Author
|
Comment
|
ObywatelEracji
2001-08-09 01:42:01
|
Re: NT - Regulamin i Opis
Imho, kazdy zapisany wynik powinien byc (moze jest, nie wiem) sprawdzany pod tym katem... Badz co badz jest to jedna z najlatwiejszych i czesto spotykanych form oszustwa... Ewentualnie moznaby w czwartym zapisie ulatwic konczenie map samemu Arbitrowi, np. poprzez ustawienie herosa w poblizu elementu "finalizujacego" scenariusz (jednostki, artefaktu etc.)
|
E1ias
2001-08-09 01:39:33
|
Zgadza sie. Tyle za warunkiem ukonczenia mapek turniejowych jest ubicie dzikow. Jest ich co prawda jedynie 700 (wczesniej bylo 7 tysiecy), ale jesli nasza armia zostala mocno przetrzebiona, moze sie okazac ze nawet z taka iloscia sa problemy (wymaga to kombinowania, a dla arbitra wazna jest tylko mozliwosc szybkiej kontroli czyli dojscie do dzikow, zapuszczenie QuickCombat i sprawdzenie, czy sie nie pojawil cheater w wyniku). Moze faktycznie zamienic to na jednego dzika, ilosc dzikow i tak nie ma wiekszego znaczenia, bo nie wplywaja na wynik.
|
Ingham
2001-07-28 13:43:56
|
Uwaga do Sajmona: zauważyłem, że Ty się strasznie czepiasz.Jak masz takie słabe nerwy to walnij sobie piwo w Tawernie przy jakiejś opowięsci barda WWalkera, a Ci przejdzie.
Uwaga do Dreppina: z poważaniem Twoje uwagi może są i trafne, ale trzeba było razem z nami betatestować ten turniej, a nie teraz narzekasz, kiedy już wszystko po CZTEROmiesięcznej robocie jest gotowe.
|
Dreppin
2001-07-29 01:56:09
|
Ighamie: w odpowiedzi na Twoja uwage mówie, ze na forum zagoscilem pierwszy raz dopiero dwa miesiace temu i poczatkowo nie interesowalem sie turniejem, szanuje Wasza prace i jakkolwiek by to zabrzmialo nie zamierzalem "narzekac", zasygnalizowanie swojej uwagi nie jest chyba czyms zlym, moze rzeczywiscie z perspektywy dlugiego tworzenia i testowania turnieju brzmi to nieco irytujaco, ale podkreslam, ze nie sledzilem dokladnie calego toku tworzenia i to jest tylko moja wina, jesli Cie urazilem moimi uwagami to przepraszem, ale jakos nie zauwazylem by komukolwiek innemu to przeszkadzalo...
|
jOjO dwarf
2001-07-23 04:04:44
|
tak były...
a poziom trudności... no cóż okaże się ;)
|
jOjO dwarf
2001-07-23 15:50:28
|
poprawiłem (przeniesione!) linki do Opisu i Regulaminu, ale...
zapraszam do Areny!
|
Dreppin
2001-07-23 01:05:13
|
mam pytanie - czy jesli ktos zdobedzie np. 3 tytuly pogromcy i 2 tytuly mistrza, to czy ma prawa do tytulu lorda, czy musi uzbierac 5 tytulow jednego rodzaju?
|
jOjO dwarf
2001-07-23 01:16:57
|
jednego rodzaju
można to nazwać Lord Maestro, Lord Pogromca ale brzmi ... dziwnie;)
|
jOjO dwarf
2001-07-23 02:12:17
|
a może taki zapis będzie lepszy:
Zdobywca co najmniej 5 tytułów pogromcy ma prawo do tytułu Arcypogromcy, takoż zdobywca co najmniej 5 tytułów mistrza ma prawo do tytułu Arcymistrza. Natomiast zdobycie tytułów arcymistrza i arcypogoromcy daje prawo do tytułu Lorda.
i tak poprawiłem w NTRegulaminie (już poszedł na serwer!)
|
Sajmon
2001-07-23 02:15:21
|
Ale kombinujesz może jeszcze prezydenta wymyślisz ?
|
jOjO dwarf
2001-07-23 02:21:15
|
sie nieśmiej! ;) poczytaj wcześniejsze propozycje (wątek bodajże ßRegulamin ;) ) innych Forumowiczów
|
jOjO dwarf
2001-07-22 15:55:38
|
Aha!
w Opisie zamieściłem tabelkę orientacyjnej wartości jednostek z uwzględnieniem speeda!
czemu orientacyjna wartość? też w Opisie opisane ;)
|
lopez
2001-07-22 23:18:51
|
Pisałem już o kalkulatorze w ßkalkulatorze NT, ale jeszcze tutaj wcisnę 3 grosze krytyki. Rozumiem, że w tabelce z wartością jednostek w NTOpis liczby pokazują końcową (prawie - zależy kto z kim walczy) punktacje za każdą jednostkę. Więc nijak mi nie pasuje, że np. w jednostkach 1 poziomu najlepsze są szkilety i gnole. Przecież to typowe mięso armatnie, a każdy powie że najlepsze są centaury albo halabardnicy tym bardziej, że mają najwyższy HP ze wszystkich jednostek tego poziomu (10), a przecież od tej liczby zaczyna sie liczenie wartośóci jednostki. Więć pytam, z jakiego liczenia (wzoru) wynikają te wartości bo chyba coś jest nie tak?
|
jOjO dwarf
2001-07-22 23:47:53
|
już wyjaśniam:
otóż wartość jednostki jest liczona (skalowana!) względem jednostek tej samej rasy! oznacza, to zatem, przede wszystkim, że np: jednostki poziomu 1. w Ramparcie są względnie słabsze od wyższych poziomów, niż np: w Necropolis!
nie są to warotści bezwzględne, jak być może nieświadomie zasugerowałem!
wartości pokazują względne znaczenie jednostek danego poziomu wobec innych tej samej rasy
podrzucę zatem jeszcze jedną tabelkę (z wartościami bezwzględnymi!!!)
|