Author
|
Comment
|
Cyra the Wizard
2001-07-25 04:48:37
|
*czerwieni się*
No proszę, ledwie niewinna białogłowa pojawia się w jaskini przez zacnych rycerzy odwiedzaną a już na ten temat mnóstwo plotek srogich powstaje... *kłania się w stronę barda* Widzę waszmość, żes opowieść tawernianą z mojego nieoczekiwanego przybycia usnuł... Czymże sobie na to uwiecznienie zasłużyłam, nie wiem... ale pieknie dziekuję również Imperatorowi. *wyciąga z zakamarków swej peleryny nowiutki inkrustowany szlachetnymi kamieniami kufelek* A to mały dar dla tawerny... Kto się z niego napije, wiecznie w wasze progi powracał będzie....
|
wwalker
2001-07-25 05:51:45
|
*bard wstaje od stołu swego i krok do przodu czyni*
- Oh, cóż za dar to przemiły z rąk zacnej pani przyjąć nam przyszło - WWalker zgiął się w głębokim ukłonie - zaiste nic inszego po głowach naszych nie chodzi ino jak tu naszych gości do powrotów nakłaniać. Dwojąc się i trojąc próbujemy efekt takowy osiągać ale bez wsparcia magicznego różnie to z tymi powrotami bywało. Teraz wierę nawet bard śpiewania zaprzestać mógłby a gwar w tawernie i dochód oberżysty nie zmalałyby ani krzynkę. Pozostaje tylko śpiewać dla śpiewania samego, bo jak znam oberżystę złamanego grosza za to więcej nie zapłaci mając dar takowy co darmo klientelę mu napędzać będzie... Nic to jednak, i tak kiedyś pora przyjdzie, że w kolejne wędrowanie ruszyć będzie trzeba, zapomnieć o poddaszu cichym przez którego okna blask księżyca co noc chwytan był dla weny pozyskania, oczyścić konia, miecz przypasać i znowu pod gwiazdami sypiając kolejnych szukać przygód i balladowych tematów... Tymczasem bawmy się dalej wspólnie oczy ciesząc obecnością miłej pani a uszy... cóż może czas na kolejną balladę...
|
Cyra the Wizard
2001-07-25 06:04:10
|
*uśmiecha się przyjaźnie i do
swego stolika zaprasza ciasteczkami sławnego barda częstując* Sława waszmości szybsza niż najprzedniejszy pegaz... W moim mieście rodzinnym, Zielonym Dębie, wiele się o was słyszało... Toć ballady przez Waszmość śpiewane, powtarzane są od zachodu przez całe ziemie sprzymierzone aż do wschodu... jednakowoż wszystko to nie może równać się z oryginalnym wykonaniem waszych pieśni.. Zechciałbyś Panie wykonać dla mnie jedną ze swych osławionych ballad?
|
jOjO dwarf
2001-07-25 05:05:16
|
*czerwieni się*
ekhm... *z rękami nie wie co zrobić* hmm... *za brodę się tarmosi* ożesztyorzeszkuziemny! *kaptur granatowy z głowy zdejmuje i nisko się kłania* jOjO, do usług!!! Zacna Czarodziejko! Nie dziw się, bo tu w naszej Tawernie białogłowy nie bywały! To i każdy nagle stara się przypomnieć wszelkie dworskie obyczaje, co by Ci nie uchybić, a i przed kamratami na byle gbura nie wyjść! *pot z czoła perlisty obciera* ja tam z ludu takiego pochodzę, co nieco niezgrabnie (według waszych ludzkich miar) wobec białogłów postępuje, ale chciałbym Ci tu podarować taką skromną kilimek! Mogłabyś nim zawsze zydelek sobie wyłożyć, aby Ci miękko było (a i nie zawsze tu u nasz i z czystością po białogłowsku) *sapiąc, wyciąga z sakwy kilimek i z ukłonem podaje* a o plotkach to tak jest... *odwraca się ku sali* ktoby czci Pani Czarodziejki śmiał uchybić, plotką choćby... ze mną mieć będzie do czynienia! *kłania się Czarodziejce* wybacz Pani śmiałość i marność podarunku, ale przecie praktycznym mi się zdał w tym miejscu...
|
Cyra the Wizard
2001-07-25 05:19:19
|
*uśmiecha się do krasnoluda
promiennie* Cóż za przecudnej roboty kilim... *ogląda z zachwytem delikatne sploty* Nie wiem czy się odważę na moj zydelek coś tak uroczego ułożyć... myslę, że zachowam sobie to cudo i powieszę na ścianie w mej wieży.. Ściany tam zimne i ozdób potrzebują... *uśmiecha się ponownie i z maleńkiej podróżnej sakiewki tkanej misternie w kwiecisty wzór wyciąga medalik w kształcie jednorożca* Proszę, przyjmij ten skromny prezent... Podobno pozwala na przywoływanie jednorożca, gdy jest się w potrzebie ucieczki... Mam nadzieję jednakowoż, że nie będziesz musiał go używać. Co do waszych obyczajów - nie zauważyłam, żebyscie, szlachetni wojownicy z białogłowami postępować nie umieli. Wszyscy jak do tej tawernie mili dla mnie nad podziw.
|
jOjO dwarf
2001-07-25 05:30:51
|
*krasnolud uśmiecha się...*
*co tam uśmiecha..., gęba się roztwarła z radości, jakby sam smoka albo hydrę utłukł* Wielcem zaszczycony, iż mój skromny dar przypadł Ci Pani do gustu! Na ściany, to coś zdatniejszego przywiozę następnym razem! A medalik ten będę nosił, z największą radością wspominając to niewidziane zdarzenie! Czarodziejka, a na nieludzia nie burczała, dar przyjęła!!! *kłania się jeszcze niżej, kapturem podłogę omiatając*
|
Cyra the Wizard
2001-07-25 05:41:48
|
Wszyscyśmy
równi, ci co stoimy po stronie dobra... Nie godzi się źle traktować tych co ludźmi nie są.. Ja sama półelfem jestem i dumnam z tego bardzo... Ojciec mój był potężnym czarodziejem i znakomitym taktykiem znanym w całej Erathii, matka pochodziła z Vori. Tam też się urodziłam, w ojczyźnie elfów i krasnoludów, jakże bym zatem mogła nieprzyjaźnie się do nich odnosić?
|
jOjO dwarf
2001-07-25 11:53:33
|
Re: Wszyscyśmy
*mruczy pod nosem z zakłopotaniem*
Droga Pani! niestety nie wszyscy adepci sztuk magicznych takie zdanie głoszą i zgodnie z nim działają!
Wybacz, jeślim Ci uchybił! cóż, młodzieńcem będąc ruszyłem do Ulgak, stąd i znajomość rodzinnych stron kiepska u mnie!
|
Cyra the Wizard
2001-07-25 12:08:20
|
*potrząsa głową z oburzeniem*
Wiem, niestety, wiem... Hańbą to okrywa tych co władają magią... Gdybymz mogła mieć jakowyś wpływ na to... Ja tylko swym zachowaniem moge próbować zatrzeć wrażenie, które niektórzy moi szacowni koledzy na innych wywierają. Ablolutnie niczym mi waszmość nie uchybiłeś. *uśmiecha się*
|
jOjO dwarf
2001-07-25 05:13:24
|
*oddycha z ulgą*
*siadając przy stole* uff..., na bagnach Tatalii też ciężko było... *ociera pot z czoła po raz kolejny*
|
wwalker
2001-07-25 03:16:37
|
a ten taki owaki Imperator...
... wyprzedził mnie )) no cóż ja na forum rzadziej nadaję...
przypomnę więc tylko: serwis Tawerna "Pazur Behemota" ma taki dział: "Za drzwiami tawerny"
Do tegoż działu raz na czas jakiś przenoszę te spośród forumowych postów, które zostały napisane w klimacie fantasy. Obudowuję to przy tym odrobiną narracji aby trzymało się kupy, no i czasem zmieniam kolejność wypowiedzi, bo muszę jeden wątek zrobić z waszych równoległych i opóźnionych często wzajemnych odpowiedzi.
Jest to swego rodzaju nagroda dla tych co wysilają się, żeby Jaskinia była Jaskinią a nie jednym z wielu forum internetowym Ezboard
Swoje wypowiedzi do działu "Za drzwiami Tawerny mozna tez przysyłać mailami do mnie, co zazwyczaj skutkuje szybszym ich zamieszczeniem niż przedruk z forum, którego jak wspomniałem dokonuję raz na jakiś czas a i wtedy mogę coś ładnego przegapić...
Także starać się bracia i siostry, rycerze i czarodziejki, mówcy, kadeci, mistrzowie i lordowie, słowem przyjaciele Jaskini - a Tawerna (serwis) kipieć będzie życiem!
|
ObywatelEracji
2001-07-17 03:10:56
|
Re: *zagląda nieśmiało do tawerny*
Witaj Szanowna Bohaterko !!!
|
Cyra the Wizard
2001-07-17 03:18:45
|
*przesyła ukłon*
Witam. Jestem czarodziejką... :-) jestem w tej tawernie troszkę nowa... mogę zatem popełniać gafy... :-)
|
Behemoth the Barbarian
2001-07-17 03:17:08
|
Hehe...
Jeśli chodzi Ci o zdjęcie Cyry, to możesz uzyć tego linku:
http://heroes.valhalla.com.pl/cyra.jpg
Mam na swojej stronie twarze wszystkich herosów z trójki. :)
|
Cyra the Wizard
2001-07-17 03:21:44
|
czy mam
rozumieć, że jeśli chcę zdjęcie gem to rozszerzenie jest gem.jpg? :-)
|
Behemoth the Barbarian
2001-07-17 03:28:16
|
Hehe...
Zgadza się! :)
Mogłem sprawdzić, przecież jestem na 3do. ;) No nic, musisz mi wybaczyć, nie wpadło mi do głowy, że Cyra przeszła operację plastyczną ;)
|
Cyra the Wizard
2001-07-17 03:32:24
|
He he he....
Widzisz jak to z tymi kobietami... To nie operacja plastyczna tylko magia... ;-) A jaki masz nick na 3do? Też Behemot? Bo tam akurat to chyba się nigdy nie spotkaliśmy. :-)
|
Behemoth the Barbarian
2001-07-17 07:28:41
|
Fakt...
Mój nick na 3do to Behemoth. Ciężko mnie tam "złapać", bo głównie gadam na forum Heroes, czasem w Tawernie, bardzo rzadko zaglądam do HH.
|
Cyra the Wizard
2001-07-17 07:52:56
|
:-)
Ja jestem głównie w lobby... Tam zresztą poznałam mojego elfa. :-)
|
Behemoth the Barbarian
2001-07-17 07:56:50
|
Re: :-)
W lobby nie byłem od miesięcy. Za dużo "puddles" ;)
A co do Twojego elfa, to nie drażni go, że rozmawiasz z obcym mężczyzną w nieznanym mu języku? ;)))
|