Behemoth's Lair

502 registered members
Login | Register Your Free Account (Required) | Search | Help | Find Communities!

Page 1 2
Author
Comment
jOjO dwarf
2001-06-25 00:47:57

Re: W miarę jasne...
Eliasu, po kolei:

Nie wiem (może ktoś się zgłosi do testów?) co z Heroes Complete! (AB i RoE odpada jednak napewno!).

4. ...impossible... // forty (demony)
- słusznie!

9. wolałbym (i tak poprawię, żeby były jednak u Main Herosa!!!, to strasznie wydłuża poprawę sejwów, gdy trzeba szukac jednostek, ale ofkoz jak się nie mieszczą ;))

extra sejwy... - well, poprawiać można tylko 3 razy! zatem gdy ktoś wyśle cztery to wybiorę jeden najlepszy i szlus (chyba o to Ci chodziło)!
a symbole? well, ci extra goście mają zmienione tożsamości (jeden to chyba Elias!!!) zatem poprawiłem jak w zipku

Loch - nikt nie był w Lochu niesłusznie! procedura odwoławcza działa! (nadal zresztą!!!) i tak zostanie

jak zdążę, to wrzucę to do zipka!

thx 4 reaction Eliasu!
E1ias
2001-06-25 03:57:58

> 9. wolałbym (i tak poprawię, żeby były jednak u Main Herosa!!!, to strasznie wydłuża poprawę sejwów, gdy
trzeba szukac jednostek, ale ofkoz jak się nie mieszczš ;) )

Ale jesli przed czwarta walka z jakiejs jednostki zostana marne resztki (np pare sztuki strzelajacych), to wowczas nie warto zajmowac dla nich slotu, a lepiej dac je do przechowania dla giermka, a podzielic sobie lepiej reszte jednostek. Giermek pelni tu ta sama role co w poprzednim turnieju kopalnia. Oczywiscie jesli to beda tylko marne resztki, to nie bedzie to mialo znaczenia dla wyniku, ale moze tego byc wiecej (chocby horda szkieletow, ktore i tak zwykle gina zaraz na poczatku walki, wiec mozna uzyc mniejszej ich ilosci do walki). Generalnie zawsze mozna przeniesc jednostki po bitwie, ale moze to wymagac dodatkowych odwiedzin w Hill Forcie nawet gdy Giermek trzyma sie w poblizu. Czyli moze to byc dodatkowy dzien. A tu z czasem krotko. Nawet te dwa tygodnie moze byc malo dla nieznajacych mapy (mozna tam sporo wedrowac zanim sie dotrze do extra herosow). IMHO usuniecie gralla z Inferno w zupenosci by wystarczylo, zamiast takich sztucznych limitow czasowych (a jesli juz to mozna je wpisac do mapy jako warunek przegranej, kto nie zdazy ten przegra i juz).

> extra sejwy... - well, poprawiać można tylko 3 razy! zatem gdy ktoś wyśle cztery to wybiorę jeden najlepszy i
szlus (chyba o to Ci chodziło)!

Chodzilo o to, ze w tych sejwach nie ma juz podanej kolejnosci ich pokonywania (nie ma to wlasciwie szczegolnego znaczenia, ale w sejwach regularnych takowa jest, a tu nie ma). I z tego moznaby wywnioskowac, ze w odroznieniu od regularnych walk mozna zamiast toczyc te extra walki po kolei, wykonywac je kazda z osobna laduja z sejwu po zakonczeniu ostatniej bitwy regularnej.
Ale to tylko taka sugestia.

> Loch - nikt nie był w Lochu niesłusznie! procedura odwoławcza działa! (nadal zresztš!!!) i tak zostanie

Tylko denerwuje mnie ten zapis, z ktorego wynika ze samo podejrzenie wystarczy do wrzucenia do lochu. Jesli byloby tam cos w rodzaju 'po zweryfikowaniu tego faktu' czy 'po potwierdzeniu oszustwa', to by wystarczylo. I tak nie mam zamiaru oszukiwac, ale jak sie okaze ze np. z powodu bledow samej gry czy jakiejs pomylki bylbym podejrzany, to chcialbym miec zagwarantowana mozliwosc obrony.

Acha. Nadal brakuje mi tabelki ze skillami przeciwnikow. Dla niebetatesterow brak tej informacji moze bardzo utrudnic gre.
jOjO dwarf
2001-06-25 04:52:21

well, może źle się wyraziłem!

chodzi mi o OSTATNI czwarty sejw, z którego spisuję OSTATECZNĄ wielkość armii, może jak to napiszę, to będzie jasne?

Extra walki - proszę o propozycję zapisu, bo nie czuję problemu ;(, a warto, żeby było jasne dla wszystkich!

LOCH - poprawię ;), ale nikt nie ląduje za podejrzenie!!!

aha! podzielę to na dwie części:

Regulamin właściwy
i OPIS (tam wrzucę te wszystkie drobiazgi)
E1ias
2001-06-25 06:07:53

> chodzi mi o OSTATNI czwarty sejw, z którego spisuję OSTATECZNĄ wielko¶ć armii, może jak to napiszę, to
będzie jasne?

Bedzie jasniej. Z ta zupelna jasnoscia to moze nie przesadzac, bo na poniektorych z nas slonce zle dziala, na pozostalych pewnie tez czasem, zwlaszcza po wyjsciu nad rankiem z tawerny ;)

> Extra walki - proszę o propozycję zapisu, bo nie czuję problemu ;(, a warto, żeby było jasne dla wszystkich!

[nazwa mapki] E[numer extra walki][symbol walki] [imię lub ksywka gracza]
CasSTR E1M Behemoth
CasSTR E2G Behemoth
...

> Regulamin wła¶ciwy i OPIS (tam wrzucę te wszystkie drobiazgi)

Tylko dlaczego wczesniej na to nie wpadles? Starosc nie radosc ;)
jOjO dwarf
2001-06-25 06:27:09

;)
dożyjesz, sam się przekonasz!
Guinea
2001-06-25 20:03:39

H3Complete
będzie działać. A niby na czym ja cały czas gram?? ;)
lopez
2001-06-25 21:29:22

Re: H3Complete
Tak, ale do tej pory mapki były w wersjach RoE i AB, a teraz będą tylko SoD. Stąd pytanie czy HoMM 3 Complete da radę.
E1ias
2001-06-25 23:47:05

Re: H3Complete
Jako ze H3 Complete to wlasciwie zapakowane razem RoE+AB+SoD, pytanie tylko czy sejwy z SoD moga byc wczytane przez Complete i na odwrot. Jesli tak to nie ma zadnego problemu.
Behemoth the Barbarian
2001-06-25 05:02:46

Lord Dowódca to moja wina ;) WWalker gdzieś napisał, że Arbiter nie bardzo się ma do klimatu Jaskini.
OlenkasLover
2001-06-24 17:45:08

Re: ßRegulamin NT
Szczerze mowiac nie mam pojecia :D
Nie gralem tych scenariuszy, a czytajac regulamin w ciemno ni nie rozumiem :D
Ale juz bardzo mi sie to podoba i z niecierpliwoscia czekam na start. jOjO jestes boski :P
Super ze bedzie nowy Turniej z nowymi tytulami dzieki temu Jaskinia duzo zyska na atrakcyjnosci.
Chcialem jeszcze dodac (bo dopiero teraz czytalem tytuly zaproponowane wraz z uzasadnieniami) i stwierdzam ze wWalker byl chyba w poprzednim wcieleniu jakims magiem ;D albo ma kontakty ze swiatem fantastycznym, ktory moze gdzies tam istnieje w odleglej galaktyce ? ;)
Tak trzymajcie.
Ku chwaaleeee Jaaskiniiiiiiiiiiiiii ..........

1 visitor in the last 15 minutes: 0 Members - 1 Guest - 0 Anonymous