Behemoth's Lair

502 registered members
Login | Register Your Free Account (Required) | Search | Help | Find Communities!

Page 1 2
Author
Comment
Blazifigus
2001-07-16 16:54:52

Turniej Magów - MP3 do Rampart...
Ja ze swojej strony mogę powiedzieć tylko tyle, że znalazłem(dzięki pomocy WWalkera) chyba odpowiedni kawałek do "Leśnego Bastionu".

Utwór ten to "Celtic Spirits - Earthjig"

Jednak z powodu pewnych kłopotów z wysyłaniem poczty raczej niemożliwe jest abym mógł go przesłać ;(

ObywatelEracji
2001-06-09 16:44:08

Re: Turniej Magów - MP3 do Stronghold...
Wielkie dzieki za te informacje !!!
Behemoth the Barbarian
2001-06-09 13:27:56

MP3
Spróbuj poszperać na www.delerium.com w sekcji "Media".

Oto albumy, z których pochodzą ściągnięte przez Ciebie kawałki:

Spheres II - Hypoxia
Karma - Twilight, Euphoria (Firefly), Silence
Poem - Aria

Co do "Desert", to szczerze mówiąc, nie słyszałem tego nagrania wcześniej (właśnie ściągam ;), a to dlatego, że nie zostało wydane na żadnym z albumów Delerium. Trochę mnie to zaintrygowało, więc poszperałem w sieci i na amazon.de dowiedziałem się, że "Desert" umieszczone zostało na składance "Organism vol. 1" wydanej w 1994 roku.

Tak, czy tak, zachęcam do poszukania albumów Delerium :) Najlepsze, moim zdaniem, to "Stone Tower" (1990) i "Spiritual Archives" (1991). "Shroud" i "Of The Tribe" pochodzą z "Syrophenikan" (1989).
ObywatelEracji
2001-06-09 06:26:48

Behemocie !
Z ogromna checia posluchalbym wymienionych przez Ciebie utworow Delerium; nigdy dotad ich nie slyszalem.
Z pomoca tzw. programow "sharujacych", co tu owijac - pirackich ;) , udalo mi sie zdjac m.in. utwory "Euphoria", "Silence", "Twilight", "Desert", "Hypoxia" i "Aria". Problem w tym, ze z serwera jaskinii, "Shroud" i "Of the tribe" laduja sie do mnie w porywach do "pol kilo"/s, co daje totalny czas transferu okolo 3 godzin :(
Moze istnieje mozliwosc sciagniecia ich z innego miejsca ??

Wwalker`ze !
"Martha`s harbour" jest super, wiem ! Jak wiekszosc kompozycji "Celtic Spirits" zreszta...
A co bys powiedzial na:
- "Memory of the trees" Enii - Rampart
- "Celtic Myst" Clannad (z plyty "Legend" jak sugerowales, cos wspanialego) - Fortress
- "Rex Tremendae Majestatis" z "Requiem" Mozarta - Castle (az dreszcze przechodza)

Pozdrawiam

OE
Behemoth the Barbarian
2001-06-05 11:04:36

Dzięki Blazifigusowi za recenzję ;) Może niebawem wrzucę na serwer parę innych kawałków Delerium. Mam ich 12 płyt, więc na pewno do każdego zamku coś się dopasuje :)
misza
2001-06-08 17:36:59

Przepraszam za opoznienie. Delerium - Shroud do zamku barbarzyncy po prostu ekstra. Wyslij ja do 3DO, tak powinna brzmiec w orginale! Jak to wgralem i odpalilem Herosow to az mie zatkalo. Do tego jeszcze pasuje opowiadanie Wwalkera o Lowcy gdzie Ogry graly w kregle. Ja osobiscie do Castle wrzucilem Enigme ale nie pamietam tytulu, a do Nekromanty Imperial Death Marsch z Gwiezdnych Wojen.
jOjO dwarf
2001-06-09 02:17:26

Panowie!

dawajcie linki do tych swoich propozycji, to się je włączy do kompletu Jaskiniowego!
Blazifigus
2001-06-04 07:32:39

Chętnie posłucham jeszcze innych utworów Celtic Spirits.
Ten pierwszy, miał w sobie coś, ale do Ramparta -(przynajmniej mi) nie pasował.
Jakbyś mógł, to podeślij(lub daj na strone)
wwalker
2001-06-04 01:44:11

here you are Blazifigus:
wrzuciłem chwilowo na mój kawałek podlogi w WP:
Martha's Harbour 3062.57 KB

gdyby nie przypadł ci do gustu mogę podesłać parę innych kawałków Celtic Spirits, może bardziej "leśnych", choć jak dla mnie mniej romantycznych...

zawsze zostają też świetne, choć trochę oblatane i bardziej mroczne kawałki Clannad (np. z płyty "Legend" - do serialu Robin Hood) - a może z tych by wybrać coś dla bagiennego Fortress?

1 visitor in the last 15 minutes: 0 Members - 1 Guest - 0 Anonymous