordow oraz wskrzeszanie samych siebie przez vampirlordow.
A najlepsza (przynajmniej moim zdaniem) metoda wskrzeszania jest klonowanie wiekszej grupy archaniolow.
Clone (100 archaniolow): 5000 HP (jeden archaniol moze chyba jednak wskrzesic tylko 50HP)
Colon
2001-07-06 12:48:44

Co do Blind, to mozna tez uzyc czaru Armageddon. Troche dramatyczne, ale raz mi sie zdarzylo.
Behemoth the Barbarian
2001-07-07 08:45:08

Hehe... no faktycznie, nie pomyślałem o Armageddonie ;)
ObywatelEracji
2001-07-10 06:01:28

To ja tez 2 (latwe):

1. Atakujemy przeciwnika, rozpoczyna sie walka, nikt nie atakuje, nikt sie nie broni, nikt nie rzuca zaklec ni urokow, nikt nie wygrywa, nastepnie obaj bohaterowie gina... Kiedy jest to mozliwe?

2. Atakuje nas wrog (w terenie), jego skill to 4,0,12,1, armia:
Ice Elemental - 57
Cyclops - 25
Orc - 86
Master Gremlin - 260
Marksman - 90
Medusa Queen - 72
Wrog dysponuje wszystkimi czarami 2 poziomow.
Nasz skill 0,0,12,2, armia:
Arch Devil - 5
Wraith - 5
Nie posiadamy czarow ognia.
Oczywiscie wygrywamy walke (i to prawie bez strat !). W jakich okolicznosciach ?
E1ias
2001-07-21 01:00:57

1. Obaj bohaterowie nie posiadaja armii?

To znowu cos latwego:
Ktora ze specjalizacji bohaterow (tych procentowych: armory, logistic, archery, ...) ma najwiekszy efekt w grze?

ObywatelEracji
2001-07-21 02:44:11

Tak, zaden z nich nie posiada wojska ; )
Natomiast odpowiedzia na Twoje pytanie moglaby byc Dyplomacja (niby jest procentowa, ale...), jednak obstawie Resistance... Co prawda nie ma stalego efektu, ale potrafi ochronic przed poteznymi obrazeniami od zaklec, zarowno bezposrednimi (Implosion, Meteor Shower) jak i wyrzadzonymi inna droga (Mass Slow, Blind, Berserker)
E1ias
2001-07-21 04:39:10

Chodzilo mi o inteligence. Specjalizacje bohaterow dodaja zwykle po 5 procent/poziom bohatera do bonusa wynikajacego z cechy na ktora jest bonus. Wielkosc tego bonusa zalezy od cechy: sorcery ma tylko 15% (czyli bohater z poziomem 20 ma w sumie tylko 30%),
wiele cech ma 30% (logistic, diplomacy, offence, ..), archery ma chyba 50%, a jedynie intellignece i chyba jeszcze navigation daja bonus 100 procentowy. Czyli bahater o poziomie 20 z ta specjalizacja ma bonus 200 procentowy (3 razy wiecej punktow many niz wynika z jego poziomu wisdom), navigation ma znacznie mniejsze znaczenie, wiec nie jest to tak widoczne.
Kolene zagadki tym razem z rodzaju 'nie probujcie tego w domu' (oba zdarzenia niedawno przecwiczylem praktycznie i nie polecam):

1. Jak posiadajac fly lub domension door skutecznie wyeliminowac (nie zabijajac) wlasnego bohatera z dalszej gry?

2. Jak mimo wygranej bitwy nasz bohater moze stracic po niej wszystkie posiadane artefakty?

ObywatelEracji
2001-07-21 05:28:09

Jesli chodzi o zagadke nr 1 - troche naciagam ;) - moznaby wleciec lub przerzucic sie w miejsce odizolowane (zamkniete) i pokryte Cursed Ground...
Co do drugiej, hmmm... wymaga zastanowienia, myslalem o "przekreceniu licznika", kiedy to mamy swoje max. 76 artefaktow, ale wtedy po prostu nie dostajemy nowych... hmmm...
E1ias
2001-07-21 12:10:47

1. Dokladnie tak. Wlecialem tak sobie na tyl Cursed temple (za nia byly gory) i na tym sie skonczyla kariera tego bohatera. Juz wyleciec stamtad nie sposob.
A druga zagadka, to chyba blad w grze, tyle ze na tyle rzadki, ze pewnie nikt jeszcze na to nie wpadl.
Jesli nasz bohater znajduje sie w miescie sojusznika i w trakcie rundy przeciwnika zostanie zaatakowany, to:
a) wyjatkowo nie mamy mozliwosci walczyc wlasnym bohaterem, komputer sam wyznacza wynik bitwy - to juz jeden raczej znany problem
b) jesli mimo to wygramy (a wygrana zdarza sie rzadko, bo przeciwnik nie zaatakuje jesli jestesmy silniejsi, chyba ze akurat stracil wszystkie miasta, wtedy atakuje najblizsze miasto, mimo ze jest slabszy), to nasz bohater zostaje, ale znikaja mu wszystkie artefakty (przynajmniej mi znikly, a uzywalem wersji 3.2, wiec pewnie zawsze w tej sytuacji znikaja)

Dreppin
2001-07-23 03:08:43

wiec ja tez zadam zagadke:

jakie jednostki w grze moga jednoczesnie latac i atakowac z dystansu?
ObywatelEracji
2001-07-23 03:31:25

To jedna z moich ulubionych jednostek - Faerie Dragon : )
Dreppin
2001-07-23 04:00:57

zgadza sie Faerie Drago - ale to nie jedyna taka jednostka
ObywatelEracji
2001-07-23 04:11:00

...pozostaje jeszcze nisko latajacy Storm Elemental, co ta za lotnik co na zamkowe mury wleciec nie potrafi :) ?
Sajmon
2001-07-23 09:04:59

Ja mam zagadke: Co to za potwór "czasem lata czasem atakuje i czasem rzuca czar" ?
E1ias
2001-07-24 23:55:40

Faerie dragon, master genie, storm albo energy elemental (jeden z nich chyba tez lata).

Kiedy podczas walki w garnizonie antymagicznym rzucane sa jednak czary?
Dreppin
2001-07-25 02:25:24

nie jestem pewien, ale chyba wtedy, gdy czar jest wrodzona umiejetnoscia jakiejs jednostki. btw - nie wiedzialem, ze master genie i energy elementale maja zdalny atak (chyba, ze chodzi Ci o czary ochronne, ale to przeciez nie atak)

jOjO - moznaby juz zamknac tego posta, bo sie nazbieralo..
jOjO dwarf
2001-07-25 05:09:50

nie posta, tylko wątek (topic)!

chętnie służę, ciesząc się, że wspólnie dbamy o porządek i wygodę na Forum!
lopez
2001-07-10 21:58:03

Re: druga zagadka
Może traktujemy przeciwnika czarem Forgetfulness na expercie i spokojnie kosimy go Arcydiabłami. Przeciwnik z 10 punktami many niewiele może...
ObywatelEracji
2001-07-11 01:21:25

Oczywiscie, chodzi o Forgetfulness... Nalezy jednak dodac, iz wrog dysponuje wszystkimi czarami do poz. drugiego dlatego, dajmy na to w terenie sprzyjajacym kusznikom/ice elem. czy cyklopom, moglby sie odczarowac lub pociagnac diabla piorunem o sporej mocy (spell power 12)... Pytajac o okolicznosci mialem na mysli sytuacje kiedy atak ma miejsce na gruncie nie sprzyjajacym zadnej z jednostek (np. plazy) i gdy zaden z herosow nie wplywa na ich predkosc, wtedy wraiths beda sie ruszaly po diablach, dzielac je na 5 mozemy wyssac przeciwnika z many, jezeli teren sprzyja (forgetfulness nie oslepia wiec beda nas scigac) wygrywamy walke niemalze bez strat...

1 visitor in the last 15 minutes: 0 Members - 1 Guest - 0 Anonymous