Author
|
Comment
|
ObywatelEracji
2001-12-14 13:39:12
|
Re: Nie zgadzam się!
Poziom jest rzeczywiscie bardzo zroznicowany, niektore z walk (np. ForCAS, ForCON, StrCAS, StrCON) sa zdaje sie trudniejsze niz w ST. Trzeba przyznac z drugiej strony, ze sa i walki smiesznie latwe - Cas vs. wiekszosc miast, nawet biorac pod uwage pewne utrudnienie, jakie stanowi dodatkowa walka.
|
jOjO dwarf
2001-12-14 05:39:42
|
Re: Nie zgadzam się!
a ja się cieszę, że NT ma zróżnicowany poziom
początkujący znajdują rozgrywki łatwe,
a i starzy wyjadacze będą musieli się natrudzić (np. ForSTR + oblężenie ;))) )
|
jOjO dwarf
2001-07-28 06:39:02
|
Re: NT - opinie, uwagi, pytania...
przejrzałem świeże sejwy do NT ;)))
mam parę uwag (głównie w formie serdecznej prośby), które kieruję do wszystkich zainteresowanych:
1. Kolejność jednostek w ostatnim sejwie! - bardzo mi ułatwia ocenianie ustawienie ich w kolejności rosnącej (od lewej) od poziomu I. 2. Giermek - za absolutnie konieczne uważam przekładanie jednostek do głównego Herosa!!! (ofkoz w ostatnim sejwie!) 3. Proszę "strażnika", czyli 1 jedn. I. poziomu, traktować jak swoją! i brać do walki 4. Jeśli zajdzie taka sytuacja (Nec, Inf) od razu upgrade'ujcie swoje jednostki! i do boju! 5. Ścieżka magiczna - proszę uważnie ją notować w nazwie zipka, bo inaczej mam dodatkową robotę z wykluczaniem cheatowania! 6. Koniecznie dawajcie w temacie emila - Nowy Turniej, inaczej mogę coś przegapić...
dzięki za zrozumienie i współpracę
last but not least kto może proszę o podawanie #Gadu Gadu (mój to 635025), ofkoz tylko do mojej wiadomości - pozwoli to na czasem błyskawiczne rozwianie wątpliwości!
|
gOOmiAcK2
2002-02-08 11:54:53
|
gOOmiAcK w NT
Ja tez zobowiazuje sie zagrac w NT. Mam juz kilka mapek (tych najlatwiejszych ) zrobionych na maxa, ale caly czas przygotowuje nowe. Nie wiem ile czasu bede gral w nt, bo jednak st jest najlepszym turniejem. Co jednak nie zmienia faktu, ze o miejsce w pierwszej piatce powalcze (bo mistrza nie zrobie).
|
Rastlin Arch
2002-02-09 07:12:44
|
Re: gOOmiAcK w NT
Walka o miejsce w pierwszej piątkę może być niezwykle trudna i ……… długa Na ostatniej aktualizacji wystarczyło mieć nieco powyżej 2500pkt. Jak zwykłe życzę powodzenia w walce!
|
Colon
2002-02-09 14:04:59
|
Wracajac do sprawy sejwow...
to wydaje mi sie sensowne ponowne wprowadzenie wymogu przeslania ich po wszystkich bitwach - ograniczone jednak tylko do autora najlepszego wyniku w danym scenariuszu.
Wiadomo, ze jak ktos cheatuje, to po to, zeby miec najlepszy wynik, a nie kiepski albo sredni. Zgarniecie ksiegi Air, poskakanie nad straznikami i zdobycie innych ksiag przed 1 bitwa jest bardzo latwe - i nie do przejrzenia w ostatnim sejwie.
|
Rastlin Arch
2002-02-09 15:52:57
|
Re: Wracajac do sprawy sejwow...
Strasznie dawno cię tu nie było Colonie. Pomysł sensowny, ale raczej niepotrzebny. Prawie wszyscy gracze wbijają magię powietrza jako ostatnią lub rzadziej przed ostatnią. Przeciwnością do wprowadzenia takiej zasady jest również to, że każdy powinien być traktowany równo. Osobiście powątpiewam, aby ktoś kodował w turnieju bez nagrody. Jak pojawi się więcej podobnych głosów to sprawę przemyślę jeszcze raz
|
Ingham
2002-02-10 14:01:01
|
Re: Wracajac do sprawy sejwow...
Colonie, przecież to dobrze widać, jak ktoś przeskoczy nad quest guardem i zgarnie książke. Odsłania się wtedy chociażby teren. Ale jest wiele innych sprytniejszych sposobów.
|
Blazifigus
2002-02-10 19:18:24
|
cheatowanie
Lord Rastlin na pewno chapnie gostka któremu zamarzy się cheatowanie. Ja w to nie wątpie. Nie ma sensu zmuszyć tych lepszych do wysyłania wszystkich sejvów.(dla korzystających z modemów może być to dodatkowy ciężar)
|
lopez
2002-02-11 00:28:21
|
StrCAS
Jako jeden z ß-testerów NT uważam, że jedną z najtrudniejszych mapek jest właśnie StrCAS i jak pojawił się pierwszy taki wynik to się nawet troche zdziwiłem, ale od tego czasu sprawdzam co tydzień i nic więcej z tej mapki sie nie pojawia. Czy to tylko brak zainteresowania czy brak koncepcji na wygranie tej mapki?
|
Rastlin Arch
2002-02-11 04:06:04
|
Re: StrCAS
Trzeba tylko chwilkę poczekać a zobaczysz Lopezie, że ktoś zrobi w StrCAS rekordzik piękny
|
Pit Klos
2001-12-17 15:02:54
|
Mała prośba do Rastlina...
Czy mógłbyś może przesłać mój save DunRam do bazy... Ten który Ci wysłałem... Ja mam małe kłopoty ze sprzętem... ...
|
Pit Klos
2001-12-17 14:52:26
|
Nie ma za co Rastlinie...(to dych podziękowń... ...) A co do moich save'ów... Powiem krótko... Save startowy wyszedł mi tylko jeden NAPRAWDĘ DOBRY... Właśnie DunRam... I dlatego właśnie prześlę go niedługo... Reszta jest na średnim poziomie... A Twoje Str już sprawdzam...
|
Pit Klos
2001-12-16 15:19:39
|
Do gOOmiAcK2:
Podeśle w najbliższym czasie mój save DunRam do bazy... Wziąłem z tamtąd tylko jeden (tylko jeden zresztą był niezły... i to na dodatek Twój: DunStr)...Więc to chyba uczciwe...Ja nad swoimi savami startowymi siedzę i po parę godzin czasem... Aha...I po pierwszej walce w DunRam miałem strat 338 HP (licząc jako upgradowane)...A w drugiej przeklinałem jak szewc(szybkość Rampartu mnie "denerwuje" delikatnie mówiąc...Chyba miałem po 2 walce 3605 HP strat...W tym całe smoki i łuczników...
P.S. Ja również staram sie być na Forum około 22-24...
|
Rastlin Arch
2001-12-17 09:46:40
|
„Podeśle w najbliższym czasie mój save DunRam do bazy... Wziąłem z stamtąd tylko jeden (tylko jeden zresztą był niezły... i to na dodatek Twój: DunStr)...Więc to chyba uczciwe...Ja nad swoimi savami startowymi siedzę i po parę godzin czasem...” wydaje mi się to uczciwe. Ale jak już masz sejwy to mógłbyś się podzielić z innymi. Ja wyobraź sobie pobrałem z bazy dwa sejwy ( ten, co ty i TowCAS- szukuje się). Jednak autora sejwów Rastlin widać tam siedmiokrotnie. Dziś posłałem następne sejwy. Myślę, że dokładnie sobie bazy nie pooglądałeś... bo moje STR### są najlepsze! Wielki dzięki że uświadomiłeś mnie jednej ale za to bardzo ważnej rzeczy- Zawsze myślałem że granie bez upr. Polega na graniu całą armią bez ulepszenia! Gdybym to wiedział przy STR... STR. Dzięki!
|
gOOmiAcK2
2001-12-17 14:46:47
|
Moglbys podeslac Pit Klosie wszystkie sejwy do bazy. Ja jak mam cos dobrego to od razu wysylam. A nad niektorymi sejwami tez siedzialem po kilka godzin. A akurat dunstr nie jest najlepszy, przydalby sie offense po 1 walce. Ale w bazie jest kila ladnych sejwow... i to nie tylko Rastlina. A mysle, ze kazdy powinien miec taka sama sytuacje wyjsciowa. A o to, ze ktos Ciebie pobije sie nie martw - to zajmie troche czasu...
A w 2 walce strciles smoki i lucznikow? To chyba wielki blad i postaram sie go wykorzystac . Moze Ciebie pobije?
|
gOOmiAcK2
2001-12-16 10:23:44
|
1) No, to tak jak u mnie. Niektore mapki robie w np. 2 dni, inne w 4h. Pytalem sie, bo wysylasz duzo sejwow na tydzien. Ja i tak nie mam za bardzo czasu, wiec jak widac doslalem dopiero 15 sejwow. Ale przygotowuje poprawki...
2) Mozesz wyslac sejwy startowe do bazy Lopeza! Tu jest link do stronki: Stronka
3) Jezeli bardziej lubisz SoD, to nie bede sie z Toba spieral. Ale jednak te najlepsze (IMHO) wyniki robiles pod AB. A load to chyba kazdy z tych, ktorym zalezy na dobrym wyniku, robi kilkadziesiat razy. Plany przed walka sobie tez ustalam, ale osobno do kazdej mapki. Na niektorych po prostu nie da sie zrobic tak malo/az tak duzo . W dunRAM (ktory juz zaczalem robic) w 1 walce mam straty cos okolo 600 (liczac nieupgradowane), ale juz w strSTR to chyba nawet 200 nie bylo! Po prostu zawsze daze do doskonalosci.
P.S. na gg jestem tearz najczesciej po 22.00, ale po swietach bedzie mnie mozna spotkac troche czesciej (SDI).
|
Colon
2001-12-16 11:41:36
|
Hm, Hm - to ja moze przejde na turniejowa emeryture i zaczne szorowac gary w Tawernie
A tak na powaznie - chyba nigdy mi sie nie zdarzylo, zeby ladowac jakas walke wiecej niz 10 razy (to i tak duzo). Gdybym prowadzil rozgrywke wasza metoda, moze wyslalbym do tej pory z 5-6 walk. Nawet gdybym znalazl wiecej czasu, nie mam dostatecznej cierpliwosci, zeby powtarzac cos w nieskonczonosc. Bardziej zalezy mi jednak na dobrej rozrywce - a ciagle wgrywanie scenariusza mnie po prostu wkurza.
Coz, pozostaje mi tylko pogratulowac wynikow - i zdrowia.
|
Pit Klos
2001-12-15 17:38:31
|
I kilka małych odpowiedzi dla gOOmiAcK2:
1)Dla mnie to strasznie wolno idą mi te scenariusze...1 lub 2 dni na jeden... A robię to tak...Dziewczynie mówię że nie mam dla niej czasu...Bo piszę pracę licencjacką...Rodzicom mówię to samo...Dzięki temu mogę siedzięć przy komputerze cały dzień i noc... ... 2)DunNec - SoD ver.3.0 ang. DunFor - AB ver.2.0 ang. DunRam - AB ver.2.0 ang. DunTow - SoD ver.3.0 ang. DunStr - AB ver.2.0 ang. Cas/wszystkie SoD...
U mnie walcząc z Tow i Nec komp rzuca czary...Więc muszę je robić jak widać po SoD... Odezwij się na GG to powymieniamy savy... 3)Powiem jeszcze raz...Oprócz walki przeciw For...SoD jest dla mnie prostszy...Idzie zrobić DOŻO LEPSZE SAVY STARTOWE...Ja na przykład potrafię zrobić kilkadziesiąt razy LOAD zanim osiągnę założony plan: 1 walka: straty w granicach 300-600 HP 2 walka: starty w granicach 2000-3000 HP 3 walak: straty w granicach 0-10 HP 4 walka: straty w granicach 500-1000 HP
Dzięki za życzenia...I Tobie również powodzonka...Niech wygra najlepszy...
|
gOOmiAcK2
2001-12-15 14:49:23
|
Juz obejrzalem Twoje wyniki w rankingu map, Pit Klosie, i mam kilka takich malutkich pytan: 1) Jak Ci sie udaje robic tyle dobrych scenariuszy w tak krotkim czasie? 2) Czy dunNEC, dunRAM i dunFOR tez robiles pod SoD? Juz od jakiegos czasu probuje zrobic dobre sejwy startowe na te mapki i jakos mi sie nie udaje. Jezeli masz je pod AB, to moglbys mi je przeslac? Bardzo chetnie bym Ciebie sprobowal pobic . 3) A tak w ogole to jak robisz takie swietne wyniki pod SoD? Przeciez dunRAM tak dobry jest tam NIEMOZLIWY do zrobienia. A jezeli sie myle, to bym prosil o odkurzenie watku Druzgocace uderzenie - byly tam kiedys opisywane walki z ST
Zycze powodzenia w dalszych walkach i niech moc bedzie z Toba!
|