Author
|
Comment
|
Rastlin Arch
2002-02-05 13:50:06
|
Re: ;)
Jak słucha się Haggardu? Mi przypadł do gustu Nightwish
|
gutek9
2002-02-18 08:56:38
|
haggard
Szczerze mowiac tylko raz przesluchalem Haggardu i ... na razie pozostanie na boku. Nie przepadam za koncertowkami a tylko taka mi dales. Dalej panuje u mnie therion i mysle ze to bedzie trwalo ... A Nightwisha tez sluchalem dlugo. NIezla muza i ten wokal kobiety
|
Rastlin Arch
2002-02-18 13:34:48
|
Re: haggard
Mam również wersję „zwykłą”, ale szczerze powiedziawszy wolę wersję koncertową-, bo to tak naprawdę nie jest 100% wersja koncertowa Ostatnio przybyło mi 5giga nowiuśkich mp3. Mam już wreszcie całość Samuela- powiedz, która płyta podoba ci się najbardziej? Bardzo podoba mi się Chyrysali (podobne do Dismal Euphony), Mystic Cirlc ( podobne do… może TirisTani), Notre Dame. Wszystkie te zespoły mają jedną wspólną rzecz a mianowicie ostry męski death metalowy głos plus wyraźniejszy lub mniej głos kobiecy przyprawiony oczywiście elementami symfonii.
|
gutek9
2002-02-26 09:12:25
|
samael
Nie wiem czy Ci czasem nie chodzilo o Samaela. Bo jak tak to uwielbiam i czesto slucham ceremony ofm opposition i passage. JAK Samuel to nie znam tego zespolu. Dalej slucham therion "theli" i to potrwa. Oczarowala mnie ta plyta. Moze na nastepnym zlocie zaopatrze sie w inne haggardy i zaczne go sluchac. Teraz jaks nie moge sie przmoc
|
Rastlin Arch
2002-03-01 13:48:39
|
Re: samael
Oczywiście Gutku, że chodzi nam o ten sam zespół Samael, którego to mam w obecnej chwili następujące albumy: Blood Ritual, Ceremony of Opposites, Enternal -tu widocznie zmienili klimat;(, Exodus, Passage, Rebellion, Worship Him. Nie powiem, że jest to mój ulubiony zespół, ale ogólnie są ok. Słyszałeś Tristanie? Grają podobnie do Theriona a ich ostatnia płyta została wyżej oceniona niż SoR.
|
gutek9
2002-03-05 09:45:44
|
Tristania
O ile sie myle to mam ja nagrana z ZM. Obiecuje juz dzis wziac sie za jej sluchanie. Chce sluchac tego co jest podobne do Theriona wiec mysle ze mi sie spodoba
|
Rastlin Arch
2002-03-27 14:06:25
|
Coś ciekawego
Znalazłem kilka ciekawych zespołów więc o nich piszę
Within Temptation – to coś naprawdę wyjątkowe. Troszkę podobne to Nightwish i nawet do Theriona Muzyka urzeka swym genialnym doomowym klimatem, do czego dochodzi gotycka melancholia tworząc razem mieszankę, obok której nie można obejść obojętnie.
After Forewer – widać duże podobieństwo do Tristani z tym ze znacznie większy nacisk położono na kobiecy wokal.
|