Behemoth's Lair

502 registered members
Login | Register Your Free Account (Required) | Search | Help | Find Communities!

Page 1 2 3 4
Author
Comment
gutek9
2002-01-28 09:56:55

malo czasu
BArdzo sie interesuje tym co sie dzieje w NT.
Gdyby najpierw bylo NT to pewnie nie sprobowalbym ST.
Brak czasu nie pozwala mi na granie w obydwa turnieje.
Chce zostac Lordem w ST a pozniej zajac sie juz NT ... ale "w czworce"
Rastlin Arch
2002-01-28 13:04:50

Re: malo czasu
A co z innymi? Blazifigusie, Pit Klosie, gOOmiAcKu, Mr Poolu… co z wami?
ObywatelEracji
2002-01-28 19:53:43

Obawiam sie RomAug'u, ze ja raczej nie znajde luki w kalendarzu ; ), aby (przynajmniej w najblizszym czasie) zmniejszyc przepasc, jaka nas obecnie dzieli. Trzy sejwy i basta, ot tak wyszlo pod naciskiem spraw "zewnetrznych" (i wewnetrznych ; )). Niemniej gratuluje Ci pozycji i trzymam kciuki za naszego !
Blazifigus
2002-02-06 19:10:53

Chyba jednak zajmę się NT..

Popędze trochę kota tym z zagranicy ;)

Najwiekszy problem jednak jak tu wysłać takie duże maile skoro moja poczta odmawia współpracy ;( (wysłania plików nawet 20kb!)

Może jeszcze zdąże przed Niedzielą jeśli kolega( z modemem) pozwoli ;)

Rastlin Arch
2002-02-08 09:16:45

Bardzo mnie to cieszy:)
Dreppin
2001-07-28 06:27:22

Re: NT - opinie, uwagi, pytania...
wiec mam pewna propozycje na przyszlosc - w ST ranking (ten ogólny) byl w takiej formie, ze wszystkie mapki i punktacja byly wypisane po koleji, sadze ze byloby duzo czytelniej gdyby te komorke w tabeli podzielic na 10x10 i wtedy wpisywac tylko wyniki w odpowiednia kratke...
jOjO dwarf
2001-07-28 06:32:29

a czemu 10x10?

jak możesz podeślij wzór, to zobaczę! i się zastanowię!
Dreppin
2001-07-28 06:39:36

hmm jak mi sie uda to ci pokaze to w html-u

CASCONDUNFORINFNECRAMSTRTOW
Cas12533854
Con56137354
Dun245657/td>

o cos takiego mi chodzilo kolumnami - przeciwnicy, wierszami - gracz, od razy widac jakie ktos ma predyspozycje do danego tytulu etc.
jOjO dwarf
2001-12-02 18:00:35

czas reanimować ten wątek, bo 1.XII. NT ruszył

na dobre i na złe!
Colon
2001-12-03 12:43:01

NT - wersje jezykowe

Sadze, ze jesli chodzi o miedzynarodowe wydanie NT, to powinnismy robic pelne tlumaczenie do wszystkiego, co sie bedzie dzialo, tylko na jezyk angielski.

Jesli zas chodzi o inne jezyki wystarczy jedynie przetlumaczyc opis I regulamin oraz strone z downloadami. W koncu niezaleznie od jezyka kazdy jest w stanie zrozumiec tabele z wynikami punktowymi. Poza tym, kazdy, kto buszuje po innych niz narodowe stronach sieci musi z koniecznosci znac nieco angielski (no, chyba ze oglada tylko strony XXX;) ).

Tylko w razie koniecznosci I w uzasadnionych przypadkach publikowalo by sie cos w innych jezykach. W ten sposob zaoszczedzimy miejsca na serwerze I zapobiegniemy klopotom kadrowym (bo co innego zrobic cos raz na jakis czas, a co innego przynajmniej raz na tydzien publikowac nowe teksty).
Colon
2001-12-03 12:45:26

Uwaga: bledy!!!
Wlasnie zauwazylem, ze w opisie NT, ktory zostal udostepniony do downloadu, sa dwa duze bledy - brakuje tabel (tzn mamy komunikat error: not a valid link!) z ilosciami stworzen w armii kompa oraz tabeli z ilosciami stworzen w armii gracza.
jOjO dwarf
2001-12-03 15:45:30

Re: Uwaga: bledy!!!
dzięki, za spostrzeżenie!

co do tych linków, to tajemnicza sprawa:
ściągałem to na różnych kompach i mi chodziło, ale...
zszykuję fkrutce wersję html, wtedy będzie OK!
Colon
2001-12-10 12:17:19

Extra walki
Sadze, ze powinnismy wprowadzic jeszcze jedna poprawke do Regulaminu NT. Chodzi mi o extra walki. O ile nie mam zastrzezen do oblezenia, gdzie za kazdym razem sytuacja jest inna, o tyle mam duze watpliwosci co do rozgrywania za kazdym razem pozostalych trzech extra walk.

To znaczy, gdy rozgrywamy po kolei wszystkie 9 scenariuszy z jednej szkoly (np. Tower), powtarzamy az 8-razy praktycznie te same walki. Jedynym czynnikiem ktory w praktyce sie zmienia (a i to, jak wykazuja moje doswiadczenia, w nieznacznym stopniu) jest liczebnosc naszej armii, strategia pozostaje niezmieniona. W efekcie, zamiast dodatkowych atrakcji, jest po prostu nudno i tracimy tylko czas, ktory mozna by bylo wykorzystac z powodzeniem na inne walki.

Proponuje zatem ograniczyc zakres extra walk (i odpowiednio, zakres rankingu extra walk) do oblezenia na kazdej mapie oraz do rozegrania pozostalych trzech extra walk (jak ktos bedzie w stanie:) ) tylko na jednej mapie. Na ktorej? Ma byc trudno, zatem proponuje na najwyzej punktowanej (wiec w teorii najtrudniejszej) w danej szkole (np. w wypadku Tower bedzie to TowCON).

To rozwiazanie ma ta zalete, ze znacznie zmniejszy obciazenie zarowno modemow graczy jak i skrzynki odbiorczej Rastlina. Poza tym Ranking extra walk bedzie znacznie bardziej przejrzysty. Wreszcie unikniemy sytuacji, w ktorej o prowadzeniu w tymze Rankingu bedzie decydowala ilosc "skopiowanych" rozgrywek . Dlaczego bowiem ktos, kto rozegral 9 razy te same bitwy, ta sama armia i uzywajac tych samych schematow ma byc oceniany wyzej, niz inna osoba, ktora rozegrala tylko trzy extra bitwy, ale kazda odmienna? Ja akurat rozumiem extra walki jako wyzwanie dla najlepszych, a nie za pole do popisu dla spryciarzy.

Rastlinie, jOjO prosze o odpowiedz i szybka decyzje.

Dreppin
2001-12-10 13:02:44

Re: Extra walki
zgadzam sie z propozycja Colona, to zancznie ulatwi sprawe..

BTW: co z moja propozycja odnosnie formy rankingu?
jOjO dwarf
2001-12-10 13:12:17

na pewno nie w tym roku

jak się ustabilizuje NT, dopieści ST, ruszy H4...
może wtedy ;)
Rastlin Arch
2001-12-11 04:25:27

Jestem raczej przeciwny takowej zmianie Colonie. Właściwie to Extra walki są takim dodatkiem, który na pewno nie będzie specjalnie brany pod uwagę. Najważniejszy jest i tak ranking podstawowy.
Ale najważniejsze jest to aby nie wprowadzać więcej chaosu.
jOjO dwarf
2001-12-13 03:18:32

Opinie Turniejowiczów
A może ktoś z tych, którzy już używają NT, coś napisze?

jest z tego radocha jakaś?
jest jakieś wyzwanie?
itp, itd ;)
Dreppin
2001-12-13 10:22:07

Re: Opinie Turniejowiczów
no, coz jako 'jeden z trzech' :) ktorzy dotychczas wyslali swoje savy, wypowiem sie:

NT jest duzo latwiejszy od ST. ciezko mi to opierac o wlasne doswiadczenie, bo przeciez nie bralem udzialu w ST, ale tam mialem trudnosci wogole ze skompletowaniem jakiejkolwiek mapy.. wiec skoro osiagam w NT niezgorsze (jak narazie) wyniki, to strach pomyslec co by zrobil Gutek!! zauwazylem tez ze straty po pierwszej walce siegaja 6-8 pkt. podczas gdy po kazdej pozostalej tylko 2-3.., nie jestem pewien, ale sadze ze jest tak dlatego, ze po pierwszej walce mamy juz zazwyczaj experta w jakiejs szkole magii a to b. pomaga (zwlasza fire magic z expert berserkerem)

na razie to tyle, moze jak cos mi jeszcze przyjdzie do glowy to sie podziele..
Guinea
2001-12-13 23:43:30

Nie zgadzam się!
Dreppinie, jak widzę w Rankingu na razie walczyłeś głównie z Fortress, a to jest mięcho armatnie. Powalcz choćby z Inferno (nie wspominając o Confluxie), a zaraz zmienisz zdanie. Muszę się przyznać, że w ramINF zdobyłem... 15pkt. Nie będę tego wysyłał, bo trochę wstyd i lepiej to poprawię, mam nadzieję że będzie jak z ramSTR, które poprawiłem o ok 300% w porównaniu z pierwszym wynikiem (20coś, a końcowy mam ponad 60).
Dreppin
2001-12-14 05:55:19

Re: Nie zgadzam się!
Przyznaje Guineo, wzialem fortress na pierwszy ogien, zeby bylo latwiej i rzeczywiscie straty z walki na walke byly znikome (choc jestem pewien ze moglyby byc mniejsze). Teraz jednak rozpracowuje DunSTR i straty sa duzo wieksze (no bo w koncu stronghold ma czym przywalic), ale mimo to moja 'teoria' ciagle wydaje mi sie byc prawdziwa...

1 visitor in the last 15 minutes: 0 Members - 1 Guest - 0 Anonymous