Author
|
Comment
|
milosz
2041-09-22 10:35:48
|
Re:Jeszcze nowsza morda do picia ....
Kiedy trzy lata temu powędrowałem na daleką północ do swoich kuzynów i w odwiedziny do taty Ci podali mi swój najzacniejsz trunek. Zwie on się "lodowy piorun". Piorunująco ochładza. Tak jakby ktoś niewiedział to jest mieszanka wódki z winem (wiem że tego normalni by niepomieszali, ale minotaurom to smakuje).
|
milosz
2002-10-24 11:19:57
|
Re: Re:Jeszcze nowsza morda do picia ....
może jestem głupi ale dlaczego opisałem stuting arrow czy jakoś tak. Aco do podpisu to znaków mniejszości i większości jest tam sporo
|
grenadier
2003-03-03 18:52:50
|
Ehhh
Gdzie te czasy Irma's Milk
|
Faramir Kartograf
2003-03-08 10:27:15
|
Faramirowy trunek
A nie znalazłoby się jakiś trunek Faramirowy?
Choć teraz w czasie monopolu grenaturatu chyba nic nie można zrobić ...
|
Grothard
2003-03-15 01:31:24
|
grenaturatu!!!
Inghamie, zapomniales wstawic do menu Grenuratu!!! :">
A ja tylko to pije
|
Faramir Kartograf
2003-03-15 01:48:10
|
Re: grenaturatu!!!
Ej! Gothardzie! Wtedy jeszcze nie było grenaturatu!
Grenaturat to wymysł OSadowy!
|
Fuuzy
2003-03-15 01:48:33
|
Coś mi tu jednak brak smoły z pierzem by Aerilien. Choć teraz wyparty przez Grenaturat kiedyś był wiodącyum trunkiem na rynku napojów wysokooktanowych.
|
Faramir Kartograf
2003-03-15 01:54:36
|
Fuuzy! Nie - protestuje!
To wszystko to wymysł nowego klimatu... tfu! tego gdzie już nie było klimatu!
A ja miałem nadzieję, że nic z tego nie-klimatu tutaj się nie przedostanie
|
Fuuzy
2003-03-15 02:06:28
|
Far, czyżby smoła z pierzem nie była wymysłem starego klimatu? No cóż jeśli jednak utyritus nie odpowiada to usunę tamten post. Q chwale starego klimatu.
|
Faramir Kartograf
2003-03-15 03:40:28
|
W zasadzie, to ja trochę niepotrzebnie ostro zareagowałem, przepraszam...
A czy to się nadaje, czy nie, nie mi odpowiadać. Nie ja jestem na tym forum dość długo, by wiedzieć, co jest klimatyczne,a co nie...
|
Fuuzy
2003-03-15 05:23:47
|
Faramierze! Absolutnie się na Ciebie nie gniewam, bo nie mam tego w swoim zwyczaju. Ja również nie jestem tutaj dość długo jednak klimat starej Osady znam i myśle, że ty także. A co do odpowiadania to mamy wolność słowa (marzyć można), więc możesz pisać wszystko (prawie) co chcesz.
|
Faramir Kartograf
2003-03-15 05:53:27
|
W takim razie cieszy mnie, że zostało to rozwiązane. Cóż, może i mam do tego prawo, ale potem bym się z czymś takim źle czuł, ot co...
Tak czy inaczej jest już (miejmy nadzieję) wszystko rozwiązane.
Q chwale starego klimatu!
|
Ingham
2002-10-24 10:36:41
|
Slowko wyjasnienia
Miloszu, wlasnie opisales drinka Stunning Arrow
To ja moze wyjasnie. Moim zamiarem bylo przeniesienie rzeczywistych napojow do swiata Homm i naszych Jaskiniowych klimatow. Moze teraz kilka wyjasnien:
Brakadaux - brakadzka odmiana wina Bordeaux Minotaur to po prostu stary dobry byczek Tak samo Kuszace Syrenki (wisienki Dreppinoje Igristoje to wariacja nazwy cienkiego szmapana
Guineas - Guinea + Guiness (angielski ciemny browar)
Behemotoff - Smirnoff
Herbaty powstaly od nazw: Ceylon Breakfast, Gold Yunan, Earl Grey
Wodki perfumowane: Singer WWalker - Johnny Walker Rastlinovka - od czeskiej Beherovki (taki troche cytrynowaty napoj) Grenadiernac i Coltiagnac - to nazwy koniakow (cognac) Straznik Lasu - to moje tegoroczne odkrycie z podrozy na zachod - Jaegermeister (pamietacie taka piosenke "Zehn Kleine Jaegermeister" [zejn klajne jegermajster]) Rajst Blue pochodzi od Bols Blue - ni to wodka, ni to likier - sluzy glownie do zabarwiania drinkow na niebiesko
Wiekszosc drinkow to istniejace w rzeczywistosci napoje tylko z innymi nazwami.
A wiec zdrowie!
Milosz, w swoim podpisie masz blad - znaczek mniejszosci powinien byc wiekszosci... ale teraz to i tak juz bez znaczenia
Kolejka Modlitwy Inghama dla wszystkich!
|