Behemoth's Lair

502 registered members
Login | Register Your Free Account (Required) | Search | Help | Find Communities!

Page 1 2
Author
Comment
Behemoth the Barbarian
2001-06-22 15:09:21

Re: Najlepsza mapa autorska w Jaskini...
Czekam :)
misza
2001-06-22 16:27:50

A ja odpalilem "I zaczal sie...", ale na razie tylko pore "dni" pogralem. Co do recenzji to nie objecuje.
Blazifigus
2001-06-23 13:52:08

Dzięki Misza...

Choćby za chęci ;)

Koleje mapy już w produkcji!(a właściwie to jedna pod SoD)

Sewrey
2001-06-24 12:35:03

recenzja "2Kingdoms"
Zgodnie z obietnicą recenzja mapy "2 Kingdoms"

autor: Maverick
wersja: ROE
poziom trudności: Normal
wielkość: S
warunki wygranej: pokonanie określonego herosa
warunki przegranej: strata wszystkich bohaterów i miast

Mapa nie jest zbyt wymagająca, bez większych problemów powinien poradzić sobie z nią każdy, nawet początkujący gracz.
Autor zostawił nam dowolność w wyborze rasy zarówno własnej jak i przeciwnika. Wybór ten nie ma jednak znaczącego wpływu na grę.
Pod względem topograficznym mapa jest dobrze pomyślana. Teren zaprojektowany poprawnie, mamy dostęp do wszystkich lokacji. Gorzej przedstawia się sprawa fabuły - przed walką z potworami (wszystkie są ustawione jako random) możemy wysłuchać co mają do powiedzenia, a po ich pokonaniu często dostajemy nagrody (drzewo, złoto...) Można wykonać jedno zadanie questowe (ze zdobyciem porządanego artefaktu nie ma problemu). W tawernie dodana jest tylko jedna plotka i to właściwie wszystko, brakuje jakiegoś wprowadzenia - kto z kim walczy i dlaczego.
Podsumowując, mapa nie powala na kolana...jedna z wielu podbnych.

Moja ocena 5/10
Sewrey
2001-06-21 15:19:03

Właśnie ściągnąłem Twoją mapkę Blazifigus.
Spróbuję się nią zająć jaką pierwszą - ale od razu nadmieniam, że to będzie mój debiut jako recenzenta, także nie moge dać gwarancji, że zrobię to dobrze... wiele też zależy od tego jak wyrobię się z czasem (jestem w trakcie egzaminów :) )

Pozdrawiam
misza
2001-04-08 08:51:36

Udostepnij ten system na forum, moze wtedy pojawi sie kilka recenzji, albo rozeslij go mailem do zainteresowanych ludzi (np. do mnie). Kilka razy zbieralem sie do napisania czegos, ale nie bardzo mi to wychodzilo. Moze uda mi sie przy pomocy Twojego systemu.
gutek9
2001-04-10 06:51:10

Najlepsza mapka to Chwała Zdobywcy.
Za całokształt najbardziej cenię Głuchego.
Kornugon
2001-05-19 03:09:38

Ja uważam że najlepszą mapą jest zdecydowanie The Lord Of War. Powód? Jest długa, wymagająca, ma wciągającą fabułę, która byłaby bogatsza, gdyby nie ograniczenie events w h3editor. Moj heros, Leondegrance, mial 69 poziom i statystyki 99 99 99 96, a armie miał kilkakrotnnie silniejszą niż wszystkie inne jakie zrobiłem w h3 razem wzięte (w sumie to gram niezbyt długo). Gwennhfywar zrobiła naprawdę wspaniałą mapę i nie wiem czy ktoś kiiedykolwiek ją przebije.
misza
2001-02-15 13:47:46

Ciezko, bardzo ciezko jest wybrac te jedna jedyna ;) Ja preferuje mapki na ktorych mozna pograc kilka miesiecy. Wiadomo na mapce XL jest wieksze prawdopodobienstwo ze pogramy dluzej. Oczywiscie jeszcze jeden warynek: teren nie moze byc zbyt otwerty, a przejscia dosc mocno bronione. Kolejna sprawa to fabula: jezeli ktos zrobil mapke z glowa i z jajem, gra na pewno wiele zyska. Co do najlepszych map to malo ktora moze sie rownac z The Lord of War :) , natomiast jest jeszcze jedna ktora mi sie bardzo podobala, ale jej niema w Jaskini (niestety). Jest to Obrona Czestochowy. Gralem w nia chyba jakies pol roku temu, ale naprawde trzeba bylo sie niezle na gimnastykowac.

1 visitor in the last 15 minutes: 0 Members - 1 Guest - 0 Anonymous