Behemoth's Lair

502 registered members
Login | Register Your Free Account (Required) | Search | Help | Find Communities!

Page 1 2
Author
Comment
morgraf
2001-09-18 09:26:37

Re: Oburzenie redaktora-webmastera :(
Cóż ja muszę niestety powiedzieć iż do Jaskini się dorzucić niemoge a to z tego względu że środków własnych niemam a po próżnucy powiedzieć i coś zawalić to była by katastrofa i niemógłbym nikomu z was spojrzeć później w oczy.
Więc niestety nic zaofiarować niemogę.
lopez
2001-09-17 03:56:37

Re: Oburzenie redaktora-webmastera :(
Zagłosowałem na:
Poczekajmy jeszcze, może się Valhalla opamięta i odezwie.
Bo mimo, że przeniesiemy serwis to i tak przydałoby się przekierowanie z valhalli, a bez dostępu tego nie da się zrobić. Jest też problem miejsca.
Gdyby było go dużo, to można by też dokończyć przenoszenie forum. Nie wszystkim szybko działa.
Ale nie czekajmy zbyt długo, bo o Jaskinii Behemota wszyscy zapomną.
Podoba mi się też pomysł na stały adres Jaskinii. W końcu w internecie wszystko ciągle się zmienia, jedne firmy upadają, inne powstają, a taki adres byłby STAŁY na zawsze (o ile nie wojna nie zniszczy internetu...).
Behemoth the Barbarian
2001-09-17 04:09:14

Mam lepszy pomysł...
Ja jestem w stanie złożyć się na 'Expert - skuteczność Internetu' za 487,76 zł rocznie. Cena trochę porażająca, ale za to 100MB przestrzeni i inne bajery ;)

Co do domeny, to głosuję za heroes.net.pl.

Innymi słowy, jestem w stanie na Jaskinię "wyłożyć" 212,59 zł rocznie ;)
Ratboy666
2001-09-17 04:44:47

Re: Mam lepszy pomysł...
Jeśli chodzi o domeny to jest mi obojętne czy będzie to heroes.waw.pl, heroes.net.pl czy jakaś inna. Istotne jest żeby był jakiś konkretny, stały adres.

Co do wyboru serwara to nie mam pomyslu, gdyz nieznam sie na tym zbyt dobrze. Dla mnie jako uzytkownika najwarzniejsze jest to aby strona byla aktualizowana, miala forum oraz posiadala download.

Mam nadzieje ze szybko dojdziemy do konsensusu gdyz valhalla zaczyna mi i chyba takze i wam dzialac na nerwy.
wwalker
2001-09-17 06:00:09

dodatkowa sugestia...
Ja osobiście myślałem na początku o rozwiązaniu:
"Zakładajcie płatne konto i domenę i trzymajcie się 50MB 1 / 33.3% "
bo niestety, o ile do 50 zł rocznie mogę przekonać żonę, to do 200 na pewno nie :)
Myślę, że mój max to 100zł
a najlepiej 99 - bo kobiety dają się nabierać na ten prosty trick ;) - to oczywiście żart

Jeśli problemem będzie tylko miejsce, to u większości ISP można je dokupywać w paczkach po 10MB lub 50MB. Może nasz tani BeeProvider też to umożliwia. Moglibysmy wtedy dostać 100MB i więcej po cenie tańszej niż pełna oferta "Expert" na którą uwagę zwrócił Beh.

W ramach mojej zadeklarowanej przed chwilą stówy mógłbym więc być może udźwignąć swój udział (trzecią część) w domenie heroes.net.pl zamiast heroes.waw.pl lub zwiększoną z 50MB do 100MB ilość miejsca - obu tych rzeczy naraz chyba nie.

wyjściem na brak gotówki może być:
- znalezienie sponsora :)
- wyłożenie kasy przez większą ilość osób :)
- wyłożenie przez nas trzech ale nie po równo: każdy tyle ile naprawdę może - może moje 100 + Beha 200 + jOja XXX wystarczy na oba wymienione przez imperatora zapotrzebowania.

ciąg dalszy pewnie nastąpi...
Behemoth the Barbarian
2001-09-17 06:08:30

Re: dodatkowa sugestia...
ok, obliczyłem, że jeśli na ofertę 'Expert' zdecydujemy się w ciągu 7 dni, to koszt tej oferty + domena heroes.net.pl wyniesie nieco ponad 600 zł (603,62 zł). Ja deklaruję 300 zł (połowa), w końcu to głównie moja Jaskinia. ;)
Don Ash
2001-09-17 10:16:33

Lamer w tym jestem ;) ale na mój rozum, propozycja wwalkera jest dobra. Niedrogo, efektownie i lepiej niż na Valhalli jesli chodzi o kontakt. Głosowałem za kontem i składnicą jpegów.
Rastlin Arch
2001-09-17 12:03:54

A wiecie że są darmowe konta na stronkę o pojemności 100Mb? ( mogę podać- ale z tym same kłopoty)
Jako że z jOjO miałem pewne plany dorzucę się na jaskinie!! – 100 zł na początek.
Inni też powinii coś dać.

Ingham
2001-09-17 13:48:27

Rastlinie Archu! Wybacz, ale BARDZO :( nie podoba mi się to, że podszywasz się pode mnie. Taki habit mogę nosić tylko ja! (i moi mnisi oczywiście).
Mam nadzieję, że się przebierzesz!
Behemoth the Barbarian
2001-09-17 14:28:25

Portret, który wybrał Rastlin przedstawia Sandro (jeszcze przed "zliczowaniem"), co chyba wyklucza go ze środowiska mnichów ;)

No i dzięki!!! Rastlinowi mamy już 500!
Sajmon
2001-09-17 23:45:39

Gdyby nie mój wiek (14 lat) też bym sie dorzucił lecz wiecie jak to jest z rodzicami, nie moge podejść do matki i powiedzieć żeby mi dała 100 zł na Jakinie

Zrozumcie to i wybaczcie

1 visitor in the last 15 minutes: 0 Members - 1 Guest - 0 Anonymous