Author
|
Comment
|
lopez
2001-06-28 21:39:21
|
Re: To niestety jest problem...
Ja mam jeszcze ciekawiej. Mam RoE 1.3 i SoD 3.2 na jednym kompie i wszystko działa bez płytek. SoD odpalam normalnie, a do RoE muszę odpalać imitację CD (np. fakecd.exe) w autoexec.bat. A jak zapomnę to później wyłączyć i chcę zagrać w SoD to pojawia się komunikat, żebym wymienił płytkę w napędzie CD. Ciekawe jaką płytkę, che, che ;)
|
Blazifigus
2001-06-21 07:19:40
|
Re: Wyzwanie
Faktycznie, trzeba cię w końcu zrzucić z piedestału ;) Tak, poza pierwszą dziesiątkę ;))
1000pkt, to jeszcze nie tak dużo do odrobienia. Więc za kilka lat, może i mi się uda ;)
Na razie nadzieja w osobie Mr.Pool...'a
|
lopez
2001-06-17 21:57:20
|
Re: Wyzwania!
To prawda, że pojawienie się SoD mocno zróżnicowało szanse graczy (a w zasadzie pogorszyło). Bo w SoD ani komp. nie ucieknie, a walka np. przeciwko Fortress jest o wiele trudniejsza bo doładowali czarami tamtejsze jednostki (Dragon Fly czarują za każdym razem, Gorgony - b. często). W dodatku "kara" za atakowanie silniejszego przeciwnika jest większa (2,5% za każdy pkt, a nie 2% jak w RoE).
|
Colon
2001-06-23 01:07:39
|
Hm, od czasu do czasu zagladam do Jaskini i wreszcie postanowilem sie odezwac (jOJO zaraz powie, ze poniewczasie ). A ja wlasnie do Ciebie, jOjO. Juz jakies 3 miesiace temu mowilem, ze umieszczanie w jednym rankingu wynikow z ROE/AB i SOD to jak umieszczenie w jednej tabeli wynikow ze skoku o tyczce i skoku w dal . Ja gram w SOD i moge bic glowa w sciane, a i tak nie zblize sie do wynikow z ROE/AB. Cale szczescie, ze NT bedzie juz w jednym formacie .
Jeszcze pytanko do Lopeza: piszesz o patchu 1.3. do ROE. Czy jest on tez dostepny do wersji PL? Jesli tak, to gdzie?
|
lopez
2001-06-23 03:45:07
|
Prawdę mówiąc to dokładnie nie wiem. Do polskiej wersji wydali jakiegoś patcha (chyba odpowiednik 1.2 wersji angielskiej). Natomiast na odpowiednik wersjii 1.3 (m.in. możliwość zostawiania wojsk w kopalni) polska gra nadal czeka i chyba już się nie doczeka. Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi.
|
Colon
2001-06-23 10:14:59
|
Tego sie mozna bylo spodziewac po tym wspanialym dystrybutorze:X. Sprawdzilem strony IM Group i jest tylko patch 1.2.
Jeszcze do jOjA: Moze bede troche zlosliwy, ale jak juz kogos cytujesz to warto byloby podac kogo (a moze i prosic o autoryzacje ).
|
Colon
2001-06-23 10:30:21
|
Aha, jeszcze jedno mi sie przypomnialo (co do bazy savow Lopeza): Sygnalizowales, ze nie jest mozliwe odpalenie savow turniejowych robionych w SOD pod ROE/AB. Wlasnie zainstalowalem patcha 3.2 (do wersji angielskiej), ktory podobno rozwiazuje problem niekompatybilnosci. Przesle jakis sejw z poczatkiem tygodnia i zobaczymy. A moje dotychczasowe sejwy proponuje wszystkim zainteresowanym odpalic w SOD - beda mieli okazje sprobowac wyzszej szkoly jazdy i mozliwosc porownania z moimi wynikami .
|
jOjO dwarf
2001-06-24 06:21:39
|
Szanowny Colonie!
potom usunął wszelkie elementy identyfikacyjne, aby kłopotu nie robić nikomu, zwłaszcza, że nie Ty jeden takie wtręty osobiste robisz ;)))
co do mieszania RoE, AB i SoD: well, takie mamy zwyczaje wśród naszych wydawców, że mieszają doadatki, nie wydaje mi się sensowne wymuszanie na ludziach (zwłaszcza, gdy nie było!) zakupu nowszych wersji
a z drugiej strony ja naprwdę wierzę w inicjatywę ludzi!
jak ktoś lubi biegać boso (zamiast w kolcach) to czemu mu tego zabraniać?
trza wygrać, platforma (sprzęt) nie ma tu nic do rzeczy imho
może to fajnie, że NT ma być pod SoD, ale już było parę głosów, że nie mają SoD i dziękują za zabawę ;(
a ogólnie to znów mię zdumiewa, że niektórzy wiedzą więcej o mnie niż ja sam ;)))
|
Colon
2001-06-24 07:27:03
|
Skoro TowCAS jednak padlo (i każdy chce się teraz wykazac) zainstalowalem ponownie, rownolegle do SOD, ROE i bez mozliwosci uzycia kopalni przeszedlem ten scenariusz na 18% (chyba rzeczywiscie straszne z nas kiepy, Lopez ). Nie o tym jednak chcialem napisac. Otoz szczeka mi opadla, jak wgralem sejw Goomiacka (miał offense i tactics po pierwszej bitwie), a potem mój wlasny. Poza tym, ze artefakt pozostal ten sam, wszystko się zmienilo. W sejwie Goomiacka jedyna uzyteczna umiejetnosc jaka się pokazywala po dwoch bitwach to archery, w moim wlasnym natomiast dostalem expert offense i basic tactics po pierwszej bitwie i archery po drugiej (spora zmiana na lepsze). Ale to nie wszystko. Poza zupelnie nowymi skillami zmienily się tez znacznie wszystkie pola walki (wiem to na pewno, poniewaz pare dni wczesniej usilowalem sforsowac ten scenariusz w SOD). No wlasnie. Czy ktos potrafi to sensownie wyjasnic?
BTW: Gutek, czekamy na twoje wyniki z TowRAM i TowCON D"> !!!
|
Colon
2001-06-24 07:41:38
|
No dobrze, jOjO, zgoda - kazdy gra w to co chce. Nie znaczy to jednak ze musze sie cieszyc z nizszych punktowo wynikow, poniwaz gram z handicapem.
Ale tak mi sie jakos wydaje, ze jak startowal turniej w Polsce na rynku dostepny byl tylko ROE w wersji PL i 90% graczy korzystalo z niego. Jak juz wprowadziles mozliwosc zostawiania wojsk, to mogles ja zrobic dostepna dla wszystkich (a nie tylko posiadaczy zagranicznych wersji AB) i zamiast kopalni postawic drugiego bohatera - efekt bylby ten sam, a klopot ominiety .
|
jOjO dwarf
2001-06-24 13:01:20
|
Szanowny Colonie!
a czy mógłbyś mię (może nie tylko?) oświecić cóż oznacza to cóś pod Twoją xywą?
cóż, ciekawym!
|
jOjO dwarf
2001-06-24 10:29:22
|
co do drugiego hero, to sprawa jest prosta aż do bólu...
w trosce o utrudnienie cheatowania, Imperator nie zgodził się na takie rozwiązanie
kto nie wierzy (a są tacy?) może zawracać Jego Imperatorską Głowę ;)
|
Sewrey
2001-06-18 14:06:53
|
Czyli wniosek jeden - Przechodzić mapki na ROE bo wydaje mi się że w AB też jest trudniej (komp trochę mądrzejszy) ale moze się mylę...
|
lopez
2001-06-18 21:44:59
|
Z wyjątkiem oczywiście Confluxa, bo tego pod RoE nie ma... A Gutek na TowCAS, zrobił - zdaje się - chyba 61 pkt, ale pisał, że się jeszcze poprawi... Ja wymiękam...
|
gutek9
2001-06-19 01:44:06
|
Hi herosmaniacy! hi Jaskiniowcy!!! Obiecalem, wiec skonczylem. Mapka luzik i niektore necropolis byly trudniejsze (uklon w strone MrPoola...) Ja gram wszystko w AB. To jest podstawa moich dobrych wynikow. (kto wie niech napisze dlaczego, moze dowiem sie czegos innego przydatnego). W necropolis gralem w ROE i dlatego mam takie cienkie wyniki. Gralem w jedna w SOD i tez nie przypadlo mi do gustu. Co do towcas. Mialem malo czasu wiec nie zagralem jej tak jak chcialem. Obiecalem jOjO ze w poniedzialek beda savy a nie mialem za duzo czasu wiec musialem sie spieszyc. Ludzie zacznijcie grac w AB, poczytajcie rady mistrzow na Forum i zrobcie lepszy wynik. Naprawde sie da.
|
jOjO dwarf
2001-06-18 14:06:36
|
Wow!
Teraz Panowie możecie już Gutka pytać: jak to się robi?
TowCAS zdobyte! a słow a Gutka (mniej więcej): mapka luzik, trudniejsze grałem!!!
Mistrzu! jak Pan to robi???
|
ObywatelEracji
2001-06-13 14:42:12
|
Owszem, wynik niesamowity... Secondary skill tez sprzyjal... Same asy... Pogratulowac zostaje ! "Piatka" najlepszych ma niezly orzech do zgryzienia... Probowalem, ale gdzie tam, ha ha ha Do czwartej walki startowac ze 122 gorgolami, 64 golemami, 3 "nagimi" i 4 tytanami nie bylo nawet sensu (najlepszy wynik po kilkunastu probach - LOL). Moze po odinstalowaniu SoD pojdzie lepiej, w RoE komp. troche "glupszy"... Poki co trzymam kciuki za naszych !
OE
|
lopez
2001-06-13 03:42:59
|
Niestety, jak na razie nasza Jaskiniowa baza nie dysponduje tak dobrym savem. Mamy tylko luck / tactics / armorer / i artef. +1 speed autorstwa Colona. Chociaż zawsze można spróbować.
|
gutek9
2001-06-13 01:41:12
|
Postaram sie uratowac honor Jaskiniowcow. Nie obiecuje, ale sprobuje Niech Sprobuje gOOmiAcK i MrPool..., moze Lopez tez sprobowalby?.
|
lopez
2001-06-12 21:03:44
|
Oooooo... Aż mnie zatkało... Jeśli wszystko było OK to chylę nisko czoło... A czy mógłbyś podać z jakim artef. i jakie miał zdolności?
|