Behemoth's Lair

502 registered members
Login | Register Your Free Account (Required) | Search | Help | Find Communities!

Page 1 2 3 4
Author
Comment
Behemoth the Barbarian
2001-09-15 11:24:10

Re: Zawsze możesz...
Tak to ja notorycznie wykasowywuję Twoje bezgranicznie bezsensowne i zaśmiecające forum wypowiedzi.
lopez
2001-09-17 04:21:06

I bardzo dobrze!
I tak trzymaj Behu!
misza
2001-09-17 21:38:15

Tak wlasnie czulem w tym wielki pazur Beha. Przy okazji wykasowales "ciekawa" dyskusje w topicu "Ulubione miasto" :) Jest to calkowicie zrozumiale poniewaz rozmowa byla nie na temat.
jOjO dwarf
2001-11-17 17:42:25

Konwent Jaskiniowców
ponoć nie ma przypadków, jeno znaki!

plany konwentowe się rozmyły, razem z koszulkami (ale byśmy teraz paradowali w koszulkach z logo wrednego serwisu ;( ) i innymi

przybyło nowych Jaskiniowców
ustabilizował się adres
trza to rozreklamować

może aqrat czas premiery H-IV (około lutego) byłby dobrym terminem Konwentu Jaskiniowców?

tembardziej, że czasu jest nieco więcej niż na termin poprzedni

są chętni?
Ingham
2001-11-18 04:25:49

Re: Konwent Jaskiniowców
Hmm.... sesja....piękne czasy....
Behemoth the Barbarian
2001-11-18 08:03:59

Przecież macie tylko 2 egzaminy :)

Ja mam 4 tygodniową sesję, a tylko 1 egzamin. ;) Dlatego sądzę, że luty byłby ok.
Guinea
2001-11-18 22:47:42

Tyle, że w lutym trochę problematyczny byłby nocleg na zamku z powodu temperatury (nie wszyscy mają tyle futra co Beh ;)). Uważam, że trzeba zaczekać aż się ociepli.
jOjO dwarf
2001-11-19 02:59:16

a tu się Waść mylisz ;)

Jeśli lokalizacja (Kopalnia w Bochni, pewnie niedługo zmieniająca nazwę na Jama Behemtoha ;) ) zostanie utrzymana, to tam nie ma różnicy specjalnej co do pory roku!

byłem tam kiedyś w lutym (na zewnątrz, na powierzchni circa -20, a w Jamie normalnie +15 - śpiwory do spania są na miejscu!!!)
morgraf
2001-11-20 11:38:31

No data niezla. KOnwent + Heroes 4 to by dopiero był miesiąc.
Ale swoją drogą ta Bohnia jest tak strasznie daleko...:) )))
misza
2001-11-27 21:01:40

+15 stopni to zaden rarytas, ale zamiast piwka wezmiemy gozalke - lepiej grzeje. Bohnia - fakt daleko (jak dla mnie), tez bym wolal aby konwent byl 2 km od mojego domu: gdybym zapomnial szczoteczki do zebow, to na piechote bym po nia sie wrocil. Ale jak wszyscy jada do Bohni to ja tez. Jezeli konwent ma byc zwiazany z premiera H4, no to juz nie luty, a mazec, a co bedzie jak znow zmienia date premiery? Proponuje ustalic termin nie zaleznie od premiery H4.
Czy ktos widzial, albo ma projekt loga na koszulki? Chcialbym go obejzec. Chyba, ze poczekamy az bedzie nowy baner Jaskini, bardziej Czworkowy.
Behemoth the Barbarian
2001-11-28 08:56:29

Zgadzam się w kwestii gorzałki ;)
Guinea
2001-08-12 21:12:10

Rzeczywiście masz szczęście...
bo byś się skompromitował przed połową świata HoMM. Tak to najwyżej skompromitujesz się przed połową polskiego HoMM ;)
Behemoth the Barbarian
2001-08-13 03:56:20

Re: Rzeczywiście masz szczęście...
Wczoraj zostawiłem sobie "furtkę" w sprawie konwentu. Napisałem, że nie ma jeszcze wystarczającej ilości zgłoszeń. Zawsze mogę potem się na tym zaczepić...
Blazifigus
2001-08-11 14:33:37

Re: Konwent Jaskiniowców - cz II
Termin już mamy - 14.IX.

Zgłoszenia napływają, ale ostatnio coś przycichło. Obecnie mamy 11 chętnych(zgłoszeń) + (?) - "grupa osób z ZP".

Czyli tak około 20 w sumie.

Najlepiej ustalić dzień(np. do 31.VIII) ostateczniego przyjmowania zgłoszeń.

Koszty układają się różnie: od 50 zł do 500 zł ;)
W jednym z listów pojawiła się ciekawa(?) propozycja:

"Myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłoby znaleźć sponsorów, którzy pokryliby część kosztów organizacji imprezy".

Miejsce Najwięcej osób jest za Bochnią.
1. Bochnia - (4)
2. Obojętne - (5)
3. Golub - (1)
4. Książ pod Wałbrzychem - (1)

Pomoc Trzy osoby mogą wziąść kompy ze sobą.

Najważniejsze pozostaje aby:
- Wybrać miejsce i ustalić kosztorys.

Behemoth the Barbarian
2001-08-11 15:21:56

Mnie chyba wliczyłeś? ;)
Ja nie opowiadam się konkretnie za miejscem bo w sumie wszystkie lokacje mi odpowiadają o ile są w pewnym sensie historycznie.

Z tego co piszesz to narazie mamy zlot-co-udaje-konwent, nie ustalone jest właściwie nic...

A może wiesz jak tam przygotowania do samego programu imprezy? Ja zobowiązałem się poprowadzić sesję RPG. System już stworzyłem (na wyjeździe), po powrocie z kolejnego "urlopu" zamierzam skompletować drużynę i wtedy ułożę przygodę w zależności od tego ile i jakich uczestników się zgłosi. Do biegu na orientację wszyscy zobowiązali się ułożyć pytania. Ja mam 20 testowych (a,b,c,d) pytań dotyczących głównie Jaskini (tyle obiecałem). Jestem w stanie wyprodukować 50 do 100 pytań na temat Heroes III jeśli reszta się nie wywiąże.
Blazifigus
2001-08-11 15:56:37

Re: Mnie chyba wliczyłeś? ;)
"zlot-co-udaje-konwent" - niestety to fakt, tak to wszystko na razie wygląda ;(

Program?

Na ten temat niewiele wiem. Ale chyba koledzy ostro pracują bo... siedzą cicho ;)

Co do pytań to dobrze(z korzyścią dla wszystkich) jak przejmiesz moją dolę(20 pytań) na siebie. O heroesach wiesz niemal wszystko!.

"nie ustalone jest właściwie nic..."
jOjO miał zająć się koordynacją i realizacją prac. A obecnie jest na wakacjach, a bez niego ani rusz.

Behemoth the Barbarian
2001-08-12 04:16:46

Super...
W takim razie ja odkładam sprawę konwentu na bok, przynajmniej na czas mojego wyjazdu. Zdaje się, że nie ma sensu przygotowywać czegokolwiek do czasu mojego powrotu, bo okazać się może, że będę miał jeszcze rok czasu na koordynację całej sprawy...

Przy aktualizacji Jaskini (dzisiaj) wrzucę jeszcze raz informacje o konwencie, może przyjdzie więcej zgłoszeń. Chociaż z drugiej strony, jeśli z tego nic nie wyjdzie to będzie kicha i wyjdzie na to, że JA robię sobie z gęby śmietnik. Tyle trąbimy o konwencie, a potem całą sprawę szlag trafia.

jOjO miał pomysł, żeby zaprosić zespół H3Trio na konwent. Dzięki Bogu mają na ten czas inne plany, bo chyba zapadłbym się pod ziemię...
Cyra the Wizard
2001-07-27 10:23:01

:-)
Będę musiała sprawdzić na mapie gdzie te warownie... ;-)
jOjO dwarf
2001-07-27 12:13:32

Konkrety...
wrzucam tu zasadnicze informacje o Konwencie!
(to samo poślę emilkiem, do Turniejowiczów...)

Konwent - wstępne ustalenia

zgłoszenia przyjmuje Blazifigus (do Niego proszę słać WSZYSTKO co się z Konwentem wiąże: zgłoszenia, propozycje (współpracy!), pomysły etc.)

Termin - 14.IX. (piątek!) od godz. 16:00 do 15.IX. wieczorem (prawdopodobnie z możliwością noclegu i wyjazdu nawet 16.IX. (niedziela!))
Miejsce - do ustalenia, po rozpoznaniu (miejsce musi spełniać warunki: dobry dojazd, w miarę blisko dla większości, odpowiedni klimat Jaskiniowy, możliwość (a najlepiej wyposażenie!) podłączenia kompów!, warunki do życia ;))
wstępne propozycje:
Kopalnia Soli w Bochni (by jOjO)
Golub-Dobrzyń (by Grenadier)
inne (by WWalker)
jeszcze inne ;) (napiszcie, jeśli ktoś ma dobry namiar!)

Program - wstępne sugestie uzależnione od stopnia skomputeryzowania!
(kolejność wypisania dowolna!)

* bieg na orientację (ew. klimatyczne zwiedzanie Jaskini Behemotha!)
* konkurs wiedzy Jaskiniowca
* Turniej on-line - mapę szykuje Mr.Pool... ;)
* sesja RPG - scenariusz jaskiniowo-klimatyczny szykuje - Behemoth
* opowieści on-line pod batutą WWalkera;
* pokazy sztuk walki: Lordowie i Mistrzowie! (szykują Gutek i Mr.Pool... i Blazifigus oraz kto zechce się włączyć!) czyli Rady Mistrza on-line ;);
* Jaskiniowe HoMM - czyli pod wodzą Behemotha (lub innego fachmana ;) ) szykowanie NASZEJ oprawy graficznej HoMM dzięki MODHoMM
* inne? ;)

Realizacja:
z Waszej strony, Szanowni Jaskiniowcy, konieczne są (ofkoz info do Blazifigusa!) następujące działania:
deklaracja udziału,
określenie poziomu kosztów, które jesteście skłonni unieść (chodzi o to, że pewne koszty będą - choćby rezerwacje - i lepiej się nie zrujnować finansowo i psychicznie...)
określenie preferencji co do miejsca (najlepiej regionami, bo miejsce jeszcze nie jest zaklepane!)
kto może, niech pisze jak pomoże! (potrzebne pomysły, kompy, fundusze itp. - w tej kolejności!)

aha! nie żebym chciał ograniczać, ale za rozsądne uważam, że w pierwszej kolejności akceptowane są zgłoszenia osób znanych (Forumowicze i Turniejowicze!) inni fani, proszeni są o jakąś prezentację własnej osoby, żeby było wiadomo z kim mamy do czynienia!

UWAGA: powyższe informacje są o tyle oficjalne, że (o ile mnie pamięć nie zawodzi...) takie ustalenia zostały zaakceptowane na ZP. Jednak zastrzegam sobie taką możliwość, że w toku wspólnej dyskusji pojawią się modyfikacje! Najpewniejszy jest TERMIN!
jOjO dwarf
2001-07-27 12:18:25

Koszulki...
takoż tu info wstępne o koszulkach, takoż i ono emilem poleci do Turniejowiczów

Koszulki

Po dyskusjach (na Forum i na ZP też!) postanowiono:

WWalker przygotuje DWA wzory (poglądowe!):
1. koszlka Przyjaciela Jaskini - dla chętnych (możliwe, że jakaś forma udowodnienia tej przyjaźni będzie wymagana!)
tańsza, bo zamównienie większe!
2. koszulka INDYWIDUALNA - dla osób, które Imperator uzna za godne. Należy się spodziewać, że Lordowie, Mistrzowie, wybitni kadeci, Starsi Ludu zostaną uznani za godnych ex definitione ;)
droższa, bo każda będzie niepowtarzalna!

i znowu KONIECZNE jest z Waszej strony określenie zainteresowania (mailem do Blazifigusa!):
który model?
jaki rozmiar?
ile sztuk?
jaki kolor?
jaki rodzaj? (zwykła, bawełniana, najtańsza CZY exkluzywna, eleganca, polo)
i wreszcie...
ile max możecie na to wydać? (tu oczywiście, im więcej będzie zamówień, tym taniej wyjdzie!)

z tych informacji wyniknie ostateczna wersja

Proszę o szybką reakcję, bo Konwent coraz bliżej!

1 visitor in the last 15 minutes: 0 Members - 1 Guest - 0 Anonymous