Author
|
Comment
|
jOjO dwarf
2001-06-12 23:30:42
|
Re: Wyzwania!
Logistic / Armourer / Learning / Offense / Archery / Tactics - expert Air Magic - basic slot wolny Centaurus Axe jedn: x/2/43/39/x/x/9
|
Sajmon
2001-07-22 07:13:02
|
Prosze bardzo
Mam do dyspozycji duuuuużo czasu i moge wszystko opracować wystarczy mi wasza zgoda oraz kilku takich miłośników Heroes 3 jak Ja. Turnieje mogą być żadko zależy jak komu pasuje np. 1 na tydzień albo jak komuś pieniędzy żal na net to raz na 2 tyg. lub 1 na miesiąc ale żeby takie coś było..... Chętnych do stworzenia mojej ideii oraz dodania swoich fantazyjnych wątków, robienia mapek itp. prosze o kontakt
Blake@inetia.pl
Jak już powiedziałem chętnie to zrealizuje czekam tylko na opinie Behemota i innych twórców Jaskini (no i czekam jeszcze na kogoś kto by mi pomógł )
P.s. Może moglibyśmy wyzywać na pole bitwy inne "klany" Heroes 3 np. graczy ze "Smoczej Groty"
|
jOjO dwarf
2001-07-22 10:25:50
|
Re: Prosze bardzo
a co tu sie zgadzać???
rób Waść!!! a potem się oceni ;)
Powodzenia!!!
i więcej takich co chcą coś robić!
|
Sajmon
2001-07-22 05:12:51
|
Spoko
Spoko spoko Ale może by tak na serioooooooooo pomyśleć o tych nowych akademiach ??? Albo stworzyć "grupy" graczy, którzy rozgrywali by turnieje on-line z innymi grupami...tzn. np. podział na grupy według zamków i wtedy powstały by "gangi" (po ileśtam osób w grupie), które żucałyby wyzwania [ ] innym gangom np dziś mecz miedzy grupą Castle i Nekropolii turnieje te byłyby on-line a w grópach panowałaby hierarchia tzn. aby jakiś cobry miszczu nie trafił na jakiegoś patafiana z przeciwnego gangu tylko na kogoś na swoim poziomie np. lord (z Cas) vs. lord (z Nec) Grupa byłaby punktowana całością czyli kto wiecej wygra np 11 meczy 6 wygrałą Nekropolia a 5 Cas I nie chodzi mi tu o system każdy z każdym ale jeden gracz rozgrywa 1 mecz z przeciwnikiem z innej grupy który ma taki sam "stopień" (lub wyższy) od danego gracza Wtedy byłyby wyzwania !!!!!!!!! Nie dosyć że możnabybyło wyzwać "gang" (grupe z danego zamku) to można by było również dodać dodatkowe wyzwania tzn. giernek wyzywa lorda bo myśli ze jest lepszy itp. po każdej wygranej bitwie (czyli tam np po tych 11 walkach) wygrany gang rósłby o level ale także każdy gracz który pokonał swojego rywala z innej grupy rósłby o level dzięki temu byłaby hierarchia graczy w grupie (gangu) oraz osobna hierarchia samych Gangów
Na wszelkie komentarze i opinie na ten temat czekam niecierpliwie
P.s. co tak żadko jesteście na necie ??????????
|
jOjO dwarf
2001-07-22 05:20:45
|
Re: Spoko
;)))
bo te nasze Turnieje są off-line ;)))
bo właśnie dla tych co nie mogą grać (z różnych przyczyn, czasem i czasowych ;) )
a weź się do roboty i opracuj coś, a nie rzucasz hasła: mam fajny pomysł, ale może ktoś to zrobi za mnie
|
Sajmon
2001-07-21 09:21:44
|
He he wyzwania jestem pierwszy do tego jestem tu nowy, ale od razu spodobała mi sie Jaskinia. Ale te mapy w akadamii... Po co trenować samą walke bez czarów i up'grade dopiero po 2 walkach ??? Jeszcze w innych zamkach to przejdzie, ale w Nekropolii ???? Tam Alpy (the best i czar Animate Deat to jedyne plusy.... no może jeszcze Dread Knights'y i Power Lich'e, ale te smoki... są po prostu do dupy (sami przyznajcie;( wiec bez tych "rzeczy" ten zamek jest do bani. Sami pomyślcie Czy kiedykolwiek bedzie taka sytuacja, że macie wszystko nieulepszone i w dodatku nie macie czarów ??? Rozumiem sens stworzenia tej akadem (jak poradzimy sobie w takiej sytuacjii) Ale jak już mówiłem w Nekropoli to nie przejdzie !!! (sam znam kilku, którzy dostali niezłe punkty za ten zamek a wcale tego nie przeszli po prostu zmieniali dużoooo w map editorze z powodów oczywistych nie zdradze co to za osoby) Pisze już dużo ale nie ma żadnego wyniku mam wielką prośbe do spox twórców Jaskini czy nie można by było storzyć jakieś dodatkowej Akademi nie wiem ak np. sprawdzamy jak poradzimy sobie z samą armią może storzyć by np. "Wieże magów" gdzie mielibyśmy przewage czarów...... oraz jeszcze inną akademie gdzie byłyby 'normalne mapy' i sprawdzałoby by to wtedy sposób gry gracza tzn. rozwoju miasta (jaki budynek kupić dziś i jutro itp.) oraz strategie jaką dany gracz przyjął Można by byłowtedy ocenić gracza zawszystko nie tylko za walke
za uwzględnienie moich sugestii z góry thenx
Jesli ktoś ma uwagi lub chciałby sie podzielić jego pomysłami niech skrobnie meila na adres Blake@inetia.pl
p.s. pozdro dla jOjO to naprawde spoko gość
|
ObywatelEracji
2001-07-22 04:56:01
|
Witam Nowego ! No coz Sajmonie, skomentuje krotko: wyglada na to, ze zwyciezanie Necropolia jest zadaniem dla najlepszych i... tyle : ) Piszesz o "poprawianiu" map w edytorze... Nie znam kryteriow, wg ktorych nasz Milosciwy Arbiter je ocenia, jedno moge z mety stwierdzic, ze baaardzo latwo taki "bamer" sprawdzic... Jakos do mnie nie przemawia... Bron Boze, nie tlumacz tego jako zarzuty oszczerstwa pod Twoim adresem ! Ot taki juz moj sceptycyzm Pozdrawiam
|
jOjO dwarf
2001-07-22 04:53:21
|
thx za miłe słowa ;)
co do wszelkich działań w Jaskini...
robimy to sami dla własnej satysfakcji!
jak masz pomysł - zrób!!! takie mapy!
a co do gości którzy cheatują ;( - pies z nimi tańcował, sami sobie szykują niezły zgryz na stare lata - wyrzuty sumienia! nie wiem czy warto było...
|
gutek9
2001-07-02 01:50:22
|
Jest dobrze
Mysle Colónie, ze wyszlismy na prosta i wszystko bedzie teraz w porzadku. Nie chcialem Cie urazic i jezeli tak bylo to wynik moje wybuchowego charakteru. Cenie Cie jako gracza i teraz przeczytalem z uwaga Twoj opis mapki. Myslalem, ze jest taki jak ja dalem opis forcon. Pozniej wyszla swietna dyskusja z WWalkerem (chodzi mi o podzielenie sie wrazeniami). Jak zainstalujesz GG to z checia z Toba porozmawiam i podzielimy sie doswiadczeniem. Jestes ekspertem od Tower wiec napewno czegos ciekawego sie dowiem. W rozmowie z WWalkerem tez sie czegos nowego dowiedzialem. Takie rozmowy ksztalca. Daj znac jak bedziesz na GG.
|
jOjO dwarf
2001-07-13 14:40:15
|
Jest dobrze?
... ale co z wyzwaniami?
jakoś przycichło, chociaż zapowiadało się ciekawie!
|
gutek9
2001-06-29 01:49:43
|
wersje
Drogi Colónie Chyba dobrze nie czytales Rad Mistrza. Napisalem tam wszystko z czego korzystam, wszystko czego sie nauczylem. Nic wiecej nie dodam bo nie wiem. Co do towcas to nie za duzo bys chcial? Po prostu wymyslilem kilka mykow (bo na tym to polega) i udalo mi sie zrobic wynik. Musisz sam do tego dojsc. Podzielilem sie savem (u Lopeza), uzywalem taktyki takiej jaka podzielilem sie w Radach Mistrza. Wiec czego jeszcze chcesz? Moze zebym przyjechal do Ciebie pokazal Ci jak rozegrac ta walke. Wiem, ze gram w ten turniej od dawna i na poczatku mialem gorsze wyniki. Ale to ja musialem wszystko obczajac (nie bylo bonusu za nieupgradowanie jednostek, gralem bez kopalni (nec gralem w ROE 1.2) rad bylo malo, poczatek zaczynalem bez artefaktu, bez taktyki, dopiero pozniej odkrylem potrzebe tego (Sam doszedlem do tego). Ty masz wszystko na tacy: savy, rady, taktyki ... Co do SOD - zwracam honory. Jest gorzej, ale masz za to wiecej experiencu. Popatrzylem na Twoje wyniki i musze stwierdzic ze sa niezle )))). Zycze Ci abys robil jak najlepsze wyniki i zeby dawaly Ci satysfakcje. Masz problem? Zmien SOD na AB albo ROE 1.3 POnawiam prosbe: Zgadnij jakie mapki gralem w SOD p.s. Mam nadzieje, ze Cie nie urazilem. Jak tak to sorki, nie chcialem.
|
Colon
2001-06-30 07:47:26
|
Re: Kilka wyjasnien
Szanowny Gutku,
Faktycznie byles pionierem i miałeś trudniej. Zaprocentowalo ci to jednak wspaniale wiedza i doswiadczeniem, które teraz z powodzeniem wykorzystujesz. Dzial Rady Mistrzow przeczytalem uwaznie i czesc mojej wiedzy o rozgrywaniu scenariuszy turniejowych na pewno zawdzieczam wszystkim, którzy zechcieli się tam wypowiedziec. Nie znaczy to bynajmniej, ze biernie wykorzystuje, to co tam zostalo powiedziane - eksperymentowac i probowac lubie (i nie tylko mój pseudonim ale i kilka rzeczy na lamach Jaskini o tym swiadcza). Nie bawi mnie jednak wywazanie już otwartych wrot, dlatego prosilem cie o wskazowki. Naleze bowiem do tych, którzy w celowosc wymiany pogladow wierza. I w to, ze nigdy nie jest to wymiana jednostronna. Mam wiec nadzieje, ze moja poprawiona propozycja w Druzgocacym Uderzeniu przypadnie ci do gustu.
Moglibysmy pewnie szybciej dojsc do porozumienia, gdybys rzadziej uzywal tego poblazliwo - kpiacego stylu w swoich wypowiedziach. Na znalezienie wspolnego jezyka nigdy jednak nie jest za pozno.
A co do TowCAS to podanie sciezki skilli i strat w poszczegolnych bitwach chyba ci nie zaskodzi. Aha, skoro nalegasz, to przypuszczam ze były to niektóre scenariusze z serii Castle.
|
Guinea
2001-06-28 21:47:46
|
Fajnie
Ja mam jeden wpis w rejestrze, bo zmieniłem wpis H3Complete na standardowy (MSN Gaming Zone nie wykrywa H3Complete). Po zainstalowaniu RoE PL nadal mam jeden wpis. Ciekawe tylko, co zostanie usunięte jak skorzystam z opcji Dodaj/Usuń programy? Wolę nie próbować ;)
|
gutek9
2001-06-27 03:05:47
|
wersje
Nie wiem o co jest ta cala dyskusja. Gralem kilka mapek na SOD (Zgadnij Colón, ktore - popatrz na wyniki). Jezeli chcesz moge zagrac jakas w SOD (ktora Ci najlepiej poszla). Moze za malo grasz i musisz troszke jeszcze sie poduczyc. Gram w AB pod SOD i uwierz, ze w ROE jest o wiele latwiej. Narzekam? Gram bo lubie, a to, że mi dobrze wychodzi )) nic na to nie poradze. Mam taki charakter, ze jak cos robie to sie staram jak najlepiej. Nie gram po to aby skonczyc dla samego skonczenia, ale po to aby poczuc satysfakcje. Jak walcze musze poczuc, ze zrobilem to dobrze. Odpukac na razie zawsze mi sie to udawalo.
|
gOOmiAcK2
2001-06-24 12:42:11
|
Wtrącę się do dyskusji na temat wersji herosow. Ja gram na RoE, chociaz mam tez H3Complete (prosto z Czech). Nie lubie grac na SoD ani AB, bo komputer albo nie ucieka, albo jest madrzejszy. A tak w ogole jest jeszcze jeden powod: przywiazanie. Plytke z H3: RoE mam juz 2 lata i jeden miesiac. ( moja wersja jest hmmm...... niezbyt legalna ) Ma tyle rys, ze nie wiem dlaczego jeszcze chodzi. Ale nie moge grac na innym Herosie. Probowalem, ale takich wynikow nigdy nie wykrece na AB. Takie jest zycie.
Aha, wyniki nie sa az tak strasznie zalezne od wersji Herosa, zeby nie mozna bylo zrobic tak samo dobrych. Np. ja gram na RoE, Gutek na AB, a nasze wyniki sa w miare podobne. !Dla chcacego nic trudnego!
P.S. Cytuję jOjA dla Colona: "Tak jak ja szanuje Twoja xywke, tak ty szanuj moja": gOOmiAcK. To taka mala prosba. Na razie!
|
lopez
2001-06-24 22:27:07
|
Hmm... Sporo do skomentowania. Po pierwsze, nie wiem po co i o co ta dyskusja o ksywkach, ale chyba w tym miejscu niepotrzebna i nieprzystoi. Teraz o wersjach: RoE w wersji 1.3 nie różni się chyba od AB, sporo zmieniono dopiero w S0D. gOOmAcK: możesz grać bez płytki, odpal tylko np. fakecd i załóż na dysku katalog Data (ten z płytki) z pustymi plikami o takich samych nazwach. Wtedy będziesz mógł odłożyć płytkę na półkę i nie rysować jej więcej. Colon: Ten save, októrym piszesz to chyba inny, niż ten, który przysłałeś do bazy, bo tam jest tylko armorer i taktyka po pierwszej walce? Natomiast jeśli chodzi o pole walki to też się nad tym zastanawiałem. Od czego to zależy, czy można go ustawić w edytorze, a jesli nie to czy wszyscy gracze mają takie same przeszkody terenowe? I jeszcze spostrzeżenie nt. losowania ścieżek rozwoju bohatera. Dostałem ostatnio od Colona CasCAS i porównałem ze swoim zrobionym dużo wcześniej. Okazało się, że mimo, iż było zrobione pod innymi wersjami gry (mój - RoE, Colona - SoD) różniły się tylko wielkością pliku. Natomiast artefakty, zdolności postawowe i ścieżki rozwoju skilli były identyczne. Czyli okazuje się, że te ścieżki są w jakiś sposób programowane, bo prawdopodobieństwo wylosowania identycznych ścieżek rozw., jest chyba żadne. Może ktoś to policzy?
|
Colon
2001-06-25 10:19:33
|
Panie i panowie, nie taki Rampart i Conflux dla Towera straszny, jak go maluja. Wlasnie przeszedlem Ramparta z wynikiem 35% w ROE bez uzywania kopalni. (No to ty, Gutek, powinienes zrobic 90% ), a TowCON pod SOD z wynikiem 40%. A oto co mialem:
TowRAM Artefakt: tarcza (+2 defense) Skille w kolejnosci: offense, armorer, archery, learning, pathfinding Po 4 bitwie zostaly mi: x/91/56/4/x/x/9 jednostek
TowCON Artefakt: +1 speed Skille: offense, earth magic, armorer, balistics, tactics Po 4 bitwie: x/x/106/44/x/x/7
A zatem można.
A propos: Czy sa wśród nas - turniejowiczow i na forum - jakies panie?
|
Colon
2001-06-25 10:30:51
|
Colon (w zasadzie powinno byc z akcentem nad drugim o) w jezyku polskim = Kolumb
Viajero y Descubridor = Podroznik i Odkrywca
A slowa te pochodza z pieknego jezyka hiszpanskiego...
O, bardzo przepraszam gOOmiAcK2 (mam nadzieje, ze teraz poprawnie) ale nie za latwa masz ta ksywke, a akurat przed oczami ja nie mialem, jak pisalem poprzednia wiadomosc.
|
jOjO dwarf
2001-06-25 12:06:14
|
dziękuję za objaśnienie! Don Colon!
też mam jakiś dziwny sentyment do języków Półwyspu Iberyjskiego (no może poza baskijskim, którego nie słyszałem!)
(a tak między nami, wiem że dwójka u gOOmiAcKa jest niezamierzona!)
|