Author
|
Comment
|
Adamek
2001-06-26 23:27:24
|
Re: NT i H3
Jestem juz po testach!!! Pelny sukces! Wyklyl konfiguracje i wszystko bylo passed!!!! (DX3) Gra sie uruchomila bez zadnego problemu - niestyte w kompie nie bylo CD-ROM'u (instalacja z sieciowego) i dzialala tylko w wersji jak klient sieciowy. Lecz przypuszczam (100%), ze w kompie z CD nie byloby najmniejszego problemu.
|
misza
2001-06-26 23:54:20
|
Re: NT i H3
No to dzieki, sproboje odpelic u siebie, ale to niestety za jakis czas, ROE pozyczylem szwagrowi, a SoD nie moge znalezc Jeszcze raz dzieki o ewentualnych klopotach badz sukcesach poinformuje.
|
E1ias
2001-06-26 05:35:35
|
Re: Jednostki
Bledny cytat z Jaskinii: Surowce na mapie nie będą leżały czekając aż bohater je zabierze. Aby zdobyć surowiec, po znalezieniu np. żyły złota będzie trzeba postawić kopalnię (za którą oczywiście będzie trzeba zapłacić). Chodzi tu nie o same surowce (ktore jak widac ze screenow nadal beda sie walaly w postaci kupek do zebrania) ale o kopalnie (tak jest w oryginale).
|
misza
2001-06-26 05:41:06
|
Ano wlasnie, trzeba bedzie budowac kopalnie, ale czy bedzie je mozna ulepszac?
|
Sewrey
2001-06-24 00:07:24
|
No brawo Misza - p733 widzę, że sprzęt masz juz przygotowany na Heroes4
|
grenadier
2001-06-24 02:58:47
|
Pole bitwy
Ogladajac uwaznie skrin z polem bitwy zaczalem sie zastanawiac, bo: - albo nie ma na nim ani jednego bohatera - albo sa, ale jacys dziwni Chodzi o to, ze nad jednostkami podejrzewanymi o to, ze sa bohaterami, widnieje choragiewka z cyferka 1 albo 2. Wiadomo, ze bohater walczy sam, wiec po co cyferka?
|
grenadier
2001-06-22 06:33:29
|
Byloby przykro. Odynie, spraw, by to byla plotka.
|
vitold
2001-06-22 06:11:35
|
Re: Czkawka... hehe
Ups znowu pokręciłem, nie podałem nazwy strony na której widziałem analizę Heaven proszę o wybaczenie a strona o której wspomniałem to Celestial Heavens Unleashed.
|
Adamek
2001-06-21 20:56:24
|
Re: Czkawka... hehe
Im wiecej widac tym bardziej mnie zaczyna interesowac HOMM4 i przypuszczam ze zaraz po premierze kupie gierke na amazon.com! Co prawda miasta wygladaja dosc dziwnie i bardzo podobnie. Tak jakby ktos wszystkie umiescil ja na skale. Ciekawi mnie jak to bedzie wygladalo w wersji finalnej. Pole walki i tereny wygladaja connajmniej bardzo dobrze. Zastanawiam sie tez troszke jakiego sprzetu bedzie potrzeba do gry? HOMM3 dziala na zwyklym pentaku ale kolejki to .... Z zapewnieniami ze wystarczy zwykly komp (P200) to moze byc tak ze w HOMM3 da sie grac na P133 i 16MB RAM (podziwniam ludzi za cierpliwosc).
|
Dreppin
2001-06-21 03:20:00
|
Re: Nowe wieści i screeny z Heroes IV...
zgadzam sie z Lopezem, ze miasta sa jakies nijakie, we wczeszniejszych czesciach budynki kladaly sie w uliczki itp. a tutaj mamy klika 'plaskowyzow' na krzyz i tak chaotycznie porozrzucane budowle, intrygujacy jest jedan z potworow na screenie, ktory wyglada jak jakis 'pasikonik'?!?
|
Behemoth the Barbarian
2001-06-21 04:16:13
|
Zamki raczej nie ulegną zmianię (też żałuję) ze względu na to, że teraz zmieniają teren w zależności od podłoża.
|
grenadier
2001-06-21 04:23:10
|
To cos obok kawalerzysty to bodajrze smok - golem. Na innym ze screeneow widac go z przodu, ale wyglada ciut inaczej (jest jakis "pelniejszy"). Moze ten na screenie to wersja przed upgrade. A zamki - fakt, jeszcze daleko im do doskonalosci.
|
ObywatelEracji
2001-06-20 18:07:28
|
...to jeszcze przed wyjazdem musze dorzucic, ze SA KAPITALNE !!! W pokazanej walce bierze udzial 2 heroesow - czarodziejka i... no wlasnie jakis koles walczacy zdaje sie z dowodca wroga - po raz pierwszy to pokazali... Ale te stwory i ten teren !!! Sliczne po prostu imho i tyle !!! Hydre daje sie poznac, jest tam tez (chyba) czerwony smok, to kosciste moze tez jakis smok, ale... to cos obok hydry, nie wspominajac juz o tym czyms wielkim obok kawalerzysty (!), zabij nie zgadne... Na jednym ze screenow (map 010.jpg) jest pokazana armia bez dowodcy stojaca przed brama, az milo, hydra jest szefem na to wyglada (podswietlona jako trzecia od gory) i ma w swej druzynie minotaury i nightmare's... Wiadomosc o klasach zaawansowanych (radykalna i interesujaca zmiana) sprawila, ze screeny sa bardziej czytelne, widac na nich kilku takich wyspecjalizowanych, ale ikonki niewiele mowia... Z tym optymistycznym tonem, gdyz naprawde nie widze niczego co budziloby chocby odrobine niezadowolenia, jeszcze raz pozdrawiam ! OE
|
lopez
2001-06-20 21:52:55
|
Trochę bardziej wyraziste są też wszystkie menu, jak jeszcze trochę nad nimi popracują to może będzie OK. Podoba mi się też koncepcja pagórków na mapie i na polu walki. Podobno mają dawać osłonę łucznikom. Ciekawe jak dużą? I czy pagórki na mapie będą miały wpływ na pkty ruchu? Na polu walki widać też strumyk. Ciekawe, czy ma on jakieś znaczenie dla poruszania się i walki? Nie podobają mi się jeszcze same zamki, są strasznie prymitywne, ale może to jeszcze zostanie zmienione?
|