Author
|
Comment
|
morgraf
2001-10-27 13:40:01
|
Z tejże biblioteki...
zbiegł. I uciekł do Deyji (bo trza wam wiedzieć że archibald to Nekromanta... fuj). Zdobył tam władzę, rozpoczał wojnę z Bracabą, w międzyczasie wypełniła się starożytna przepowiednia, Archibald przegrał wojnę, został wygnany z Deji i zamieszkał w Laboratorium Klankera w pobliżu Av'lee.
|
Behemoth the Barbarian
2001-10-27 13:55:31
|
Re: Z tejże biblioteki...
Deyji, Bracadą i AvLee - to po pierwsze ;)
A po drugie to już zdaje się Might and Magic.
|
morgraf
2001-10-27 14:04:27
|
Tak to już M&Ms (ale nie te z orzechem w środku Deyji -fatycznie AvLee lub Av'Lee - faktycznie A co do Bracaby odsyłam do topiku "może coś nowego?" tam się tłumaczę dlaczego tak a nie inaczej.
|
misza
2001-10-30 10:47:15
|
To nic ze M&M te gierki wkoncu laczy ta sama historia. Jeszcze raz dzieki wszystkim za info.
|
Don Ash
2001-10-19 05:11:25
|
Re: HoMM1 i HoMM2
Fabuła była i, jesli dobrze pamiętam, rzecz działa się w Erathii, ale konkretów nie znam...
|
Behemoth the Barbarian
2001-10-19 12:18:17
|
W Erathii?
To raczej niemożliwe... może w Enroth?
|
Sezerp
2001-10-20 03:51:25
|
Re: W Erathii?
Fabule do Heroes 1 mozna sobie wyczytac z instrukcji w pliku pdf na plycie z gra.
A przedstawia sie ona mniej wiecej tak: Rzecz dzieje sie w Enroth. Glownym bohaterem jest Lord Ironfist (ojciec znanych z HoMM2, HoMM3 oraz M&M 6 i 7 Rolanda i Archibalda Ironfistow), ktory wraz z grupka wiernych towarzyszy zostal wygnany z ojczystego kraju pod zarzutem zdrady. Podczas wedrowki natknal sie na portal, ktory przeniosl go do Enroth, bez mozliwosci powrotu. Bedac czlowiekiem zaradnym znalazl sobie siedzibe, zaczal budowac armie i stopniowo podbijal kolejne ziemie. Poczatkowo dzialal jako lennik swojego krola, lecz gdy stalo sie jasne, ze kontakt z jego ojczyzna zostal calkowicie zerwany, Lord ironfist oglosil sie krolem calego Enroth. Gdy pokonal pozostalych pretendetow, naprawde nim zostal.
|
misza
2001-10-22 12:41:17
|
Dzieki za wszystkim za informacje. Nie dlugo bedziecie mogli sie przekonac do czego one sa mi potrzebne . Czy moze wiecie jak polozone sa wzgledem siebie Enroth i Erathia? Czy to sa dodzielne kontynenty, czy moze granicza ze soba? Behemocie gdybys mial chwilke czasu, to opisz dwojke. W zasadie to geografia trojki tez by mi sie przydala. Jeszcze raz wielkie dzieki wszystkim, no i oczywiscie na ta okolicznosc stawiam kolejke
|
Don Ash
2001-10-20 06:14:47
|
Mój bład... Mam H1, ale rzadko w nie grywam, a na fabułę to już w ogóle nie zwracałem uwagi...
|