Behemoth's Lair

502 registered members
Login | Register Your Free Account (Required) | Search | Help | Find Communities!

Page 1 2 3
Author
Comment
jOjO dwarf
2001-07-27 12:48:45

*pytała, to może się nie pogniewa, że przeszkadzam...*
ekhm...
Najmocniej, przepraszam Miłą Parę, ale czy można na kwilę się przysiąść...
*i po krasnoludzku kłania się kapturem*

*opór niezbyt wielki stawiają, to siada!*
Wybacz cny OE, alem w pewnym sensie zadanie dostał od Pani Czarodziejki i śpieszę zameldować, że wykonane!
*kłania się OE w pas, jeszcze raz*

Miła Czarodzejko! Nie dalej jak wczora zadałaś pytanie!
Obiecałem odpowiedzieć nań, i gotów jestem...

Azaliż nadal Cię ciekawi iluż gości w Tawernie naszej bywa?
*szelmowski uśmiech skrywa w gąszczu brody...*
Cyra the Wizard
2001-07-27 12:53:05

*usmiecha się do krasnoluda i zaprasza
aby usiadł i towarzystwa im dotrzymał*
Napijesz się mości krasnoludzie kawy?

Tak, nadal w moich szczerych zainteresowaniach pozostaje ilu wojowników odwiedza wasz wyszynk...
jOjO dwarf
2001-07-27 13:02:08

*odruchowo się oblizuje...
a potem czerwieni, boć to nie wypada!*

Ależ to zaszczytem dla mnie będzie onego nieziemskiego napitku skosztować, którego sam aromat zapowiedź niezwyczajnych wrażeń zapowiada.

*lekko drżącymi rękami, chwyta w stwardniałe od obracania toporem dłonie, maluśkie naczyńko z kavvą*

Otóż Droga Czarodziejko! Z danych przekazanych mi przez Imperatora zrobiłem użytek! Przejrzałem nicki, tych którzy mają prawo tu zaglądać. Ufając pamięci, odnotowałem tych, którzy jak pamiętam bywali tu - ostatnio albo wogle!
Potem listę uporządowałem, najprzód dając rezydentów, potem częstych gości, a na ostatek tych którzy już dawno tu nie zaglądali!

Oto lista:
Cyra the Wizard
2001-07-27 13:11:31

*wskazuje na paterę ciasteczek*
Poczęstuj się waszmośc moimi maleńkimi ciasteczkami...
*usmiecha się wdzięcznie i nalewa jeszcze jedną filiżankę kawy*
Napracowałeś się waść nad ową listą i podziękować Ci musze za zaliczenie mojej skromnej osoby do stałych bywalców tego przybytku.
Czy to tylko moje wrażenie, czy tez jestem tu istotnie pierwszą reprezentantką grona kobiet?
jOjO dwarf
2001-07-27 13:04:20

*rozwija pergamin...*
Stali bywalcy
1.behemoththebarbarianking
2.colon
3.cyrathewizard
4.dreppin
5.e1ias
6.jojodwarf
7.lopez
8.misza
9.obywateleracji
10.sajmon
11.sewrey
12.wwalker
13.blazifigus
14.grenadier
15.guinea
16.gutek9
17.hollowtigre
18.kornugon
19.ratboy666
20.vitold
21.adamek
kiedyś bywali...
22.dante
23.goomiack2
24.ingham
25.morgraf
26.olenkaslover
27.dyvid
28.elfwarr
29.lordjox
30.piccolo
31.shach
nicki skądś znajome, ale czy ja ich ostatnio widziałem?
32.przekaz
33.rastlin
34.snake
35.stachu
36.suchy
37.tazarpl
38.zonek
39.ash
40.dendroidsoldier
41.divineduri
42.witek2
ObywatelEracji
2001-07-27 13:31:14

Spogladam przez ramie...
przyjaznego Krasnoluda i oczy wlepiam w tresc rozwinietego na lawie zwoju, co to najskrytsze arkana Jaskini zawiera... Liczebnoscia rycerskiej braci wysoce zdumiony w te slowa sie odzywam:
- Na Tryglawa, bez mala horda nas tu jest !
Cyra the Wizard
2001-07-27 13:36:06

Zaiste...
horda bez mała...
Ileż będę musiała napiec moich ciasteczek, aby całą brać rycerską ugościć... :)
jOjO dwarf
2001-07-27 14:37:50

*sięga po ciasteczko...
...i kosztuje*

Wyśmienite!

*mlaska, jak to dwarf*

Można jeszcze?

*dobiera z ochotą*

Mości Państwo! lista owszem imponującą się zdaje, ale zaprawdę część osób już dawno tu nie bywała...

A i tak mogło się zdarzyć, żem kogo niechcący przepomniał, za co z góry przepraszam...
Cyra the Wizard
2001-07-28 11:15:19

Re: *sięga po ciasteczko...
dziękuję waszmościom za wyczerpujące streszczenie na temat stałych bywalców tej tawerny.. Niezwykle żałuję, że Fiona już się nie udziela - mogłybysmy założyć damski kącik w waszej przytulnej knajpce. No i zawsze wojownikom milej, gdy ktoś od czasu do czasu ciasto przyniesie... :)
A wy mości imperatorze ciasteczka nie skosztujecie? :)
wwalker
2001-07-30 05:27:04

co do niedostatku dam :)
A któren to z wyszynku bywalców powiadał nam swego czasu o żonie swej, kobiecie pięknej i mądrej, która ani miecza ani planów wojennych się nie bojąc więcej kampanii i wojen od niego samego w życiu zaznała i sama prowdziła?!
Zdaje mi się, że Misza to był chyba, czekam więc sygnału od niego i mężów inszych których wybranki również w might lub magic sprawne. Zaproście tu owe niewiasty miast tylko na pusto opowiadać o ich dokonaniach - milej będzie i czarodziejce i nam przecie...
misza
2001-08-16 18:33:16

Re: co do niedostatku dam :)
Zblizajac sie do Tawerny pomyslalem, ze dawno tu nie bylem, a ostatnim razem szybko musialem opuscic towarzystwo nie dopijajac nawet piwa. No coz urlop sie skonczyl trza na kufelek wdepnac. Z daleka juz czuc parzona kawe, to znak ze bialoglowa jest wsrod nas :) Otwierajac drzwi juz od progu klaniam sie w pas: Witaj czcigodna Cyro, pozwol, ze sie przedstawie. Zwa mie Misza, nie zrazaj sie prosze mym wygladem, z wiekiem czlek rozne metamorfozy przechodzi. Widze, ze podarunki rozne otrzymalas, ja niewiele Ci moge zaoferowac, moze jedynie szwadron mych najdzielniejszych Czarnych Rycerzy do eskorty, kiedy w daleka podroz bedziesz sie wybierac. Zombich nie proponuje, gdyz zapach nieprzyjemny im towarzyszy, a chmary much przeszkadzaja w spozywaniu posilkow. A wlasnie co my tu mamy: smakowicie wygladajace ciasteczka! Czy aby nie przytwarde, musze uwazac na swoje uzebienie.
Chej bardzie czy nikt nie mowil Ci ze masz za dlugi jezyk? Taka urodziwa czarodziejka, a Ty tu z zonami mi wyjezdzasz :) A tak na serio to juz pisalem, ze niestety nie mam w domu internetu.
Ingham
2001-08-17 08:53:48

Rzeczywiście, smród w tej Tawernie taki, że jak damy mają wstąpić do tak ochydnego lokalu...
...ach przepraszam...widzę, że ten zapach o cokolwiek wątpliwej przyjemności pochodzi od twoich przybocznych Miszo...wielce przepraszam szynkarzu, żem ten przeybyek obraził pochopnym słowem. Nich więc wynagrodzę twoją cokolwiek skwaśniałą minę. Daj no tu kolejeczkę najlepszego ze złotych trunków jakie tu posiadasz. A dla tej pięknej czarodziejki jeszcze jedną kawę, o ile zechce.

*rzuca brzęczący mieszek na blat przed szynkarzem*

Pozwólcię, że się przedstawię piękna białogłowo. Zwą mnie Inghamem. Moje życie kręciło się do tej pory wokół spraw klasztornych. Ale jak to bywa na tym okrutnym świecie, wojny docierają nawet za mury świątyń i tak chcąc niechcąc musze prowadzić zastępy mnichów. Ale nie zrażaj się...

*Ingham mruga oczkiem*

...nie przyjąłem ślubów czystości.
Czy można zasmakować tych osławionych ciasteczek?
misza
2001-08-17 10:02:21

Mosci Inghamie twarz skryles pod kapturem, wiec nie widze jej i nie wiem czy tylko sobie zartujesz czy osmieszyc mie sie starasz w oczach damy. Rozejzyj sie dobrze, ja sam tu przychodze a swych zdrojnych (zwlaszcza onych zombich) w lasach ostawiam, coby poplochu nie wzbudzac wsrod czeladzi. Wiec owy smrod nie ode mnie pochodzi :)
Sewrey
2001-08-17 12:53:45

Nasza piękna czarodziejka z pewnością nie może narzekać na brak zainteresowania, każdy kto odwiedza tawernę obdarowuje ją komplementami a co niektórzy i prezentami. Nie dziwi mnie to wcale, bo i na mnie wywarła ogromne wrażenie (topic: Zapraszam do stołów) ale od pewnego czasu nawet słówka z jej ust nie możemy usłyszeć.
Obraziła się na nas, czy może znudziło Ją już nasze towarzystwo? Byłaby to niepowetowana strata gdyby opuścił nas ktoś tak znakomity, mam nadzieję że wkrótce znów w tawernie zagości jej piękny głos..

A co do owego smrodu to widziałem niedawno jak wieśniacy wozami z gnojem przejżdżali, może tu tkwi przyczyna owego dziwnego zapachu?
misza
2001-08-17 19:35:00

No tak zapach lajna, to pewnie to (chociaz juz podejzewalem, ze moze ktos zabow nie umyl ;) ). A co do naszej czarodziejki to moze zbyt natarczywi bylismy i sie dziewcze wystraszylo. Podejzewam jednak, ze ma chwilowa przerwe i niedlugo zateskni za nami i nas odwiedzi.
Ingham
2001-08-18 07:36:13

Mości Miszo, kaptur zrzucę, kiedy tylko moja twarz będzie przypominała tą, którą znacie. Narazie mam problemy z wyglądem i wolałbym, aby owa piękna dama nie zrażała się moim obecnym widokiem, ale obiecuję, że ów kaptur w końcu zdejmę.
Co do tego zapachu, to tylko chciałem zażartować. W Tawernie dowcip jest mile widziany, szczególnie przy antałku piwa.

*Ingham woła śliczną kelnereczkę i zamawia wcześniej obiecany trunek*

Czy przysiądziecie się do mnie panowie Miszo i Sewreyu?
Sewrey
2001-08-18 09:40:50

Oczywiście bardzo chętnie skorzystam z Twego zaproszenia mości Inghamie i z przyjemnością przysiądę się do stołu.

*z zadowoleniem spogląda na antałek piwa*

Pozwól mi jeno następny antałek zamówić, gdy w tym już dno bedzie widać, z pewnością wszystkim nam to na zdrowie wyjdzie a i rozmowę ciekawszą uczyni...
Cyra the Wizard
2001-07-30 07:46:22

Dziekuję Ci mości bardzie za poparcie pomysłu. Gdy wiecej niewiast się w tych progach pojawi, zorganizujemy sobie mały kącik w tej męskiej w większości przecie teawernie... :)
Behemoth the Barbarian
2001-07-28 11:30:39

*bierze ogromnym pazurem maleńkie ciasteczko*
Rzeczywiście Twe ciasteczka to kulinarne arcydzieła. Sam fakt, że poczułem smak tak maleńkiego przysmaku świadczy o ich wspaniałości ;)
Cyra the Wizard
2001-07-28 11:59:29

*uśmiecha się szeroko*
Dziękuję Ci imperatorze za pochwałę moich skromnych wypieków... Rzeczywiście, nie pomyślałam, iż takie maleństwo zaledwie połechce Twe podniebienie...
*sposobem magicznym powiększa maleńkie ciasteczko do rozmiaru zblizonego do koła młyńskiego*
Teraz powinno mieć odpowiedniejszy rozmiar. :)

1 visitor in the last 15 minutes: 0 Members - 1 Guest - 0 Anonymous