Author
|
Comment
|
gutek9
2001-07-03 03:21:23
|
tok walki
Chyba cos za duzo ostatnio pijecie. A moze byscie tak mi jedno postawili, ze tak niesmialo spytam MOze by wtedy lepiej mi sie gadalo o walkach
|
jOjO dwarf
2001-07-03 11:46:38
|
Re: tok walki
well, Mości Gutku!
nie wiem, czemu omijasz Tawernę (w godzinach biesiadowania ;) ), ale ja tu co i raz słyszę: kolejkę dla wszystkich, nalej no karczmarzu itp
znaczy, że kto się nad kompaniję nie wynosi ;), napić się może!
ale skoro, ma pomóc, to cóż naści karczmarzu sztukę złota, i dla Wielkiego Mistrza Gutka, nowy antałek otwieraj! a bacz, coby do dna go wysuszył!!!
|
gutek9
2001-07-02 00:31:59
|
sprostowanie
Ja tu nie mowie o tym zeby pisac o kenkretnym ruchu. To jest pomysl Colóna i mozna o tym poczytac w "Druzgocych uderzeniach". Wkrotce napisze jak dochodze do tych wynikow tzn. pokaze moj tok myslenia. Co do uczenia taktyki, co obserwowac to wszystko napisalem w Radach Mistrza. Oj chyba Dreppinie nie czytales ich;(((. Tam zamiescilem wszystko co wiem i w sumie wszystko tam jest co uwzgledniam rozgrywajac walke. Poczytaj Rady Mistrza i napisz co o tym sadzisz i co jeszcze tam powinno byc
|
Dreppin
2001-07-02 09:25:59
|
Re: sprostowanie
Jednak czytalem rady mistrza i zgadzam sie ze wiekszosc zawartych tam informacji jest w pozadanej formie Po prostu kiedy zobaczylem, ze powstaje nowy topic o radach, chcialem go ustrzec od tych sztucznych opisow To bardzo dobrze, ze chcesz podzielic sie swoimi doswiadczeniami, dziwne jest jednak to, ze jest tak wielu mistrzow i wiekszosc z nich kryje swoje sekrety Sadze, ze jesli zechcesz podzielic sie swoim 'podejsciem' do scenariusza, to da to nam o wiele wiecej niz te opisy
chyba jednak jeszcze raz poczytam 'rady mistrza'...
|
jOjO dwarf
2001-07-02 12:12:03
|
No poza wszystkim innym, trza wziąć pod uwagę to, że nie wszyscy wogle na Forum zaglądają, a niektórzy (wobec tak zgranej Kompaniji) mogą czuć się skrępowani!
ale jak Ich ośmielić? jak przekonać że to NASZE (także ICH) miejsce?
|
Sewrey
2001-07-02 12:16:45
|
Po paru głebszych w Tawernie na pewno będą śmielsi
|
lopez
2001-07-02 22:45:27
|
No to karczmareczko, nalej kolejkę i wznieśmy toast: Za zdrowie i śmiałość nowych towarzyszy!
|
Dreppin
2001-06-29 09:50:41
|
Re: pomoc
to bardzo dobra idea, ale mam jedno zastrzeżenie:
otoz jak mniemam, każdy gra troche intuicyjnie, troche nauczony wlasnym doswiadczeniem i sadze, ze bez sensu jest pokazywanie instrukcji w stylu: 'behemot h3-d5, scorpicor b5-h7' , bo to sie mija z celem, w zwiazku z tym radze uczyc nie taktyki, ale uczyc tworzenia taktyki tzn. co obserwowac, w jaki sposob wyciagac wnioski. z roznych topicow w ktorych ludzie pisali, zeby troglodytow nie atakowac jednorozcami nic nie wynioslem
a'propos Gutek, chcialem szczerze zapytac jak mozliwe jest uzyskanie takich wynikow, najlepszym moim zdaniem byloby opisywanie sposobu rozpracowania scenariusza, a nie sposobu jego ukonczenia, wiec powiedz (napisz) ile czasu spedzasz nad scenariuszem, co po koleji robisz, ale nie jakie ruchy wukonujesz, tylko jak dochodzisz do tego ze dobry jest taki ruch a nie inny
zdaje sobie sprawe, ze to moze byc troche trudne, bo jak napisalem na poczatku, opiera sie na intuicji, ale sadze, ze to jedyna wlasciwa droga, zeby cos przekazac mniej doswiadczonym
|
1
visitor
in the last 15 minutes:
0
Members
-
1
Guest - 0 Anonymous
|
|
|